Cestování ve 37. týdnu těhotenství?

3
3.8.25 14:51

Cestování ve 37. Týdnu těhu

Ahoj, přemýšlíme s partnerem že bychom se jeli podívat na 3 dny do Švýcarska autem. Jsem ve 38. Tydnu ale těhotenství mam naprosto bezproblémové, na cestu se cítím. Chci se zeptat na vaše názory, případně jestli takhle někdo zariskoval na poslední dovcu? Případně jak je to s pojištěním nebo s porodem v zahraničí. Předem děkuji a přeju krásnou neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77370
3.8.25 14:54
@Meandher píše: Více

blbost a nesmysl, nikdo tě v tomto týdnu nepojistí, vždyť můžeš klidně zítra nebo pozítří začít rodit, porod v zahraničí bys musela zaplatit ze svého a ve Švýcarsku :mrgreen:, no to bude pálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
3.8.25 14:57

Ve 38. týdnu jsem rodila..takže ja bych si to teda fakt nelajzla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
3.8.25 14:58

V tomhle stadiu te nikdo nepojisti, se ti porod může sakra prodrazit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.8.25 14:59

Do toho bych v poslednich trech tydnech nesla. Sama jsem mela naprosto bezproblemove tehotenstvi, byla jsem celou dobu cerstva a aktivni, do posledniho dne jsem podnikala vylety v dojezdove vzdalenosti cca 1,5 hodiny. A pak lup, tri tydny pred terminem, bez jakehokoli naznaku predtim, naprosto necekane praskla voda a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
3.8.25 15:01
@JennienkaB píše: Více

Ja sice problemy měla, ale porod nakonec byl nečekaný. Šla jsem jen k ránu na malou jako obvykle a luplo mi mezi nohama :D Ke konci uz člověk fakt neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
3.8.25 15:07

V 38 TT ti žádná komerční pojišťovna nezřídí cestovní pojištění.

Tvoje zdravotní pojišťovna v Česku může odmítnout hradit případnou léčbu v zahraničí pokud by byla třeba. Protože vycestování v takto pokročilém stádiu těhotenství pojišťovna bere jako vycestování za účelem porodu. (Jakože jsi jela záměrně porodit do zahraničí, třeba kvůli získání občanství či lepší zdravotní péčí).
Takže případné náklady by ti mohli Švýcaři pěkně naúčtovat.
Takové náklady na porod ve Švýcarsku by mohla být pro většinu střední třídy v ČR ekonomická likvidace.
Pokud by byly komplikace u tebe nebo dítěte, tak náklady by se mohly rovnat ceně nějaké lepší nemovitosti v ČR.
Zjisti si kolik stojí den péče o novorozence na JIP ve Švýcarsku.

Další věc je, že některé země ti v takto pokročilém stádiu těhotenství nemusí umožnit vstup. Právě protože se to bere vycestování za účelem porodu.

No shrnula bych to, jako pěkné blbej nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.8.25 15:09

8o Ne, od 36tt se pohybuju v blízkosti domova.
Vždyť to může přijít kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15187
3.8.25 15:11

To jako někdo může myslet vážně? Jen jeď a doufám, že máš dost peněz. Porod ve Švýcarsku není levná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77370
3.8.25 15:14

@Rádkyně asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
3.8.25 15:20

Nikam bych nejela, ani by mě to nenapadlo teda. Vždyť můžeš kdykoliv rodit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77370
3.8.25 15:22

@Meandher a jako shrnutí - to myslíš fakt vážně ten dotaz nebo si z nás tady děláš pr… srandu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
3.8.25 15:38

V tu dobu už jsem měla doma týdenní miminko. Prostě můžeš porodit klidně dneska. A ten dotaz na pojištění, chabý pokus o vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
3.8.25 15:49
@stinga píše: Více

Třeba myslí České Švýcarsko a vypadlo slovíčko :D Jinak se mi chce těžko věřit tomu, že by někoho napadlo jet takto pred porodem do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77370
3.8.25 15:53
@citlivaduse píše: Více
že, také to beru jako pokus o vtip
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...