Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Půlku cesty nejspíš prospí.
Teplá voda do termosky
Prebalit na zadní sedačce.
Kamarádka jezdí s dcerou přes celou 5-6 hodin republiku už od narození. Nikdy neměla problém. Maximálně si 9bjednal8 0enzion po cestě na noc.
Mej po ruce zajimave hracky na zabaveni, az nebude spat. Nas maly dobre reagoval na zpivani, v tomhle veku jeste jel dudlik a nahly plac prezit, nez se da zastavit.
Vy jinak autem nejezdite, ze nevis, jak to snasi treba?
Trihodinova cesta je prece jak nic.
Mleko udelas z vody v termosce. V aute je teplo. Prebalit pokud bude vylozene potreba se da v pohode v aute nebo na benzince, kde je vse co potrebujes. Uprimne cestovani s takto malyma detma je uplne na pohodu.
Já jezdím s miminem od narození. Všechno uděláš na zadním sedadle - přebalení, krmení, oblékání. Na benzinkach jsou někdy přebalovací pulty. Ja teď přebaluju v kufru - vzadu mám starší dítě. Není velká zima a mimino za tu chvilku neofoukne. Pokud začne brečet někde, kde nemůžeš zastavit, tak tam nezastavis a vydržíš to, to se nedá nic dělat.
Příspěvek upraven 27.12.23 v 13:08
@JezinkaBezinka no právě to bude první dlouhá cesta. Zatím jsme jeli max 40 minut a to to prospal. Většinou v autě spí, tak první část cesty by měla být dobrá. Ale jsem si skoro jistá, že tři hodiny spát nebude a právě přemýšlím, jak ho pak obstarám třeba někde na benzince a jestli to zvládneme vše v autě nebo jestli hledat nějakou restauraci po ceste, případně alespoň mekáč ![]()
Vodu ti když tak ohřejou na benzínce, a ono možná tu cestu prospí celou to auto ho uspí
@Eva2610 @Maggdallena díky za ujištění! Doufám, že to proběhne hladce. Chci být připravená, nechci aby se zbytečně trápil. Tak vezmu i podložku do auta a zkusime to obstarat vše v autě, případně ho zabalím do deky nebo fusaku a projdeme se po parkovišti. ![]()
Právě se mi nechce zbytečně lézt někam do restaurace a treba uhnout z cesty, ale když nebude zbytí ![]()
@Anonymní píše:
@JezinkaBezinka no právě to bude první dlouhá cesta. Zatím jsme jeli max 40 minut a to to prospal. Většinou v autě spí, tak první část cesty by měla být dobrá. Ale jsem si skoro jistá, že tři hodiny spát nebude a právě přemýšlím, jak ho pak obstarám třeba někde na benzince a jestli to zvládneme vše v autě nebo jestli hledat nějakou restauraci po ceste, případně alespoň mekáč
No ony ty deti i dokazou znovu zaspat po zastavce, auto je uklimba a prebaleni na zadni sedacce prece neni zadny problem, ne?
A jak se pise vys, v tomto veku to byva nejlepsi na cestovani. My jeli ve 3mesicich mladsiho v kvetnu do Italie, 1200km, 2dny, s prespanim v noci. Jako porval si i trochu, ale to je jina kapitola.
Hlavne at ridic neni nervak, kdyz mimco breci.
Teply fusak do sedacky urcite ne, na takto dlouhe ceste je v aute teplo.
Jinak uplne na pohodu by bylo 1,5 nechat spat, hodinu stravit nekde v hospode v detskem koutku a dalsi 1,5 h zase spat v aute.
My jsme jeli tři hodiny za rodinou, když byly dceři necelé čtyři měsíce a byl to tedy očistec. Nejprve řvala, pak spala půl hodiny, pak se probudila, tak jsem nakojila, ponosila a pal řvala a řvala a řvala až k té tchýni. Tam se rozzuřila ještě víc a nebyla l utišení další hodinu, kdy usnula vyčerpáním. Nedala se ani nakojit, jak byla vzteklá. Dohromady skoro čtyři hodiny pekelného řevu. Fuj, otřesný zážitek
. Ještě jsem se dost pohádala s tchýní i manželem, protože mi jí rvali z náručí
Dodnes si vybavuji ten dcery zoufalý pohled, jak chce ke mně.
Ale abych tě uklidnila, neznám nikoho jiného, komu by děti takhle řvaly v autě. Vždycky všichni, jaká pohoda, že malé děti spinkají x hodin. Tak naše ne, takhle starší řvala pravidelně do dvou let. ![]()
@Anonymní píše:
@Eva2610 @Maggdallena díky za ujištění! Doufám, že to proběhne hladce. Chci být připravená, nechci aby se zbytečně trápil. Tak vezmu i podložku do auta a zkusime to obstarat vše v autě, případně ho zabalím do deky nebo fusaku a projdeme se po parkovišti.Právě se mi nechce zbytečně lézt někam do restaurace a treba uhnout z cesty, ale když nebude zbytí
Bude to dobrý, neboj, mimina v tomhle jsou často bezúdržbový. Počkej až to pojedeš s batoletem, který zrovna nemá nejlepší den. Jako já dneska. Ó moje nervy. Jsem na sebe děsně pyšná, že jsem ho po cestě někomu nedarovala 😁.
Ja vzdy ziram s cim vsim lidi potrebuji pomoct nebo poradit…
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nás cesta s miminkem, kterému jsou necelé tři měsíce. Cesta autem potrvá cca 3 hodiny. Nekojím, krmím UM.Budeme se snažit vyrazit na spánek a po krmení, abychom ujeli co nejdelší cestu na první zátah.
Ale trochu se obavám té zimy a případného stavění - krmení a přebaleni po cestě. V autě? Nejspíš budu muset vylézt a projít se s mimčem po jídle.
A oblíkaní, máme fusak do sedacky, takže budu mít připravenou nějakou deku nebo kombinezku, snad ho do toho v autě navleču.
Případně jake mate zkušenosti treba se stavebním na benzinkach? Kdyby nebyla poblíž žádná restaurace?
A nějaké tipy na cestu? Případný náhlý pláč na dálnici?
Děkuji
Jezdila jsem na otočku s mladým od narození, dokupy 350 km. V autě vždy usnul, čím menší byl, tím lépe to dával, rekord je, že jsem to dala v zimě za 5 h a on se vůbec neprobudil
jinak např na dálnici na benzínce je běžně i převálcoval, ale já vše řešila v autě. Však máte topení, ne ![]()
Ahoj, čeká nás cesta s miminkem, kterému jsou necelé tři měsíce. Cesta autem potrvá cca 3 hodiny. Nekojím, krmím UM.
Budeme se snažit vyrazit na spánek a po krmení, abychom ujeli co nejdelší cestu na první zátah.
Ale trochu se obavám té zimy a případného stavění - krmení a přebaleni po cestě. V autě? Nejspíš budu muset vylézt a projít se s mimčem po jídle.
A oblíkaní, máme fusak do sedacky, takže budu mít připravenou nějakou deku nebo kombinezku, snad ho do toho v autě navleču.
Případně jake mate zkušenosti treba se stavebním na benzinkach? Kdyby nebyla poblíž žádná restaurace?
A nějaké tipy na cestu? Případný náhlý pláč na dálnici?
Děkuji