ČEZ, přeplatek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
20.12.16 10:26

Nehledej v tom logiku, my tu máme e.on a zálohy zatím řeším každý rok :roll: Jednou nám je snížili po přeplatku tak, že bychom se pak nedoplatili a teď nám je po dalším přeplatku zvýšili :mrgreen: Můžeš si je zase snížit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.12.16 10:35

Kk

Nam přeplatek nevratili bylo tam taky 3 tisice změnili nam zalohu a pul roku ze nemam platit energii oni si to strhavali u přeplatku. Takze nám nic neposlali zpatky ale použijí to na pul roku dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
20.12.16 10:36

Nám se to stalo loni, zavolej na linku a je to, nastaví ti jak chceš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.12.16 10:49
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.
Dnes mi přišlo vyučtování od ČEZ - máme přeplatek, tudíž za prosinec neplatíme, ale od ledna nám zvýšili zálohy - o pět stovek 8o
Jak je to možné, když jsme měli přeplatek. :nevim:

tak si to blbě nastavují, ale když půjdeš do čez online cez.cz a hahoře vpravo, buď přihlásíš se nebo se zaregistruješ nejdřív, tak tam si můžeš změnit výši záloh, jak chceš, i snížit úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.12.16 10:52

Jinak kdybys chtěla volat 840840840 je jejich linka a je to linka barevná, za vyšší tarif, než na normální čísla, jejich normální číslo, co málokde najdeš je 371 100 100

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.12.16 10:53
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.
Dnes mi přišlo vyučtování od ČEZ - máme přeplatek, tudíž za prosinec neplatíme, ale od ledna nám zvýšili zálohy - o pět stovek 8o

Ahoj, nám vyučtování došlo před 14cti dny a taky máme přeplatek, dokonce na dva měsíce neplatíme zálohy :dance: Vždycky nám to pak na další období sníží, ale při vyučtování máme zase přeplatek, nechápu :think: :)
Každopádne nevim, proč Vám ty zálohy o tolik zvedli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
775
20.12.16 11:47

Příspěvek upraven 04.02.17 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
20.12.16 11:57
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.

taky nám to letos tak udělali a když jsem tam volala, tak mi řekli, že je to proto že nebude 11 záloh ale jen 10.Nestihli to vyučtovat a proto zvedli zálohy i přes to že byl přeplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
20.12.16 12:36
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.

Nezvýšili cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
20.12.16 12:37
@Tom-Jerry píše:
taky nám to letos tak udělali a když jsem tam volala, tak mi řekli, že je to proto že nebude 11 záloh ale jen 10.Nestihli to vyučtovat a proto zvedli zálohy i přes to že byl přeplatek.

No, a za jeden nebo dva měsíce jste zálohy vůbec neplatili, nebo jak? Záloh bývá 12 do roka. Každý měsíc jedna a rok má 12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
20.12.16 12:43
@eumedon píše:
No, a za jeden nebo dva měsíce jste zálohy vůbec neplatili, nebo jak? Záloh bývá 12 do roka. Každý měsíc jedna a rok má 12 měsíců.

neplatili jsme jeden a kus měsíce. Záloh u čezu je normálně 11 dvanáctý měsíc je vyučtování a tam se záloha neplatí. Koukni na přehled záloh. Ale letos přecházeli na ten nový systém a nestihli někomu udělat vyučtování, takže další rok má někdo jen 10 záloh místo 11.Ale kdyby nechali jen těch 10 tak by lidi dopláceli, takže tu 11 zálohu vyrovnávají tím, že zvednou částku v těch 10 zálohách aby se to pokrylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.12.16 13:18
@eumedon píše:

myzásadně platíme 11záloh, už léta, odečty a vyúčtování je v červenci, rozpis záloh je vždycky od srpna do června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
20.12.16 13:20
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.

Mám to samý každý rok, vracejí nám pár korun a zálohy nám sníží tak, že bysme rok na to dopláceli. Každý rok tam volám nebo jdu, ať mi laskavě na zálohy nehrabou a nechají my je tak jak byli :cert:, jak u blbejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.12.16 07:12
Koukni na přehled záloh.

Na co že mám kouknout? Kde to najdu? Neodebírám od ČEZu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.12.16 07:16
@Monchichik píše:
Mám to samý každý rok, vracejí nám pár korun a zálohy nám sníží tak, že bysme rok na to dopláceli. Každý rok tam volám nebo jdu, ať mi laskavě na zálohy nehrabou a nechají my je tak jak byli :cert:, jak u blbejch.

To bych nedělal. U ČEZu je to snad skoro jedno, ale zálohy se doporučují nastavit tak, aby byl při vyúčtování mírný doplatek.

U ČEZu je to skoro jedno, ale u menších dodavatelů, kteří mohou zkrachovat, to jedno není: Dodávky sice převezme někdo jiný - třeba dodavatel poslední instance, což může být ten ČEZ, ale vratku může zůstat viset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný