Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,mame 2 mesice a 2 tydny,mala byla od mesice v noci hodna,chodi spat kolem 21h,budila se kolem 4h a pak kolem 6.30,pak vetsinou jeste na hodinu usnula.Posledni 4 dny usne az po 22.30,vzbudi se ve 3h a mezi 4h a 5h,mlicka vypije jen cast,Nutrilonu a uz poradne neusne,knoura,vrti sebou a tlaci.Nevite nektera jak tomu zabranit?Dekuji za odpovedi.
A jak kaka? nema zacpu? Skus ji trochu postourat raktalni trubickou do zadecku a pokud nemas trubicku tak teplomerem,taky ji muzou trapit prdiky deti mivaji kolem tretiho mesice koliku tak skus ji taky dat teplou plinku na brisko chce to vyskouset co zabere hodne stesti ![]()
Kaka tak jednou denne,vetsinou odpoledne kolem 16h,zacpu nema,ma ridkou stolicku.Snad to tou trubickou zabere.Dekuji.
Řekla bych, že má prdíky. Zkus si koupit sab nebo infacolic a dát jí 15 kapek před papáním. Když jí bolí bříško tak se jí ani nechce papat. A takový prdíky jsou hrozně nepříjemný a stálý!! Muj malej měl až do čtvrtýho měsíce neustále, ale sabik nám hrozně zabíral a taky ta plínka. ![]()
Kolikrat denne ji muzu ten sab simplex davat?Davam ho jen jednou denne odpolede,10 kapek.
No, má ségra je dětskařka a řikala mi, abych mu to dávala před každym kojením 15 kapek. Malýmu je dneska 9 měsíců a tohle množství nám jen pomohlo!!! ![]()
LuckaK píše:
Kolikrat denne ji muzu ten sab simplex davat?Davam ho jen jednou denne odpolede,10 kapek.
Mne pan doktor rikal ke kazdemu krmeni pokud se to nezlepsi tak ![]()
Náš malý takhle taky k ránu tlačil, nedávala jsem nic, jen jsem si přišla jako na veřejných záchodcích
Pak ho to zase přešlo
Až mu vyzraje trávicí systém, bude lépe, pochybuji, že pomůže sab ![]()
Ono taky záleží na dítěti, nám každopádně sab strašně pomohl. Malej ráno tlačil a plakal
, přes den to bylo lepší a v noci se pak budil a kroutil
. Teplá plínka zabírala jen na okamžíček, pak jsem si koupila sab, 15 min. před každým kojením dostal 15 kapek na lžičku, i v noci a bylo vyhráno!!
![]()
Nas Marecek to ma taky tak. Kolem treti, ctvrte rano pobrekava, nekdy i dost nahlas zaplace a tlaci. Prisuzuju to tomu, ze nema tolik pohybu jako pres den a tak ty prdiky vic zlobi.
U nas tedy zabere dudel, chvilku podumla, vyprdi se a spi dal.
Kdyz to trapily prdiky driv i pres den, davala jsem Baby Calm kapicky.
dusicka.. píše:
Nas Marecek to ma taky tak. Kolem treti, ctvrte rano pobrekava, nekdy i dost nahlas zaplace a tlaci. Prisuzuju to tomu, ze nema tolik pohybu jako pres den a tak ty prdiky vic zlobi.
U nas tedy zabere dudel, chvilku podumla, vyprdi se a spi dal.
Kdyz to trapily prdiky driv i pres den, davala jsem Baby Calm kapicky.
No, právě! KJaždá máma si musí najít svoje kapičky! Nám Baby calm ani Infacolic nezabíraly, jen Sab!!
![]()
Dusicka má pravdu, je to tím, jak se nepohybují, potřebují trochu rozpohybovat ta střívka, takže u nás pomáhalo i kojení. Nicméně prdů jako takových se zbavil jakž takž teprve teď
Prostě je to citlivka a nepomohlo nic z chemických kapek, ale večer masáž, cvičení nožičkami,… ![]()