Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My už máme několik let nastavenou stejnou zálohu 2200. Máme na elektriku vše. Každý rok máme přeplatek zhruba 6 tis. Kč, který se nám mermomocí snaží rozpustit do dalších měsíců a také nám napíšou, že snížili zálohy. Takže jim pokaždé volám „Vraťte mi přeplatek na účet a zálohy nechte, tak jak jsou.“
Ahoj, také bych doporučila email a tam uvést veškeré údaje. Na koho to je, jaká částka, datum narození, místo o které se jedná. Uvést samozřejmš čú na které zaslat. Zákaznická linka je placená, měli by to i přes ní předělat, pokud budeš vědět veškeré údaje.
Už jsem tam napsala tak jsem zvědavá. ve smlouvě jsme to měli nastaveno na vracení poukázkou, tak jsem napsala jestli by to vrátili na jeho jméno složenkou, snad to půjde. psala jsem to jako za něj. a složenku stejně může vybrat jen on.
Napsala jsem tam jeho zákaznické číslo, odběrovou adresu, jméno a příjmení, rodné číslo a částku přeplacenou i výši záloh. č. účtu jsem nenašla tak jsem napsala složenkou na odběrové místo, bylo to tam i nastaveno když ještě posílali.
Nám ještě nepřišlo žádné vyučtování od ČEZu!!! Mělo by to snad na začátku roku přijít ne?
@missmiri každému chodí fa jindy. Nám třeba až v létě. Záleží, kdy máte odečty.
@petula84 díky, mi už to taky došlo. předtím jsme měli plyn i elektřinu u RWE a tam to chodilo v lednu.
http://www.mesec.cz/…alsi-zalohu/
Pokud by mi proti mému nesouhlasu zadržoval můj dodavatel energie přeplatek, dám mu přinejmenším výpověď a najdu si jiného.
@Peafowl píše: … a také nám napíšou, že snížili zálohy. Takže jim pokaždé volám „Vraťte mi přeplatek na účet a zálohy nechte, tak jak jsou.“
Vy se bráníte snížení záloh, když máte opakovaně přeplatek 6 tisíc ročně?
To jste hodná, že zadarmo - bezúročně půjčujete svoje peníze! ![]()
@eumedon Za prvé: Co je vám po tom, jak zacházím se svými penězi. Za druhé: Pro mě lepší přeplatek, než nedoplatek. Čau
@Peafowl Nic mi po tom není stejně, jako po tom není nic ostatním.
Kdo nechce, aby se ostatní k jeho hospodaření vyjadřovali, ať je nezveřejňuje v diskusních fórech.
Ahoj holky, vy jste tady vsechny vsevedouci a ja jsem tele, protoze jsem se na to nezeptala… A na netu jsem nikde potrebny informace nenasla. Rusila jsem smlouvy u cezu jak na elektriku tak plyn, ted cekam nejaky dopis s konecnym vyuctovanim. A muj dotaz zni, jak dlouho jim muze trvat zaslani? Jelikoz jsem pri poslednim vyuctovani mela preplatek 11tis, ale plyn jsem hradila dal ve stejne vysi a v byte jsem jiz nebydlela, takze spotreba energii byla temer nula, tudiz predpokladam, ze se tam za ten pul rok k tem 11k jeste nastradalo neco navic. A zajima mne zda se mi penize vrati zaroven s tim konecnym vyuctovanim (zadala jsem o vraceni na ucet, ale nezeptala se jak dlouho to bude trvat) nebo nebudu muset doufam cekat na svoje penize az do jara do dalsich zuctovacich obdobi ze ne? Popr. jak dlouho trvalo cezu vraceni preplatku pokud jste si to vyzadaly? Diky za odpovedi! ![]()
@Kikushe jelikoz CEZ předělává své systemy, tak ani běžné vyuctovani ještě nepřišlo, psali, že srpnové vyúčtování přijde posledni tyden v říjnu az první v listopadu.
Jinak na to mají 30 dni, ale tou odstavkou to bude asi déle.
1.9.jsme přešli k jinému dodavateli el. 2.9.přišla ženská z ČEZU opsat stav elektroměru a do týdne jsme měli doma od ČEZU vyúčtování i s přeplatkem.
Jee holky diky!
jako do tydne to byt nemusi, staci do tech 30dni… proste aby to bylo doma aspon do vanoc
ja se spis bala abych necekala do jara, to bych tam na ne asi musela vletet a udelat tam trochu rozruch
byrokracie me neskutecne vytaci… ![]()