Chamomilla vulgaris 30ch

616
17.12.09 19:29

Chamomilla vulgaris 30ch

Holky, chci se zeptat na dávkování Chamomilla vulgaris 30 ch. Malý má dva zuby dole a teď mu lezou pro jistotu 4 naráz nahoře, takže v noci špatně spí.
Doktorka nám doporučila ch.v. ředění 30 ch a mám dávat 10 kuliček do kojenecké láhve (do mlíka) na noc.
Mě se to zdá hodně a navíc s tím mlíkem bude to mít stejný účinek? Všude čtu rozpustit pár kuliček ve vodě.
Máte s tím někdo zkušenosti? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
17.12.09 19:39

Prijde mi to hrozne moc, mrkni se sem , tam pisou neco uplne jineho, nizsi potenci a davkovani mnohem nizsi. Ten clanek je od pani, co ma homeopatickou poradnu, nekteri dr maji pocit, ze homeopatika nemohou ublizit, kdyz se predavkuji, ale podle me mohou mit stejne tak negativni ucinky, kdyz se spatne nadavkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.12.09 19:43

Mě se zdá taky hodně. A taky se mi nelíbí jednorázové podání večer. Přes den zuby taky bolí a možná by potřeboval ulevit. Asi zkusím zmenšit dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.12.09 20:00

Svatko … já tohle řešila cca před dvěma měsíci a nechala jsem si poradit v lékárně - tam mi řekli, že mám rozpustit 1! kuličku ve lžíci vody (podat nejméně dvacet minut po jídle před spaním)- tak teď teda koukám jako blázen, co ti to ta vaše mudra doporučila 8-o … nebylo by dobré se jít zeptat do lékárny - je fakt, že ne všichni lékárníci tomu rozumí (nebo věří), ale třeba budeš mít štěstí :wink:

Jo a zapoměla jsem ještě napsat, že to byla potence CH9 :roll:

Příspěvek upraven 17.12.09 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.12.09 20:03

On to právě kupoval manžel a zapomněl se zeptat a tak jsem volala mudře. Ten malý bude snad spát tři dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.12.09 20:05

Tak nevím co ti poradit :nevim: … raději to zkus podel toho odkazu, co sem vložila čičinka , příjde mo to tam dobře popsáno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
17.12.09 20:06

Mi doporučila přímo homeopatka 15CH - 2 kuličky 3× denně, rozpustit na lžičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.12.09 20:10

Na ten odkaz jsem se dívala a ještě zkusím on-line homeopatickou poradnu a zítra se zeptám někde v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.12.09 20:11
halucinka píše:
Mi doporučila přímo homeopatka 15CH - 2 kuličky 3× denně, rozpustit na lžičce.

A jak vám to zabralo? Bylo poznat zlepšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
17.12.09 20:25

Ahoj svatko,

tak já veškerý homeo podávám 10 kuliček - 100ml vody… dám si to do lahvičky a dávám mu cucnout z lahvičky…

Můžeš si to jakkoliv upravit, prostě aby bylo 10ml na 1 kuličku, takhle mi to řekli v lékárně…

Ať je brzo líp!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.12.09 20:29

Adus, takže to máš připravené a celodenně dáváš cucat těch rozpuštěných 10 kuliček jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.12.09 21:36

30 je podle mě dost vysoká potence, klidně by stačila 9 nebo 15 CH. Taky záleží, kolikrát za noc pije - jestli pořád po doušcích, tak bych to do láhve nedávala. Obvykle stačí max 4 dávky (loky) a pokud se stav nezlepší, už se to nezlepší, není potřeba pokračovat. 10 kuliček je zbytečně moc. Já to dělala tak, že jsem si v plastovým kelímku v deci vody rozpustila 3 kuličky a podala plastovou lžičkou. Po 20 min další, nejdýl po 3. dávce přestal šílet. Léků na růst zubů je víc, pokud to nezabere po 4. dávkce, je třeba přejít na jiný lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.12.09 22:15

Holky, jen jsem chtěla upozornit, abyste si na homeo přeci jen dávaly trochu pozor, není pravda, že nemůžou ublížit!!!
Dávat pozor na dávkování a zbytečně to nepřehánět. Čím vyšší potence, tím je lék více naředěný a měl by více zabírat.

Mi přijde, že lékárník nemůže přesně poradit, co a jak. Porada s homeopatem je velmi důležitá, protože ten zhodnotí, co je pro konkrétní osobu nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
18.12.09 09:25

Lasicko, malý v noci už nepije, jen se budí klidně i 10× na dudlík a v období zubů se jaksi víc probere a třeba 2 hod pláče. Zkusím to, jak píšeš.
Dneska v noci jsem mu to dala podle rady dr. (těch 10 kuliček do lahve s mlíkem) a mělo to částečný úspěch. Byl celkocě klidnější, na dudlík se vzbudil jen 2×, ale 1,5 hod se stejně nespalo.
Tak uvidíme dneska v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.