Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kolikrát deně jedí vaše 9.-10. měsíční mimča (nekojené) ![]()
Ahojky, my baštíme 5× denně a jednou v noci (8.00 snídaně mlíčko nebo chlebík s lučinou, 10.00 svačinka ovoce, 13.00 oběd masozelenin. příkrm, 16.00 svačinka bílý jogurt, 19.30 večeře kaše, 5.00 v noci mlíčko).
ahoj, Elinka jí ráno mezi 5-7,5 h jak kdy UM, tak kolem 200 ml, pak dopo ovoce, ted asi nahradím chlebem s lučinou a budu střídat s jogurtem, pak oběd maso zel, pak odpo sváča ovoce, pak kolem 6-7- kaše a v osm UM 200 a v 11 Um 200…jak papá tobě?
Tehdy (až doteď) 5× plus 1 noční mlíko. Klasicky snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře.
(cca 7-jogurt, cca 9-ovocná přesnídávka, cca 12:30 masozelenina, cca 16:30 chleba s něčím nebo ovocný jogurt, cca 19:15 kaše, 1:30 170 ml UM)
ahoj, my papáme 5×, snídaně 9h banánový mlíko 250 ml, svačina 11h ovocná přesnídávka 200 ml, oběd 15h masozelenina 350 ml, svačina 18h jogurt nebo kaše 200 ml, večeře 21h banánový mlíko 250 ml ![]()
Mumi píše:
ahoj, my papáme 5×, snídaně 9h banánový mlíko 250 ml, svačina 11h ovocná přesnídávka 200 ml, oběd 15h masozelenina 350 ml, svačina 18h jogurt nebo kaše 200 ml, večeře 21h banánový mlíko 250 ml
žjó, to jsou porce!
Prcek mi sní tak dvoutřetinové, ani to pomalu ne, a pije přes den jen čistou vodu, a přesto má ve 14 měsících 13 kilo, by mě zajímalo, kde to pořád bere
Ostatní děti s odpuštěním „žerou jak koně“ a váží mnohem míň ![]()
Jania píše:
ahoj, Elinka jí ráno mezi 5-7,5 h jak kdy UM, tak kolem 200 ml, pak dopo ovoce, ted asi nahradím chlebem s lučinou a budu střídat s jogurtem, pak oběd maso zel, pak odpo sváča ovoce, pak kolem 6-7- kaše a v osm UM 200 a v 11 Um 200…jak papá tobě?
Jania píše:
ahoj,no já mu dávám 6krát až 7krát deně. Ale všude čtu že takhle staré dítko má jíst jen 5krát za den,tak nevim.
1.ráno150-200g jogurt
2.dopo 100g ovocná přesnídávka
3.oběd 200g masozelenina
4.buď ovocný jogurt nebo 100ml kaše. Ale tohle jídlo chci zrušit. Manžel říká že ho přecpávám ![]()
5.200ml UM se 3 sunarkama a zahustim to nemléčnou kaší(samotné um mi neveme)
6. Večeře 200ml vanilkové kaše
7. 200ml UM ve spánku ve 23:00
MaryClementine píše:Mumi píše:žjó, to jsou porce!
ahoj, my papáme 5×, snídaně 9h banánový mlíko 250 ml, svačina 11h ovocná přesnídávka 200 ml, oběd 15h masozelenina 350 ml, svačina 18h jogurt nebo kaše 200 ml, večeře 21h banánový mlíko 250 mlPrcek mi sní tak dvoutřetinové, ani to pomalu ne, a pije přes den jen čistou vodu, a přesto má ve 14 měsících 13 kilo, by mě zajímalo, kde to pořád bere
![]()
Ostatní děti s odpuštěním „žerou jak koně“ a váží mnohem míň
jj, „rozežral“ se pěkně. Pamatuju si, jak jsme tu řešili, že ti naši malí prcci nechtěj mlíčko. Můj malej se k mlíku vrátil, teď papá moc hezky. Ale s pitim je to furt stejný, max 300 ml, spíš 200 ml čaje přes den… Před 14 dny vážil 9650, je neustále v pohybu, neni tlustej, spíš takovej atletickej typ ![]()
motika…tak Elinka jí taky 7×…a kde jsi to četla že je to moc?ale co vynechat?to odpoledne je pak dlouhý hrozně
Mumi píše:MaryClementine píše:jj, „rozežral“ se pěkně. Pamatuju si, jak jsme tu řešili, že ti naši malí prcci nechtěj mlíčko. Můj malej se k mlíku vrátil, teď papá moc hezky. Ale s pitim je to furt stejný, max 300 ml, spíš 200 ml čaje přes den… Před 14 dny vážil 9650, je neustále v pohybu, neni tlustej, spíš takovej atletickej typMumi píše:žjó, to jsou porce!
ahoj, my papáme 5×, snídaně 9h banánový mlíko 250 ml, svačina 11h ovocná přesnídávka 200 ml, oběd 15h masozelenina 350 ml, svačina 18h jogurt nebo kaše 200 ml, večeře 21h banánový mlíko 250 mlPrcek mi sní tak dvoutřetinové, ani to pomalu ne, a pije přes den jen čistou vodu, a přesto má ve 14 měsících 13 kilo, by mě zajímalo, kde to pořád bere
![]()
Ostatní děti s odpuštěním „žerou jak koně“ a váží mnohem míň
Tak mně se k mlíku nevrátil, resp. mu vadí asi lahev. Ze sklínky občas vezme na milost deci, obzvlášť po chlebě. Ale vypije dost vody, šest deci určitě. ![]()
Jania píše:
motika…tak Elinka jí taky 7×…a kde jsi to četla že je to moc?ale co vynechat?to odpoledne je pak dlouhý hrozně
Jania píše:
tak já vynechám právě to jedno odpolední. Prostě bude mít mezi obědem a svačinou 4hodinovou pauzu. Jinak jsem to četla na netu,v mamince a v brožurkách od hami a od sunaru. Ale každý dítě je stejně žravý jinak tak se asi až tak podle toho řídit nedá ![]()
motika píše:Jania píše:
motika…tak Elinka jí taky 7×…a kde jsi to četla že je to moc?ale co vynechat?to odpoledne je pak dlouhý hrozněJania píše:tak já vynechám právě to jedno odpolední. Prostě bude mít mezi obědem a svačinou 4hodinovou pauzu. Jinak jsem to četla na netu,v mamince a v brožurkách od hami a od sunaru. Ale každý dítě je stejně žravý jinak tak se asi až tak podle toho řídit nedá
Náš prcek má taky mezi oběděm a sváčou 4 hodiny, ale to je tím, že jí v půl jedné a od tří hodinku spí. Na oběd sní tak 200-220 g masozeleniny a pak za dvacet minut po o má malou mandarinku nebo kiwi. Svačinu v půl paté.
ahoj, tak naše slečna (10,5 měsíce) jedla do ledna 5× denně. Od ledna se nám začala v noci budit- začaly nám růst zoubky a nepomáhá nic- gely, atd. jen u flašky s jídlem se uklidní. Máte to taky někdo?
Přes den mi teď jí míň. Snídaně- jak kdy se vzbudí, ale většinou 180ml UM, pak v 9 přesnídávka, ve 12 masoze. příkrm (sklenička 190g), pak v 15 bílý jogurt s ovoc. přesnídávkou a když to je Holandie tak tu sní bez přesnídávky a pak v 19 210ml UM.