Cévní malformace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.2.19 21:03

Ahoj, sice úplně nevím, co ty zkratky znamenají, ale byla jsem v 17_ti na operaci kvůli cévní malformaci… Jak se to u tebe projevuje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.2.19 21:16

MR - toto vyšetření nebylo tehdy dostupné, jen CT a angiografie… omlouvám se za anonym, ale raději bych to tak nechala. Každopádně by mě zajímaly příznaky a v které části mozku se nachází?

• Citovat
  • Upravit
10.2.19 09:37

Ja zadne priznaky nemam,byla jsem na magneticke rezonanci kvuli migrenam a jelikoz ma bratr nador,prisli na ty malformace nahodou,ted jdu 18.2.na druhou i skontrastni latkou ,aby presne zjistili podrobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 10:59

Jasan. Když jsem byla malá, přepadla mě asi 2× šílená bolest hlavy, zvracení, svetloplachost. Pediatr mě poslal na neurologii a tam mi napsali Algifen, bez vyšetření… Ale je to už mnoho let. Teď se postupuje určitě jinak i jsou jiné možnosti vyšetření. V17-ti se to opakovalo, ale to jsem nedokázala ani jít rovne. Přijel doktor a řekl, že je to migréna a ať se za dva dny zastavím na kontrolu. Naštěstí mi rodiče zavolali záchranku a v nemocnici zjistili nález. Potom mě odvezlido fakultní nemocnice, kde zjistili, že mi praskla cevka (cévní malformaci) a za 5 minut 12 mě operovali. Nechci tě strašit. Ale dej si na to pozor. Hlavně, že už se o tom ví. ;)

• Citovat
  • Upravit
10.2.19 11:52

Jojo,mela jsi velke stesti,ja to neberu na lehkou vahu,jen ted musim cekat,jestli se to potvrdi a pak jedu na Homolku se domluvit,zatim doufam ze to ani byt nemusi,protoze mi magnet.r. delali pred 10lety a nic tam nebylo a najednou tam je neco,co melo byt vlastne vrozene,tady u nas jsou bohuzel experti 😀 takze si pockam a pak vyrazim na Homolku at je to jakkoli.Dekuji a budu informovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 11:55

Určitě, dej vědět a držím pěsti 😊

• Citovat
  • Upravit
12.6.19 14:50

Ahoj, je to par mesicu, ale davam vedet. Takze jsem po ozareni gamanozem na Homolce.Uz jsem tyden doma. Cevni malformace se potvrdila po angiografii.Tak vysledek uvidime za 3roky. Zatim koukam cp muzu a nemuzu :) musim zmenit antikoncepci, takze jdu do teliska, protoze tehotenstvi by bylo pry skoro smrtelne.No a dnes operuji brachu, ma nádor na mozku, opet po 12letech, ale gamanozem to neslo, takze prava operace.ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.12.20 22:41

@lenka26nelinka Ahoj. Jaka byla ta angiografie, prosim? Jdu na ni v pondeli… Take mam AVM🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.20 17:27

Ahojky, angio mi delali 2krat a poprve to bylo pro me hodne bolestive, nevedela jsem co mi budou delat presne, podruhe uz lepsi, kazdopadne to neni zadny med.Pisu uprimne, protoze nema cenu psat neboj bla bla. Kazdy to ma jinak, ale ja vydrzim hodne. Pristi rok me ceka kontrola opet s angio. Jinak to nelze udelat. Kdybys cokoli, napis. Misto v trisle umrtvili, pote narizli a pak hadicka, ta pro me byla prave bolestiva, protoze pani lekarka musi hodne stlacit a prislo mi, ze nedali takove umrtveni, protoze podruhe to bylo o mnoho lepsi. Z toho tlaku se mi udelalo velmi zle. Samotne vysetreni látkou kterou pousti uz je v pohode, citis teplo v casti pak ji pousti, velke teplo a koukas na obrazovku.Pote trubicku vytáhnou a daji pytel s piskem a nesmis se hnout do druhého dne, ale ja jsem si po 5hodinach vyprosila s pomoci na wc, protoze na misu nemuzu chodit, psychicky mi to nejde.Tak me sanitar nesl v naruci na wc. Druhy den domu, jeste nezatezovat trislo. Drzim palce, kdyby neco pis.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.12.20 18:27

@lenka26nelinka Tyy jo 8o Dekuju moc za info, to je mi lito, ze to bolelo, vsude pisou ze by nemelo :( Ja jdu do Vojensky pozitri :roll: Dnes sem byla na covid testu, tak snad bude negativni :) Nikdo mi nejak nic nerekl prave, jen pani doktorka na neurologii, ze budu hospotalizovana 3 dny. A pak jste mohla normalne chodit bez omezeni? Bolelo to misto v trisle i nejakou dobu po zakroku? Bojim se hlavne toho pichani na sale, kdyz to bude bolet trochu pak, kdyz uz budu ze salu pryc, to uz snad zvladnu, ale toho stourani se bojim :oops: A dali vam na vyber s tim vyresenim AVM? Mne nejdriv rekli, ze to opravi lepidlem, pak ze mozna operace. Tak sem zvedava, hlavne at se to povede, jizvy mi nevadi :srdce: Pry jsou 3 moznosti: gamanuz, lepidlo a nebo operace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.12.20 18:31

@lenka26nelinka Jeste jsem se nekde docetla, ze je dobry den pred angio a pak po ni, hodne pit, aby se pak lip vyplavila ta kontrastni latka, ze dost zatezuje ledviny 8o Skoda, ze mi nedali nejake info predem :D Zitra teda budu pit trochu vic, ne nejak extremne. Jen 2l max. Jinak toho moc nevypiju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.20 14:17

Krasnou nedeli, byla jsem pak par dni opatrnejsi na to trislo, zadne cviceni a prepinani se. Jinak v pohode, pak uz to neboli.Ano po hodne pit, to jsem zapomnela napsat, ale nijak extremne.Ja jelikoz mam srostle cevy u temene v nejakem hlavnim centru, tak operace nepripadala v uvahu, byla by riskantni, jen gamanuz a nebo to nechat byt, ale to jim prislo jako riziko.Pan doktor byl v soku kdyz zjistil ze jsem uz maminka a ze jsem s timhle porodila.Pri tak velkem tlaku.Ted teda nesmim byt tehotna, protoze by to mohlo prasknut, prepalili ty cevky a hoji se to az 3roky, pak se uvidi. Jestli na to pujdu jeste jednou.Zila jsem s tim cely zivot. Drzim palecky ❤️ ✊at je to rychle a bezbolestnne.Vse dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.12.20 14:39

@lenka26nelinka Krasnou nedeli:) Dekuju :)) Zitra snad napisu, jak to dopadlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.12.20 16:35

@lenka26nelinka No tak strachu bylo moc, ale jen trosku stipla lokalka:) pak tu hadicku nastouchal az do krku (to sem necitila) a tam to na6× upostel. Motanice, horko. Za 10 min bylo po vsem:) Pristi stredu jdu na operaci k panu prof. Benesovi. Jelikoz je jeden z nejlepsich neurochirurgu sveta, tesim se :D A pak me ceka opet angio, kontrolni :) Ted uz 7 hodin lezim, za chvilku budu moct vstat:) (treba se to nekomu jednou bude taky hodit)😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.12.20 23:11

Operace AVM a davm

Už jsem po operaci. Nakonec mi dělaly dvě za sebou. Arteriovenozni malformace, pak angio a tam nasli jeste duralni avm. Rozpustili ranu a znova operovali. 23.12. Me pustili domu. Hlavu mam oholenou a mam celkem obri…:D ranu ve tvaru”T”. Ale vlasy narostou:) :srdce: 3dny ARO,3dny JIP a pak neurochirurgie:) Ve Vojensky vsichni uzasny❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí