Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čauky mamky cestovatelky, mám dotaz ohledně toho jak jste snášely delší pobyt v letadle a tak celkově dovolenou kolem 6. měsíce těhotenství? Mám letět za nedlouho s pár kamarádkama do Abu Dhabi, odkud se budeme přemisťovat busem (2h) do Dubaje, kde zůstaneme na pár dní a pak stejná štreka zpět do Dubaje a let do Vídně…
Let bude trvat cca 6 hodin.
Jsem docela zvyklá cestovat, ale v těhotenství jsem pěkně zlenivěla a mám z toho tripu docela respekt ![]()
Upřímně bych se na to nejradši vykašlala, ale na druhou stranu nechci být přecitlivělá těhule a na jednu stranu jsem i zvědavá.
Nejvíc obav mám z toho sezení v letadle, to, že nebudu mít moje domácí pohodlíčko a že budu těhotná někde, kde to neznám bez svého muže, který mě v každé situaci morálně podpoří
(ten mi to mimochodem docela rozmlouval, ale samozřejmě jsem dala na kamarádky 😄).
Prosím napište mi vaše zkušenosti a třeba i přímo s tou Dubají, jestli tady někdo takový je.
Dělujuuu ![]()
Tak to jseš dost odvážná… ![]()
Já bych teda v těhotenství neletěla nikam…
Potrat- nemocnice revize..
Předčasný porod…hm v Dubaji pecka.
@Cuteflower píše: Čauky mamky cestovatelky, mám dotaz ohledně toho jak jste snášely delší pobyt v letadle a tak celkově dovolenou kolem 6. měsíce těhotenství? Mám letět za nedlouho s pár kamarádkama do Abu Dhabi, odkud se budeme přemisťovat busem (2h) do Dubaje, kde zůstaneme na pár dní a pak stejná štreka zpět do Dubaje a let do Vídně…
Let bude trvat cca 6 hodin.
Jsem docela zvyklá cestovat, ale v těhotenství jsem pěkně zlenivěla a mám z toho tripu docela respekt
Upřímně bych se na to nejradši vykašlala, ale na druhou stranu nechci být přecitlivělá těhule a na jednu stranu jsem i zvědavá.
Nejvíc obav mám z toho sezení v letadle, to, že nebudu mít moje domácí pohodlíčko a že budu těhotná někde, kde to neznám bez svého muže, který mě v každé situaci morálně podpoří(ten mi to mimochodem docela rozmlouval, ale samozřejmě jsem dala na kamarádky 😄).
Prosím napište mi vaše zkušenosti a třeba i přímo s tou Dubají, jestli tady někdo takový je.Dělujuuu
Za me bych se domluvila na gynde jestli není třeba něco na ředění levé kvůli vyššímu riziku trombozy. Na let doporucuju kompresní punčochy. Držím palce a uzij si to. Já byla 28-29tt v Londýně a bylo to super. Jeden den jsme nechodili okolo 20 km a to už bylo pro me fyzicky na hrane, ale užila jsem si to. Jinak bych si zjistila kde je nejbližší porodnice kdyby neco
@Cuteflower hodně záleží, jak se cítíš
já bych to neriskovala, ale hlavně proto, že se mi v každém těhotenství vyskytly komplikace a fakt bych je nechtěla zažít v letadle
poradila bych se spíš s dr..a měla dobré připojištění
@Cuteflower já bych jela, hlavně se dobře pojisti, v letadle do uličky a normálně si choď, jestli nemáš komplikace, tak 2. trimetr je prý na cestování nejlepší ![]()
@KahlanAmnel Hm, nemám strach ohledně zdravotní péče v jedné z nejbohatších zemí světa, cestovní zdravotní pojištění budu mít.
Kdybych měla nějaké problémy, tak bych nikam neletěla, ve 3. měsíci jsem byla na Kanárech, ale tam to znám, takže mi to bylo jedno ![]()
Spíš mě zajímají zkušenosti holek, které letěly dálkové lety a jak to zpětně hodnotí.
Hlavně pořádné zdravotní pojištění, kdyby nedej Bože něco bylo potřeba. Počítej s tím, že v Emirátech si doktor počítá jen za stanovení diagnózy cca 4tis Kč.
@Cuteflower Jenže cestovní pojištění nemusí pokrýt náklady spojené s těhotenstvím, brzkým porodem/potratem. Přesun do ČR a další věci. Tohle ještě dobře promysli. Je to sice bohatá země, ale o to víc se to může prodražit.
Jinak směle do toho, pokud nemáš potíže.
Jenže ta zdravotní péče je o dost jiná, než u nás. Navíc pokud nejsi místní Emiráťanka, platíš úplně všechno a z vlastní zkušenosti - ta péče není až na takové úrovni. Buď prostě připravená a užij si to! ![]()
@Niky2
Vybrala jsem si cestovní pojištění pro těhotný, ale upřímně nemám strach z toho, že bych musela k doktorovi. Spíš že to bude náročný a tolik si to neužiju, protože mě to bude srát
Proto čekám jestli se někdo ozve s podobnou destinací a backgroundem😄
@hospodki
Děkuju za radu, zítra jdu k doktorovi, tak mu to řeknu a uvidíme co mi poradí nebo neporadí. 20km, to jsi dobrá, na druhou stranu jsou dlouhé procházky v těhotenství naopak ku prospěchu… 😄
V klidu
na konci 6. měsíce jsem letěla 4,5 hodiny, celkově to byla aktivní dovolená. Posvěceno od kapacity v oboru na druhém screeningu. Jediná připomínka, co měl, tak abychom vybrali destinaci s kvalitní zdravotnickou péčí, což jsme dodrželi. Užij si to! ![]()
@Cuteflower me doktor říkal, ze se nemám potápět, když jezdit na koni tak at nespadnu a ohledně letu by to řešil při zaoceánských, kde už to riziko trombozy je zvýšené, po Evropě vůbec. To jen co jsem si teď ještě vzpomnela.
Pokud si ok tak bych asi taky jela. Ale určitě bych si udělala pojisteni s neomezenymi léčebnými vylohami, delavam ho v directu ale určitě to umí víc pojišťoven, vím ze některé zákroky v některých zemích, hlavně třeba zubní ošetření, stojí fakt raketu. Uzi si to ![]()
Ja byla v Dubai ve 4. mesici a uplne v pohode. Ale nastesti mi bylo cele tehotenstvi dobre, takze jsem se nijak nebala.