Cestování se dvěmi dětmi autobusem

625
6.2.13 11:08

Cestování se dvěmi dětmi autobusem

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat. Mám dvě děti, staršímu budou dva roky, mladší je půl roku. Rodiče bydlí od nás cca.300km, při jízdě autobusem to znamená přesedaní na jiný. Se synem jsem to zvladala, vím, co vydrží apod. Mám trochu obavy, jak pojedu se dvěmi. Nevím, jak to udělat, syn bude sedět na sedacce a malou mám vzít do klokanky? Když ještě nesedí? Nebo mám vzít do autobusu pro malou autosedacku a sama mám mít syna na klíně? Podotýkám, že syn je živé dítě. Jela bych autem, ale nejsem dobrá řidička. Když to tak píšu, přemýšlím, zdá mám vůbec jet.
Děkuji za názor.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
6.2.13 11:12

Já měla normálně staršího vedle na sedačce, a mímo v šátku, a když se mu tam nelíbilo, tak normálně v pololehu na klíně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.2.13 11:13

A co vlakem? Já takhle cestovala v pohodě. Dítě se tam může proběhnout, je to pohodlnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.2.13 11:19

Taky bych hlasovala za vlak. Z mé zkušenosti je to mnohem lepší, dítko může v rámci možností i projít. 300 km busem, to je odhaduju 6 hodin sezení… a s miminem taky nic moc teda. Autobusy většinou nemají pásy, takže autosedačky tam budou na prd. A do vlaku můžeš i s kočárem.
Na nádraží mi průvodčí pomohli jak dovnitř tak ven. Cesta trvala cca 5 hodin, a malému bylo 11 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
6.2.13 11:54

Byla bych rozhodně pro vlak, sice to bude asi o pár korun drazší, ale je tam výhoda toho že se ti tam malej může pohybovat když už nevydrží sedět, a třeba pro něj bude jzda ve vlaku záživnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
6.2.13 12:09

Rozhodně vlakem, tam se dá projít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.2.13 12:10

Taky bych hlasovala pro vlak, pokud to teda není na několik přestupů. My tak jezdíme trasu Praha-Zlín už delší čas a děti naprosto v pohodě zvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
6.2.13 12:17

Jedině vlakem, cestovala sem se dvěma dětma vlakem v listopadu a uz se tesim na dalsi cestu :pankac: predtim jsem cestovala s jednim autobusem a bylo to sileny nedovedu si predstavit ze bych cestovala se dvema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.2.13 12:19

Srabácky priznávam, že s takto malými deťmi by som 300km sama autobusom nešla, možno vlakom, ale naozaj len možno… (A keď už, tak verzia s autosedačkou plus šatkou mi pripadá lepšia) Moje deti boli neposedné, a udržať ich minimálne 6 hodín v kľude by proste nešlo.

Autom by som si trúfla, ale píšeš, že nešoféruješ, takže by som buď skúsila nájsť niekoho ako doprovod, alebo cestu zrušila…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.13 12:23

Nejela bych, zvlášť ne v období chřipek. Radši ať rodiče dojedou za tebou, je to moc dlouhá doba na tak malé děti. A pokud na tom trváš, tak si myslím, že bez autosedačky pro mimino tě řidič nevezme, chce to pozjišťovat u dané společnosti. Nicméně můj muž je řidič a řeknu ti na rovinu, že z toho by nadšen nebyl :think:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
6.2.13 12:32

Pardon, odoslané 2×

• Citovat
  • Upravit
8594
6.2.13 12:49

Já bych se nebála, děti někdy překvapí, bude v nestandrtní situaci a zlobit nebude :-) Ale nejezdi autobsem, to je daleko, vlak bude určitě pohodička! Já jsem taky pro vlak. Mimino bych dala do šátku nebo nosítka a staršáka za ruku, mimino bych měla tedy na sobě a 2 leták by seděl vedle tebe, bus nebude určitě tak nacpaný, l aby to byl problém :-)

Příspěvek upraven 06.02.13 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
6.2.13 12:54

Já osobně bych vzala pro mimnko asi podvozek s autosedačkou a šátek. v autobuse bych podvozek složila a sedačku dala na sedadlo a staršího na klín, popřípadě obráceně :think: ale pokud jde jet vlakem, tak je to nejlepší, jsou tam dětské vozy a miminko si tam může pospat a dítě proběhnout i vyčůrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.2.13 13:06
@Kalla1412 píše:
Já bych se nebála, děti někdy překvapí, bude v nestandrtní situaci a zlobit nebude :-)

Ty si úžasný optimista, ako vidíš, že sa stane tá lepšia varianta! :-) Fakt sa mi to pekne čítalo. :-)

Ja som po 4 deťoch skôr realista, a predstava blinkajúceho (deti mi blinkali do 9 mesiacov až roka), kakajúceho, vreštiaceho a nespokojného dieťaťa by ma od takéhoto cestovania odradila…

Zaklada @Evullka sa už neozvala, ako je to s vlakom… ale ešte mi napadla varianta nočného vlaku… proste kúpiť dve lôžka, a nejako to prežiť v noci…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.2.13 13:40

Taky jsem pro variantu vlaku. Jezdíme Praha-Ostrava. Teď jezdím Regiojetem a je to super. Stewardi pomohou s kočárem, batohem…Navíc má i dítě nárok na vlastní sedadlo zdarma, takže se dá na sedadlo dát i korba od kočáru třeba. Nastupovala jsem vždy s šátkem, ať mám volné ruce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix