Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
po porodu jsem se nemohla vycurat a tak mi byla zavedena cevka, mela jsem v m. mechyri pres 2 l, od te doby mam cevku, coz je tyden, dnes jsem byla na kontrole a zase se curani bez cevky nepovedlo a tak mam cevku na dalsi tyden.
Mate s tim nekdo zkusenost?
Zkousi ti ji zastipovat(tonizovat) na par hodinek denne? Tim se mocak trenuje…
Jinak clovek se ma vycurat po vyndani cevly tusim do 6-8 hodin, nechavaji ti dostatek casu?
@Danulinka16 mela jsem na to kolem 3 hodin, vypila jsem toho tolik, ze me pak uz bolelo bricho a vycevkovali mo 1 l, na zachode si poustim vodu, masiruju, poklepavam si na bricho apod. A nic ani kapka
@simona335 Co zalést do sprchy a sprchovat si podbřišek teplou vodou. Některým pacientům to pomáhalo.
@Maiiia sprchu jsem zkousela jeste v nemocnici a taky nic, ted jsem doma a zkouset to nemuzu ![]()
Zkus si jemne zmacknout mocak…obcas s tim mam taky problem takze sednu na zachod, palce na boky a prstama lehce az stredne mackam v oblasti bricha, musim obcas najit to misto, ktery zpusti vypuzovani…ale je to zaruceny zpusob…kdyz z tebe vyjde par ml tak zkusit zase za cvhili aby se tam ty nervovy zakonceni zaply..
@Leenvecka hledala jsem na internetu, vseliaky drazdeni, mocopudne veci apod. Nic nevyslo. A ted cekam na pondeli, dostanu zase sanci, jen si rikam jestli to neni predem prohrane
Tak za mě jsou teda 3 hodiny dost málo. Já měla cévku po císaři a po vytažení jsem se sama vyčůrala až někdy druhý den a to jen proto, že už sestra šla vyhrožovat, že mi ji budou muset dát a byla tam mamka, tak do mě lila čaj jak do průtokáče. Vyčůrala jsem se, ale musela jsem to ze sebe fakt tlačit, prostě jsem neměla ještě plno ![]()
@Tunrida ja prave mela dneska litr a uz me bolelo bricho, porod vse bez problemu, nevim kde se tohle vzalo, doktori se taky divi
@simona335 píše:
@Tunrida ja prave mela dneska litr a uz me bolelo bricho, porod vse bez problemu, nevim kde se tohle vzalo, doktori se taky divi
To bych řekla, že spíš proto, že to do sebe liješ takhle pod tlakem
Já nevím, myslím, že by ti měli toho času dát víc ![]()
@simona335 A nemáš už to spíš psychické? Že si uvědomuješ, že se vyčůrat musíš a prostě se blokneš? Jnak bohužel radu nemám.