Cestování s miminkem

Anonymní
27.12.23 12:48

Cestování s mimískem

Ahoj, čeká nás cesta s miminkem, kterému jsou necelé tři měsíce. Cesta autem potrvá cca 3 hodiny. Nekojím, krmím UM.

Budeme se snažit vyrazit na spánek a po krmení, abychom ujeli co nejdelší cestu na první zátah.

Ale trochu se obavám té zimy a případného stavění - krmení a přebaleni po cestě. V autě? Nejspíš budu muset vylézt a projít se s mimčem po jídle.

A oblíkaní, máme fusak do sedacky, takže budu mít připravenou nějakou deku nebo kombinezku, snad ho do toho v autě navleču.

Případně jake mate zkušenosti treba se stavebním na benzinkach? Kdyby nebyla poblíž žádná restaurace?

A nějaké tipy na cestu? Případný náhlý pláč na dálnici? :palec:

Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.12.23 12:57

Půlku cesty nejspíš prospí.
Teplá voda do termosky
Prebalit na zadní sedačce.
Kamarádka jezdí s dcerou přes celou 5-6 hodin republiku už od narození. Nikdy neměla problém. Maximálně si 9bjednal8 0enzion po cestě na noc.

• Citovat
  • Upravit
1140
27.12.23 13:02

Mej po ruce zajimave hracky na zabaveni, az nebude spat. Nas maly dobre reagoval na zpivani, v tomhle veku jeste jel dudlik a nahly plac prezit, nez se da zastavit.

Vy jinak autem nejezdite, ze nevis, jak to snasi treba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.12.23 13:05

Trihodinova cesta je prece jak nic. :roll: Mleko udelas z vody v termosce. V aute je teplo. Prebalit pokud bude vylozene potreba se da v pohode v aute nebo na benzince, kde je vse co potrebujes. Uprimne cestovani s takto malyma detma je uplne na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.12.23 13:07

Já jezdím s miminem od narození. Všechno uděláš na zadním sedadle - přebalení, krmení, oblékání. Na benzinkach jsou někdy přebalovací pulty. Ja teď přebaluju v kufru - vzadu mám starší dítě. Není velká zima a mimino za tu chvilku neofoukne. Pokud začne brečet někde, kde nemůžeš zastavit, tak tam nezastavis a vydržíš to, to se nedá nic dělat.

Příspěvek upraven 27.12.23 v 13:08

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.23 13:07

@JezinkaBezinka no právě to bude první dlouhá cesta. Zatím jsme jeli max 40 minut a to to prospal. Většinou v autě spí, tak první část cesty by měla být dobrá. Ale jsem si skoro jistá, že tři hodiny spát nebude a právě přemýšlím, jak ho pak obstarám třeba někde na benzince a jestli to zvládneme vše v autě nebo jestli hledat nějakou restauraci po ceste, případně alespoň mekáč :lol:

• Citovat
  • Upravit
27767
27.12.23 13:11

Vodu ti když tak ohřejou na benzínce, a ono možná tu cestu prospí celou to auto ho uspí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 13:12

@Eva2610 @Maggdallena díky za ujištění! Doufám, že to proběhne hladce. Chci být připravená, nechci aby se zbytečně trápil. Tak vezmu i podložku do auta a zkusime to obstarat vše v autě, případně ho zabalím do deky nebo fusaku a projdeme se po parkovišti. :palec:

Právě se mi nechce zbytečně lézt někam do restaurace a treba uhnout z cesty, ale když nebude zbytí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1140
27.12.23 13:15
@Anonymní píše:
@JezinkaBezinka no právě to bude první dlouhá cesta. Zatím jsme jeli max 40 minut a to to prospal. Většinou v autě spí, tak první část cesty by měla být dobrá. Ale jsem si skoro jistá, že tři hodiny spát nebude a právě přemýšlím, jak ho pak obstarám třeba někde na benzince a jestli to zvládneme vše v autě nebo jestli hledat nějakou restauraci po ceste, případně alespoň mekáč :lol:

No ony ty deti i dokazou znovu zaspat po zastavce, auto je uklimba a prebaleni na zadni sedacce prece neni zadny problem, ne?
A jak se pise vys, v tomto veku to byva nejlepsi na cestovani. My jeli ve 3mesicich mladsiho v kvetnu do Italie, 1200km, 2dny, s prespanim v noci. Jako porval si i trochu, ale to je jina kapitola.

Hlavne at ridic neni nervak, kdyz mimco breci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.12.23 13:16

Teply fusak do sedacky urcite ne, na takto dlouhe ceste je v aute teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.12.23 13:18

Jinak uplne na pohodu by bylo 1,5 nechat spat, hodinu stravit nekde v hospode v detskem koutku a dalsi 1,5 h zase spat v aute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.12.23 13:22

My jsme jeli tři hodiny za rodinou, když byly dceři necelé čtyři měsíce a byl to tedy očistec. Nejprve řvala, pak spala půl hodiny, pak se probudila, tak jsem nakojila, ponosila a pal řvala a řvala a řvala až k té tchýni. Tam se rozzuřila ještě víc a nebyla l utišení další hodinu, kdy usnula vyčerpáním. Nedala se ani nakojit, jak byla vzteklá. Dohromady skoro čtyři hodiny pekelného řevu. Fuj, otřesný zážitek 8o. Ještě jsem se dost pohádala s tchýní i manželem, protože mi jí rvali z náručí :roll: Dodnes si vybavuji ten dcery zoufalý pohled, jak chce ke mně.
Ale abych tě uklidnila, neznám nikoho jiného, komu by děti takhle řvaly v autě. Vždycky všichni, jaká pohoda, že malé děti spinkají x hodin. Tak naše ne, takhle starší řvala pravidelně do dvou let. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
27.12.23 13:22
@Anonymní píše:
@Eva2610 @Maggdallena díky za ujištění! Doufám, že to proběhne hladce. Chci být připravená, nechci aby se zbytečně trápil. Tak vezmu i podložku do auta a zkusime to obstarat vše v autě, případně ho zabalím do deky nebo fusaku a projdeme se po parkovišti. :palec:Právě se mi nechce zbytečně lézt někam do restaurace a treba uhnout z cesty, ale když nebude zbytí :nevim:

Bude to dobrý, neboj, mimina v tomhle jsou často bezúdržbový. Počkej až to pojedeš s batoletem, který zrovna nemá nejlepší den. Jako já dneska. Ó moje nervy. Jsem na sebe děsně pyšná, že jsem ho po cestě někomu nedarovala 😁.

• Citovat
  • Upravit
120
27.12.23 13:27

Ja vzdy ziram s cim vsim lidi potrebuji pomoct nebo poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.12.23 13:41
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nás cesta s miminkem, kterému jsou necelé tři měsíce. Cesta autem potrvá cca 3 hodiny. Nekojím, krmím UM.

Budeme se snažit vyrazit na spánek a po krmení, abychom ujeli co nejdelší cestu na první zátah.

Ale trochu se obavám té zimy a případného stavění - krmení a přebaleni po cestě. V autě? Nejspíš budu muset vylézt a projít se s mimčem po jídle.

A oblíkaní, máme fusak do sedacky, takže budu mít připravenou nějakou deku nebo kombinezku, snad ho do toho v autě navleču.

Případně jake mate zkušenosti treba se stavebním na benzinkach? Kdyby nebyla poblíž žádná restaurace?

A nějaké tipy na cestu? Případný náhlý pláč na dálnici? :palec:

Děkuji :srdce:

Jezdila jsem na otočku s mladým od narození, dokupy 350 km. V autě vždy usnul, čím menší byl, tím lépe to dával, rekord je, že jsem to dala v zimě za 5 h a on se vůbec neprobudil :think: jinak např na dálnici na benzínce je běžně i převálcoval, ale já vše řešila v autě. Však máte topení, ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí