Čez nedoplatek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22236
22.10.13 15:15
@Jemys píše:
To je jedno, jestli ho používáš nebo ne. Stačí mít revizní zprávu, že máš doma elektrokotel. Přijedou z ČEZu, zkontrolují to, přepojí, nic za to neplatíš a tenhle tarif je fakt nejvýhodnější. My v baráku máme bojler na elektřinu, pračku, sušičku, lednici s mrazákem a měsíčně náš elektrika vyjde na cca 1200,–

Zas tak jednoduché to také není. Záleží na hodnotě hl. jističe, na dvoutarif musí mít třífáz, pokud ho teď nemá, musela by navyšovat a zde se platí za navýšení a také za elektroinstalační firmu, která jí to bude provádět.

Tak si aspoň změn sazbu z D01d na D02d, tam je výhodnější kWh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.10.13 15:18
@cilly píše:
Zas tak jednoduché to také není. Záleží na hodnotě hl. jističe, na dvoutarif musí mít třífáz, pokud ho teď nemá, musela by navyšovat a zde se platí za navýšení a také za elektroinstalační firmu, která jí to bude provádět.Tak si aspoň změn sazbu z D01d na D02d, tam je výhodnější kWh.

No, tak pokud je tam elektrokotel už instalovaný, tak by měl jistič souhlasit, pokud to teda nezapojoval někdo na levačku. U nás si tohle ošéfoval sám ČEZ a neplatili jsme fakt ani korunu

• Citovat
  • Upravit
K-Black
22.10.13 16:02
@Anonymní píše:
Mám elektrokotel, ale nepoužívám. Už jsem tam volala, máme starý kiosek, nejde do něj dát druhý rozvaděč na levný proud, musí se to nejprve zažádat a pak předělat…asi s tím nic nenadělám. Zítra zkusím zajet na tu sociálku, jestli bych neměla nárok na nějaký příspěvek, protože ty peníze fakt nemám+ mi zvedli zálohy, tak bych neměla z čeho splácet. To jsem nečekala, ještě jsem v takovém srabu nebyla…děkuji všem.
zakl.

tak pak dej vědět jak jsi dopadla, protože 16 tisíc na tři splátky je řekla bych docela blbý, v tvý situaci celkem likvidační :think:

• Citovat
  • Upravit
4346
8.11.14 23:54

@Jemys ahoj. Zrovna resim kolik mesicne platit za elektrinu. Stehujem se do bytu kde je elektricky bojler..vari se na elektrine a zaridili jsme si u rwe tarif D25d..topeni je plynove. nastavili nam mesicne 1500 kc. Me to pripada moc:/ke vsemu je levny proud jen 8 h denne a to beztak hlavne v noci..to budu muset jak otrok cihat kdy milostive NT naskoci at muzu uvarit popr vyzehlit..prat asi v noci ale to chcem mit klid a neposlouchat jak pracka zacne ramplovat ve 2 h v noci:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
9.11.14 00:05

@romulkaa Ahoj. No, on ten bojler seřere hodně :think: My dřív bydleli v bytě (jedna místnost plus koupelna) a platili jsme za elektřinu více než teď v baráku, kde s ní i topíme. Jenže tam nebylo přesně daný, co je na nás napojený, bylo to složitější. Zkus si každý měsíc zapisovat spotřebu (taky to dělám, i u vody). Dva měsíce Ti stačí na to, aby si viděla, kolik je přibližná spotřeba měsíčně. Dle toho bych pak splátky upravila

• Citovat
  • Upravit
4346
9.11.14 00:10

@Jemys dobre! Budem tam od patku tak si to hned pisnu do kalendare. Zere hodne treba el trouba? Prece jen nemuzu varit jen v obdobi NT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
9.11.14 00:36

@romulkaa Ne, trouba je v pohodě. Upřímně, i ta pračka a sušička mi nepřijdou tak strašný. Já zapisuju spotřebu elektriky každý měsíc…ze začátku jsem to hlídala fakt na minuty, kdy můžu co pustit. Teď už to nesleduju(ono upřímně v létě ani nemám dle čeho - jejich udávané časy na netu se liší kolikrát i o desítky minut a kotel v létě puštěný nemáme - v zimě je krásně vidět, kdy se vypne nebo zapne) A třeba v momentě, kdy jsme pořídili sušičku a ta jede fakt denně, tak se spotřeba lišila jen o pár korun. I když my máme teda jiný tarif, ale prostě ta spotřeba nebyla nějak brutálně navýšená. Ale stejně - jak říkám, zkus to zapisovat. Ono je to dobrý i kvůli případným neshodám s vyúčtováním. Já jsem takhle naučená z práce, kdy jsme museli zapisovat spotřebu kyslíku, plynu a elektřiny a osvědčilo se mi to i doma

• Citovat
  • Upravit
4346
9.11.14 09:45

@Jemys je to fakt dobrý nápad. Udělám si tabulku a budu tam zapisovat každý den v určitou hodinu a podle toho i uvidím, když třeba pojede pračka, jak moc to sežralo elektriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat