ČEZ, přeplatek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
17.7.12 10:03
@Regina Hero píše:
No to zavolám… jinak to je od nich pěkná prasárna… vždyť neoprávněně zadržují cizí peníze…

To jsme jim taky řekli, manžel byl vytočenej jak sviň :mrgreen: :lol: ale právě mu řekli, že když přeplatek chce poslat, tak si musí zavolet, že si to změnili v podmínkách :cert: ale že by dali vědět lidem, to ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.7.12 10:03
@maritimka píše: ČEZ i RWE to mají přímo ve smlouvách - pokud je nedoplatek, musí se zaplatit a pokud přeplatek, rozepíše se do záloh…

Hm, smlouvu máme uzavřenou už před hodně a hodně lety, a nikdy předtím to tak nedělali, předloni mi přišla složenka na přeplatek, předtím taky… to by si za chvíli mohli u každého navýšit zálohu třeba o tisícovku a víc měsíčně a za pár let bys měla předplaceno až do důchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.7.12 10:06

Nám přeplatek 6tisíc ČEZ vrátil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
17.7.12 10:07
@Regina Hero píše:
Hm, smlouvu máme uzavřenou už před hodně a hodně lety, a nikdy předtím to tak nedělali, předloni mi přišla složenka na přeplatek, předtím taky… to by si za chvíli mohli u každého navýšit zálohu třeba o tisícovku a víc měsíčně a za pár let bys měla předplaceno až do důchodu…

Oni to mají právě nově od letoška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.7.12 10:11

@Regina Hero Ono máš ve smlouvě napsáno, že se řídí předpisy platnými v danou chvíli i těmi platnými v pozdějším znění - a k letošnímu roku se ty pravidla měnily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.7.12 10:16

@maritimka No to je ale fakt až sprosté, právě od tak velké firmy, jako ČEZ… to pořád nemají dost a musí si nechávat peníze takhle? Předpokládám, že legislativa to asi nezakazuje nebo to není jednoznačně řečeno, ale prostě je to dost nečestné… když jim ty nezaplatíš, tak je zle a oni si nechají tvé peníze a ještě, aby se o ně člověk doprošoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.7.12 10:24

@Regina Hero Jsme ve státě, který dává všem, kromě obyč lidem, takže se není čemu divit, že i velké společnosti si dělají, co chtějí. Protože pokuty za nekorektní jednání jsou v řádech milionu a taková firma si je zpět vydělá za týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.7.12 10:35

To by na ČEZU asi čuměli, kdyby jim tam někdo napsal, že má sice nedoplatek, ale že nic posílat nebude, ať mu o to navýšej zálohy. :lol:

Ale je to fakt sviňárna, my teda měli přeplatek jenom 247 Kč, takže jsme to neřešili, že nám o to snížili další zálohu.

Ale před pár lety jsme měli přeplatek 30 tis. a v pohodě nám to poslali na účet. Přitom tolik jsme ani neměli dobírat, ale paní, co opisovala elektroměr se přepsala o desetinnou čárku, tak jim vyšlo tohle. Manžel tam pak volal, ať nám to ale pošlou a na další rok jsme si navýšili zálohy. Docela se nám ty peníze zrovna hodili, tak jsme to ani jako reklamaci nedávali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.13 12:55

Zdravím, nevíte někdo prosím, jestli můžu zavolat a žádat poslání přeplatku na účet, když je to na přítele? jeho rodné číslo atd bych jim řekla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.13 12:57

Ještě doplním, že vyúčtování bylo před měsícem, bylo to 1500,zálohu máme 1000 ale nestihl zrušit trvalý příkaz takže jsme to normálně zaplatili.

• Citovat
  • Upravit
21848
15.2.13 12:58
@Anonymní píše:
Zdravím, nevíte někdo prosím, jestli můžu zavolat a žádat poslání přeplatku na účet, když je to na přítele? jeho rodné číslo atd bych jim řekla.

Zavolat a žádat samozřejmě můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.13 13:02
@Seizdra píše:
Zavolat a žádat samozřejmě můžeš

díky, já právě nevěděla jestli to jde, když to není na mě, ale na přítele, ale bydlíme spolu. A asi na tu infolinku že? nevíte jestli je placená? díky moc

• Citovat
  • Upravit
21848
15.2.13 13:04
@Anonymní píše:
díky, já právě nevěděla jestli to jde, když to není na mě, ale na přítele, ale bydlíme spolu. A asi na tu infolinku že? nevíte jestli je placená? díky moc

Tak nikdo ti nemůže zakázat si někam zavolat a zažádat. Teď jde o to, že ti to asi takhle na dobrý slovo nepošlou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.13 13:08
@Seizdra píše:
Tak nikdo ti nemůže zakázat si někam zavolat a zažádat. Teď jde o to, že ti to asi takhle na dobrý slovo nepošlou ;)

Ale já nechci aby to poslali mě, ale příteli na účet ze kterého se mu el. i strhává

• Citovat
  • Upravit
21848
15.2.13 13:10
@Anonymní píše:
Ale já nechci aby to poslali mě, ale příteli na účet ze kterého se mu el. i strhává

Tak to řeš přítelovym jménem přes mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný