Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám skoro půlročního chlapečka, který se přetáčí na obě strany…zpátky na záda nám to ještě nejde. Po kojení ho dávám na deku, aby na zádech hezky vytrávil, jenže to vydrží tak minutu a hups na bříško. Problém nastává skoro okamžitě a obsah žaludku je na dece. Protože se to děje celkem často, píšu sem o radu, nemáte s tím některá zkušenost? Jo a k tomu ublinkávání…ublinknout se je schopný i hodinu po jídle a hodinu na zádech rozhodně nevydrží. To jen v noci.
Ahoj, tak to mám doma to samý.Po jídle se ho snažim aspoň na půl hoďky zabavit na těch zádech-hrazdička,čtení z knížky,paci paci,pustim pohádku atd…Dýl to většinou nevydrží, ale aspon mu za tu chvilku trochu slehne
Řeším teď to samé - malá je docela čiperná a po jídle je docela těžký úkol jí udržet na zádech, většinou si lehneme do postele a povídám jí něco, ale i tak to je boj.
Někdy mi zase příjde, že když se hned otočí na bříško tak si pěkně grkne (máme potíže si grknout) a pak neblinká, ale někdy se hned zblije ![]()
Asi je potřeba prcka nějak zabavit, hrát si s nim, číst mu, hrazdička u nás moc už nepomáhá, tam se taky otočí. Někdy kolem ní dám kojící polštář, ale už i z něj se umí dostat ![]()
Vojti blil jak sakal a jakmile se naucil pohybovat, blil jak dva sakalove. Zacala sem ho po jidle davat do autosedacky treba na 10 minut nebo tak. Trochu to pomohlo, delam to do ted.
malá se přetáčela od 3 měsíců a blila do 6.měsíců,pak začala lézt a blinkání postupně ustalo,u nás něměla prý dle Dr „vyzrálej žaludek“,na zádech od 3 měsíců nevydržela ani pár vteřin,takže jsem jí po jídle alespon pár minut nosila,ale byla schopná poblít deku i 15 krát za hodinu,trochu pomohlo kojit mín a častěji,kojila jsem po 2 hodinách a jen 10 minut ( měla jsem u sebe hodinky
)
Díky za rady…holt to chce asi trpělivost a nechat ho chvilku v klidu…jenže kdyby to šlo tak lehce, jak to píšu
Pořád peru deky a mikiny od toho blinkání, takže mě to už nebaví, navíc jsme začali s příkrmama a začíná to být celkem hustý, mléko byla ještě brnkačka ![]()
certicexyz píše:
Díky za rady…holt to chce asi trpělivost a nechat ho chvilku v klidu…jenže kdyby to šlo tak lehce, jak to píšuPořád peru deky a mikiny od toho blinkání, takže mě to už nebaví, navíc jsme začali s příkrmama a začíná to být celkem hustý, mléko byla ještě brnkačka
Po příkrmech mi naštěstí malá neblije, ona fakt blije jen po UM a to pije ještě to AR ![]()
A autosedačka jak tu kdosi psal - to je snad ještě horší - když chceme někam jet tak nejdřív za hodinu po jídle, jinak je zblitá jen co jí do vajíčka dám ![]()
Ahoj, takže to blindí i příkrmy? Měli jsme to podobně, trošku pomohlo AR mlíko (nejsme kojo), ale i tak to nebylo nic moc. Takže jak píšou holky, jsem se jí snažila na zádech zabavit nebo jsem jí dala do lehátka. Výrazně nám ale pomohlo zavedení příkrmů, ty jsme začli už od 5.m, páč nepřibírala. Zlepšovalo se to postupně a teď…já ti už ani nevim, kdy si blinkla naposled
(a to je na bříšku hned po nášupu)
Ahojte, my máme to samé, můj 3 měsíční chlapeček se taky přetáčí na bříško a blinká mi u toho, docela slušný dávky. Tak pro svůj dobrý pocit ho dávám po krmení (jen kojím) na nějakou chvíli posadit do lehátka a pak na zem, ale taky blinká i třeba 2 hoďky po jídle, takže se tomu asi nedá zabránit
![]()
Mně blinká hlavně mlíčko, kojím, i když občas ublinkne i příkrm, ale to není v takové míře. Dnes jsem se ho snažila nějak zabavit, jenže je jak čamrda, jen kopne nožkou, už je na břiše
takže ho dám zase na záda a takhle jsme jeli půl hodiny…teda to je dovolená ![]()
certicexyz píše:
Mně blinká hlavně mlíčko, kojím, i když občas ublinkne i příkrm, ale to není v takové míře. Dnes jsem se ho snažila nějak zabavit, jenže je jak čamrda, jen kopne nožkou, už je na břišetakže ho dám zase na záda a takhle jsme jeli půl hodiny…teda to je dovolená
ale hlavně, že jsou zdraví......i když nás teď trápí, že skoro týden nekadil.....kdyby pil jen MM tak jsem klidná, ale jak jí ty příkrmy, tak je to horší…ale břicho tvrdé nemá a nebrečí, tak se to snad upraví
tak to jsem ráda, že v tom nejsme samy ![]()
Malá má 3,5 měsíce a taky se přetáčí na bříško rychlostí blesku a pak blinká a blinká. Po kojení ji chvíli nosím v tygříkovi, pak jde do lehátka nebo na klín a čteme pohádky. Ale dýl jak půl hoďky to taky nevydrží a začne se vztekat. Když ji dám na zem tak šup a už je na bříšku. Přetáčet zpět na záda nemá moc smysl, většinou to po pěti pokusech vzdám a pak už jen chodím utírat blinkance a omývat hračky ![]()
Někdy toho je taková dávka, že si říkám, že ji v tom bříšku snad žádné mlíčko nezůstalo ![]()