Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Regina Hero píše:
No to zavolám… jinak to je od nich pěkná prasárna… vždyť neoprávněně zadržují cizí peníze…
To jsme jim taky řekli, manžel byl vytočenej jak sviň
ale právě mu řekli, že když přeplatek chce poslat, tak si musí zavolet, že si to změnili v podmínkách
ale že by dali vědět lidem, to ne ![]()
@maritimka píše: ČEZ i RWE to mají přímo ve smlouvách - pokud je nedoplatek, musí se zaplatit a pokud přeplatek, rozepíše se do záloh…
Hm, smlouvu máme uzavřenou už před hodně a hodně lety, a nikdy předtím to tak nedělali, předloni mi přišla složenka na přeplatek, předtím taky… to by si za chvíli mohli u každého navýšit zálohu třeba o tisícovku a víc měsíčně a za pár let bys měla předplaceno až do důchodu…
@Regina Hero píše:
Hm, smlouvu máme uzavřenou už před hodně a hodně lety, a nikdy předtím to tak nedělali, předloni mi přišla složenka na přeplatek, předtím taky… to by si za chvíli mohli u každého navýšit zálohu třeba o tisícovku a víc měsíčně a za pár let bys měla předplaceno až do důchodu…
Oni to mají právě nově od letoška.
@Regina Hero Ono máš ve smlouvě napsáno, že se řídí předpisy platnými v danou chvíli i těmi platnými v pozdějším znění - a k letošnímu roku se ty pravidla měnily…
@maritimka No to je ale fakt až sprosté, právě od tak velké firmy, jako ČEZ… to pořád nemají dost a musí si nechávat peníze takhle? Předpokládám, že legislativa to asi nezakazuje nebo to není jednoznačně řečeno, ale prostě je to dost nečestné… když jim ty nezaplatíš, tak je zle a oni si nechají tvé peníze a ještě, aby se o ně člověk doprošoval…
@Regina Hero Jsme ve státě, který dává všem, kromě obyč lidem, takže se není čemu divit, že i velké společnosti si dělají, co chtějí. Protože pokuty za nekorektní jednání jsou v řádech milionu a taková firma si je zpět vydělá za týden…
To by na ČEZU asi čuměli, kdyby jim tam někdo napsal, že má sice nedoplatek, ale že nic posílat nebude, ať mu o to navýšej zálohy. ![]()
Ale je to fakt sviňárna, my teda měli přeplatek jenom 247 Kč, takže jsme to neřešili, že nám o to snížili další zálohu.
Ale před pár lety jsme měli přeplatek 30 tis. a v pohodě nám to poslali na účet. Přitom tolik jsme ani neměli dobírat, ale paní, co opisovala elektroměr se přepsala o desetinnou čárku, tak jim vyšlo tohle. Manžel tam pak volal, ať nám to ale pošlou a na další rok jsme si navýšili zálohy. Docela se nám ty peníze zrovna hodili, tak jsme to ani jako reklamaci nedávali. ![]()
Zdravím, nevíte někdo prosím, jestli můžu zavolat a žádat poslání přeplatku na účet, když je to na přítele? jeho rodné číslo atd bych jim řekla.
Ještě doplním, že vyúčtování bylo před měsícem, bylo to 1500,zálohu máme 1000 ale nestihl zrušit trvalý příkaz takže jsme to normálně zaplatili.
@Anonymní píše:
Zdravím, nevíte někdo prosím, jestli můžu zavolat a žádat poslání přeplatku na účet, když je to na přítele? jeho rodné číslo atd bych jim řekla.
Zavolat a žádat samozřejmě můžeš
@Seizdra píše:
Zavolat a žádat samozřejmě můžeš
díky, já právě nevěděla jestli to jde, když to není na mě, ale na přítele, ale bydlíme spolu. A asi na tu infolinku že? nevíte jestli je placená? díky moc
@Anonymní píše:
díky, já právě nevěděla jestli to jde, když to není na mě, ale na přítele, ale bydlíme spolu. A asi na tu infolinku že? nevíte jestli je placená? díky moc
Tak nikdo ti nemůže zakázat si někam zavolat a zažádat. Teď jde o to, že ti to asi takhle na dobrý slovo nepošlou ![]()
@Seizdra píše:
Tak nikdo ti nemůže zakázat si někam zavolat a zažádat. Teď jde o to, že ti to asi takhle na dobrý slovo nepošlou
Ale já nechci aby to poslali mě, ale příteli na účet ze kterého se mu el. i strhává
@Anonymní píše:
Ale já nechci aby to poslali mě, ale příteli na účet ze kterého se mu el. i strhává
Tak to řeš přítelovym jménem přes mail.