Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tiero, teda tri lidi co se boji letat a 7mi mesicni prto, uff
Pokud se tchynka boji letat, tak bych ji mozna radej nechala doma, abys pak nemusela jeste uklidnovat ji
I kdyz, mozna by te to natolik rozptylilo, ze bys nemela cas resit svoje strachy ![]()
Jinak do Indie uz si to moc nepamatuju, je to tak 4 roky, tusim, ze jsme leteli par hodin do Moskvy, dlouhy cekani a pak tak 8-9 hodin do Bombaye. Na ceste zpatky zrovna radil Kyril nad Evropou, takze lahudka ![]()
Ale jinak mam za sebou spoustu letu vsude mozne, naposled pred tydnem jsme se vratili z Afriky a byla to pohodicka, let sice dlouhej a s prestupem (pres 15 hodin), ale i s rocnim synem a mnou tehotnou to bylo fakt v pohode,takze neboj, urco to bude dobry (ja vim, me se to rika) ![]()
Tiera píše:
mauska: no koukám na to, protože jsem d…l.
Termín není stanovený, manžel čeká, jak se rozodnu (jestli s ním autem, nebo s malou a možná s tchýní jako s podporou letadlem. I když ta tchýně a podpora… podezřívám ji, že se bojí stejně jako já). Výhledově nejpozději do tří týdnů musíme být na místě.
Jinak by se letělo s Travel service, charterovým letem, lítaj každý čtvrtek.
Jak dlouho se letí do Indie?Gino, kamarády v TS nemáš? A letadla mají spolehlivé?
Jj v Travelu lítá sice jen jeden kámoš, ale je to ten nejspolehlivější pilot na světě - ten u nás v AK důrazně razí teorii, že nehoda není náhoda, ale řetězení příčin a snaží se těm příčinám zabraňovat důslednou přípravou a kontrolou. (Jako když se pokazí jedna věc, ještě se nic neděje a dá se to zvládnout, ale když už se na to nabalí další a další, tak je průšvih na světě. Tudíž člověk předem musí vyloučit všechny možné předvídatelné příčiny (techniku, sebe) a pak má prostor zvládnout něco nepředvídatelného. Ta teorie se mi líbí a platí nejen v letectví.) Nemyslím, že by dělal ve společnosti kde by věděl, že třeba kontroly strojů a všechny ty předletové přípravy někdo odflákne, natož že by vlezl do špatného stroje.
Pak tam dělala teta letušku než šla na MD, takže prověřená společnost, s těma bych se nebála
![]()
Hehe, ještě že nedávají takovéhle katastrofické filmy o příčinách dopravních nehod na silnicích, to bych zas nevlezla do auta
, ale občas stačí zprávy ![]()
Tak houby houby, Travel Service momentálně na Lanzarote nelétá, není zájem - pouze na sousední ostrov, a pak trajektem. Takže jedině přímý let z vídně.
Holky, teď jsem vymyslela ještě jednu variantu - letecky z Vídně do Cádizu a pak s manžou trajektem. Trajekt pluje 31 hod, vyplouvá v 17h a druhý den ve 23h jsme na místě.
Pluly jste některá s miminem tak dlouho? Já už jsem se plavila, ale vždycky bylo supr počasí. Co bude až chytnem bouřku?