Cestování letadlem v druhém trimestru

8112
25.5.13 15:06

Cestování letadlem v druhém trimestru

Ahoj holky, vím, že už tu několik diskuzí bylo, ale jsou už starší. V létě letíme na dovolenou do Řecka, to budu v 17 - 18tt. Chtěla bych se Vás zeptat na zkušenosti s letištěm v Praze, co po vás všechno chtěli? Vím, že Smart Wing přepravuje těhotné do 26tt bez potvrzení lékaře, ale teď mi psali z letiště, že stejně chtějí potvrzení od lékaře v jakém jsem týdnu a že jsem schopná letu. Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
25.5.13 15:26

Letela jsem ve 13.tt a pak jeste asi v 19.tt a nikdy po me nikdo nic nechtel. Pokud mas ale informaci primo z letiste, tak si pro jistotu nech od lekare potvrzeni napsat, urcite s tim nebude mit problem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.5.13 15:28

Zalezi na aerolinkach, ja jsem letela ve 28. tydnu a nikdo po mne nic nechtel. Ale mela jsem pro jistotu potvrzeni od midwife, ze jsem v tom a tom tydnu a zpusobila letu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
25.5.13 15:28

Nechteli po me nic, dokonce to pani asi nepostrehla a dala me na nouzovky, pak jsem se v letadle zminila letuscce, tam me srcila do prvni tridy :mrgreen:
Letela jsem 20 a 24tt, letela jsem smartwings

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
25.5.13 15:35

V 17-18tt to na tobe nikdo neuvidi. Ja jsem letela nekdy okolo 25tt a nikdo se na nic neptal. Je tedy fakt, ze to bylo v zime, takze to bylo min, ale v tramvaji uz me obcas pousteli sednout. Ale v 17-18tt jeste neni moc jasny, zda je clovek tehotny nebo tlusty a vetsina lidi se ani neodvazi zeptat :). A i kdyby, tak vetsina spolecnosti ve druhem trimestru (17/18 je navic na zacatku) prepravuje bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
25.5.13 16:27

Já teda poletím ve 24tt. Nikdo zatím nic neříkal, jen že do 30tt jsem normálně pojištěná a pak, že už by to bylo na vlastní riziko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
25.5.13 16:31

Me doktorka rekla ze muzu letat az do 30 tydne ale uprimne jsem neletela nebot jsem mela strach…nebot je nejake riziko potratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
25.5.13 16:49

Ahoj letěla jsem na dovču 23tt se s smart wings chtěly od dr papír že nejsem na ryzikovce spátky jsem letěla 25tt s wizz air pro ty sem papír měla taky ale nechtěly ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.5.13 17:01

Letěla jsem ve 24. týdnu s LOTem a nikdo nic nechtěl - řeší to až po tuším 30. nebo 32. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
25.5.13 17:52

Letela jsem v 6.mesici na prazskym letisti a nechteli nic, horsi to bylo na reckym letisti - chteli po me tehotenskou prukazku, jaky jsem mela veskety problemy v tehotenstvi a pry kdybych byla tak o mesic dyl tehotna zpet mi me uz nepustily :-)
P. S. Docela jsem se bala pri startu mi vzdy tvrdlo brisko a musela jsem prodychavat :-(

• Citovat
  • Upravit
2480
25.5.13 17:58

Litala jsem pravidelne cele tehotenstvi na sluzebky. Tak cca do 25 tt to bylo ok, bez potvrzeni, pak uz po me chteli potvrzeni od gynekologa. Mela jsem od firmy specialni pojisteni a od druheho trimestru jsem kvuli pohodli litala prvni tridou, kdyz let trval dyl, jak 3 hodiny. Posledni let jsem absolvovala tesne pred odchodem na materskou v 33 tt a to uz me bez potvrzeni odmitali pustit do letadla, bylo nutny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.5.13 18:55
@AnnaF píše:
V 17-18tt to na tobe nikdo neuvidi. Ja jsem letela nekdy okolo 25tt a nikdo se na nic neptal. Je tedy fakt, ze to bylo v zime, takze to bylo min, ale v tramvaji uz me obcas pousteli sednout. Ale v 17-18tt jeste neni moc jasny, zda je clovek tehotny nebo tlusty a vetsina lidi se ani neodvazi zeptat :). A i kdyby, tak vetsina spolecnosti ve druhem trimestru (17/18 je navic na zacatku) prepravuje bez problemu.

No, na me to asi videt bude, cekame druhe, jsem ve 3 mesici a vypadam tak na 5 mesic ( je fakt, ze tak vypadam uz dlouho ). Tlusta nejsem, ale ploche brisko jsem nemela nikdy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.5.13 18:59
@lecka píše:
Ahoj letěla jsem na dovču 23tt se s smart wings chtěly od dr papír že nejsem na ryzikovce spátky jsem letěla 25tt s wizz air pro ty sem papír měla taky ale nechtěly ho

No a to me prave mate. Na strankach smartwngsu je psane, ze ptepravujii tehotne do 26tt bez potvrzeni od lekare, tak nevim, co mam delat, asi si k nim zkusim zavolat a zeptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
25.5.13 19:19

Ono když to potvrzení budeš mít u sebe tak se rozhodně nic nestane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.5.13 19:38

Já v druhém těhu letěla ve 22.-23tt, vidět to na mě bylo už od 8tt, v tom 23tt už jsem měla pořádný břicho, ale vzala jsem si přítelovo největší tričko, jak jsem doma našla, a ničeho si nevšimli, naštěstí, já se o tom, že potřebuju potvrzení, doslechla den před nedělním odletem :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí