Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Elen8 píše:
@matkabagristy nevím, má to kontrolovat policie.
jak?
@Jan Exekuovaný píše:
No to je fakt strašné… Oni mají chatu a dovolí si na ní trávit víkend
Sorry ale máme tu vládní opatření, máme tu karanténu a budeme resit že nějaký chudáček nemůže jet na víkend na chatu? Takhle se vážně dopracujeme k zákazu vycházení jak uvedl Prymula a na tu chatu stejně nepojede ![]()
Bože můj lékaři pracuji od rána do rána, kdo může pomáhá jak dovede a nějaci ignorantni nemůžou být na vikend doma jak je momentálně nařízena.
Domov-práce. Max nutný nákup a nutné zaopatreni rodiny. Co na tom kdo nechápe?
@Martha03 píše:Čím se cítíš být ohrožena, že někdo tráví čas na vlastní chatě, zahradě, louce, v lesích…? Jak tím někoho můžu zabít? Já vím, že se to mnohým nelíbí (speciálně těm, kteří nic takového nemají) a stát přece ví všechno nejlíp, že jo?
Pokud nedokážeš respektovat 14 dní nějaká nastavena pravidla, tak si za prvé hlavně sobec, za druhé pak to tady taky tak vypadá, že na to každej prdí. To není o chorobném strachu či respektu, to je obyčejném respektu pravidel. Když ti policie řekne, že nemáš řídit nalitej tak je to pro tebe taky chorobný respekt? Ne je to jenom sobecky, nedostatek empatie a tolerance vůči druhým, že můžeš někoho zabít.
@Prigionia a jak vis ze bude klid? Co když se to vrátí jako ze nejspíš vrátí
Hele já na to nes… Chlap chodí do práce já makám na PC z domova, do toho 3 léty kluk, se nudí. Do obchodu chodí jen manžel, vyvaruji roušku, na nic nesaham. Jsme zavření doma. Nevidím rozdíl mezi tím, že mě manžel může nakazit v bytě, kde jsme spolu mimo pracovní dobu nebo na chatě. Chata je v našem vlastnictví nikdo další tam není. Za plot nevylezam, práce po zimě tam je až až.
Já vidím jediné riziko v tom, že půjdeš mezi starousedlíky třeba do obchodu, u nás se teď právě o jedněch v obchodě bavili, že tu jsou na chalupě, byli v obchodě a místní se prostě bojí, že tu koronu dotáhnou ![]()
@Elen8 ono chce ty clanky cist cele ![]()
Ministerstvo zdravotnictví důrazně upozorňuje, aby občané s nařízenou karanténou nebo po kontaktu s pozitivním člověkem v žádném případě neopouštěli svá bydliště. Občané, kteří nepociťují příznaky onemocnění, mohou vycestovat do jiné lokality, s výjimkou lokalit uzavřených, při dodržení základních hygienických pravidel včetně vybavení rouškou a za předpokladu, že v místě setrvají v uzavřeném prostoru rekreačního objektu a budou minimalizovat kontakt s okolím,“ doplnil.
@Prigionia konecne nazor, co mam ja. Diky tem, co nevydrzi sedet mesic doma na zadku budeme zavreny jeste dyl! Protoze co neni zakazane je dovolene, ze??? Lidi fakt premyslejte!!! My se nestykame s nikym! Ani s rodinou! Mame mobily, tak si volame! A chranime se tim vzajemne!
@Aspera píše:
Ohrožuješ tím sebe. Pokud tam budete zavřený sami s dítětem, je to OK, jste tam sami. Ale když tam bude jezdit chlap, někde to chytne, tak Vám to tam přenese a další dva zbytečně nakažení lidé.
Takze kdyz je muž nakazí v bytě, je to ok, když na chalupě, je to problém?
@matkabagristy píše:
@Elen8 ono chce ty clanky cist cele
Ministerstvo zdravotnictví důrazně upozorňuje, aby občané s nařízenou karanténou nebo po kontaktu s pozitivním člověkem v žádném případě neopouštěli svá bydliště. Občané, kteří nepociťují příznaky onemocnění, mohou vycestovat do jiné lokality, s výjimkou lokalit uzavřených, při dodržení základních hygienických pravidel včetně vybavení rouškou a za předpokladu, že v místě setrvají v uzavřeném prostoru rekreačního objektu a budou minimalizovat kontakt s okolím,“ doplnil.
Díky za věcný příspěvek. Takže prakticky beze změny
To mají zase strašilky utrum ![]()
@Jan Exekuovaný píše: Čím se cítíš být ohrožena, že někdo tráví čas na vlastní chatě, zahradě, louce, v lesích…? Jak tím někoho můžu zabít? Já vím, že se to mnohým nelíbí (speciálně těm, kteří nic takového nemají) a stát přece ví všechno nejlíp, že jo?
Já jsem neřekla, že se cítím ohrožena. A víš proč? Sedím totiž doma na prdeli… ![]()
Ty kecy o tom, že snad někomu závidím chatu už jsem tu dostala včera a znovu opakuji, máme dvě jednu zde a druhou v Rakousku a přesto sedím doma na zadku. Lidi by se měli chovat odpovědně. Nijak nezakazuju, aby se lidi přesunuli na chatu, ale aby tam taky zůstali a netrajdali zpátky do města a zase zpět. Ta tvoje arogance a odpor vůči státu spíš svědčí o tom, že ty máš prostě svou pravdu a nikdo ti nebude nakazovat co máš dělat. Nu typicky člověk, který ve své aroganci nevidí a neslyší. Když se celostátně něco nákáže z dobrých důvodů, mělo by se to respektovat. A všem takovým jako ty přeji, aby se fakt vsechno zavřelo na 14 dní, aby vám konečně sklaplo.
@hulala píše:
Jestli to správně chápu, na chalupu mohu, s tím, že jsem pouze na zahradě, jinam v plánu chodit nemám a po čase si zajedu do města vyprat a zpět. A tatínek za námi taky asi jezdit muze?
Ano, muze za vami dojet. Doporucuje se ale zdrzovat se na chalupe a zahrade, nechodit mezi mistni.
Nevidim duvod, proc nejet na chalupu, kde se nebudu s nikym jinym stykat a budu na svem pozemku
nastoupim do auta, dojedu na chatu, vystoupim z auta a nikoho jsem tou cestou prece nenakazila…a proc by nemohl manzel jezdit do prace z chaty? Vzdyt je to stejny, jako by jezdil z domova a je podle me fuk, jestli ten vir doveze sve rodine do bytu nebo na chatu
manzel take musi jezdit do prace a kazdy vecer se za mnou a detmi vraci do naseho bytu a co mam delat? Bohuzel nemame dva byty, abychom kazdy mohli byt zavreny v jinem ![]()
@Martha03 píše:
Já jsem neřekla, že se cítím ohrožena. A víš proč? Sedím totiž doma na prdeli…
Ty kecy o tom, že snad někomu závidím chatu už jsem tu dostala včera a znovu opakuji, máme dvě jednu zde a druhou v Rakousku a přesto sedím doma na zadku. Lidi by se měli chovat odpovědně. Nijak nezakazuju, aby se lidi přesunuli na chatu, ale aby tam taky zůstali a netrajdali zpátky do města a zase zpět. Ta tvoje arogance a odpor vůči státu spíš svědčí o tom, že ty máš prostě svou pravdu a nikdo ti nebude nakazovat co máš dělat. Nu typicky čldověk, který ve své aroganci nevidí a neslyší. Když se celostátně něco nákáže z dobrých důvodů, mělo by se to respektovat. A všem takovým jako ty přeji, aby se fakt vsechno zavřelo na 14 dní, aby vám konečně sklaplo.
Víš co, jdi s těmi blbými kecy do (_._)