Kojenec a zrak

143
8.1.11 12:23

kojenec a zrak

Ahoj, chtěla bych se zeptat, mam doma 8 týdeního chlapečka a chtěla bych se zeptat, nevíte některa v kolikati měsicích začina vidět nebo rozeznavat předměty, no prostě v kolikati začina vidět, moc děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
8.1.11 12:41

vidi od narozeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.1.11 12:56
jizvíková píše:
vidi od narozeni…
:roll: :roll:
Co takhle odpustit si psaní, když nemáš k napsání nic smysluplného?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.1.11 12:57

Amil, zkus si pročíst tohle , je to docela hezky sepsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
8.1.11 12:59

Já sem teda taky četla, že vidí od narození, akorát první týdny má prý obraz obráceně, pak to teprve začne mozek otáčet…No a vidí je hodně zblízka, ale ještě moc nefixuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.1.11 12:59

Já vím, že jako novorozenec vidí jen do 25 cm a rozmazaně. Myslím, že úplně čistě vidí až tak po měsíci. Dokonce jsem někde četla, že do určité doby vidí jen černobíle… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.1.11 13:09

Holky, to snad nemyslíte vážně - samozřejmě že vidí od narození, sice na velmi krátkou vzdálenost, ale vidí - copak je to štěně? Zakladatelka se podle mne ptala, v kolika týdnech začíná „vidět a rozeznávat předměty“, v tomto směru „vidět“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
8.1.11 14:05

Bohunka – Jenže zakladatelčin dotaz skutečně vyzněl jako by se ptala, od kdy vidí a ne od kdy rozeznává.Upřímně by mě tady ani nepřekvapilo, kdyby někdo nevěděl, že dítě vidí od narození.Zvlášt když tohle téma dá zakladatelka do kategorie Neplodnost.Já ho sice pochopila tak jako ty, ale přesto když si ho přečtu znova, tak mi vyzní tak jako jizvíkové.Tvoje reakce na jizvíkovou mi přijde dost přehnaná

Jinak k dotazu - vidí samo od narození, ale rozmazaně.Moje máma sice bude tvrdit, že můj syn pozoroval hračku co mu ukazovala už po porodu, ale to beru s rezervou.Nějak po 6-ti nedělí už byl schopnej koukat nám do očí a ne mimo nás.No a tak ve 2 měsících začal pozorovat hračky, neřekla bych, že je předtím neviděl, spíš ho nezajímaly, hračku v mé ruce nevnímal, čučel a pozoroval mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
8.1.11 14:28

Souhlasím s Xangel, asi tak v šesti týdnech mi přišlo, že už nás fixuje a tak ve dvou měsících začala pozorovat předměty.Jinak mimča vidí od narození, ale prý rozmazaně, vnímají světlo, tmu a výrazné barvy až postupně začínají vidět normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.11 16:07
BohunkaP píše:
jizvíková píše:
vidi od narozeni…

Na otazku v kolikati dite vidi, jsem odpovedela velice smysluplne… Pokud se chtela zeptat, od kdy zaostruje, od kdy pozna rodice atd. tak by se tak asi zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
8.1.11 19:42
jizvíková píše:
BohunkaP píše:
jizvíková píše:
vidi od narozeni…
Na otazku v kolikati dite vidi, jsem odpovedela velice smysluplne… Pokud se chtela zeptat, od kdy zaostruje, od kdy pozna rodice atd. tak by se tak asi zeptala.

Souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
2.4.11 18:14

Amilie, v osmi týdnech by již mělo miminko fixovat výrazné (pestrobarevné) hračky ve vzdálenosti 25 cm, nebo tvůj obličej :-)
Pokud se ti to nezdá, určitě doporučuji oční vyšetření.
Vím že jde o starší diskusi. Ale pokud se ti to ještě nezdá ozvy se do sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.12.13 14:07

zrak - jako když čte

Ahoj. Oživuji diskuzi.
Mám skoro 6m mimi. Fixuje normálně, nešilhá… ale občas pomalu přejíždí očima ze strany na stranu…vypadá jako když čte. Dělá to docela často. Je to normální? :nevim: Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
14.12.13 17:15

@nemluv jakože máš pocit, že mu očka sama ujíždí? to bych určitě řešila s dětskou, myslím, že normální to není, aspoň mým dětem teda očka neujížděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.12.13 23:25

@Verunka.T nevím jestli zrovna ujíždí a nebo si tak blbě něco prohlíží… :nevim: v pondělí jdeme k doktorce, tak se jí na to rovnou zeptám.. Jen mě zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenost :think: na netu jsem totiž o tom nic nenašla :cert: ale moc děkuji za příspěvek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí