Zánět dásní

12968
15.12.09 15:53

Zánět dásní

Maminky, poradí mi někdo???
Trápí mě od léta dásně - silně mi krvácí, mám přecitlivělé zuby a už nevím, co s tím :cry: zubařka mi řekla, že stačí pořádně čistit zuby - jenže já čistím snad milionkrát, používám speciální pastu i ústní vodu a nic nebo spíš stále horší :cry: :cry: :cry:
Co vám pomohlo???? Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
15.12.09 16:27

Ahoj, dasne krvaci, protoze je drazdi zubni kamen, ktery muze byt pod dasni, takze o nem ani nevis. Zkus si najit dentalni hygienistku. Profesionalne ti zuby vycisti a pak uz bude stacit, kdyz se o ne budes starat sama. Ustni voda ani pasta pricinu neleci, jenom maskuje priznaky zanetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.12.09 16:30

Znám, je to nepříjemný, mě to začalo v těhotenství, bohužel přetrvalo i dál.
Pomohlo mi změnit způsob čištění zubů, při čištění nespěchat a netlačit na kartáček, a soustředit se na to co s tím kartáčkem v puse dělám. Ne jen tak automaticky drhnout a přemýšlet co nakoupit a uvařit. Kartáček mám dětský, pastu a ústní vodu mi doporučila doktorka (obojí elmex). Musím říct, že po třech měsících bylo znát výrazné zlepšení, v současné době jsem bez příznaků zánětu dásní, ale stačí si nedat bacha při čištění a už to hned cítím.
Doktorka by ti měla vysvětlit způsob čištění zubů, doporučit čím atd. Možná by stálo zato najít si zubní hygienistku či jak se to jmenuje, a poradit se s ní.
Přeju at se problému brzo zbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.12.09 16:35

K tomu kartacku me jeste napadlo…opravdu by mel mit co nejmekci stetinky, pokud mas zuby citlive. Ja pouzivam curaprox ultrasoft. Je sice trosku drazsi, ale vyplati se to. A cistit zuby predevsim na rozhrani dasne a krcku. Tam je to nejvic potreba. No a potom zvazit pouzivani mezizubnich kartacku a nite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
15.12.09 16:47

Krvácení dásní až počátek parodontozy jsem si sama už zažila. Jediné co pomohlo, byla investice do dentální hygieny. Nejprve jsem chodila na parodontologii, kde mi zuby pořádně vyčistili. Byla jsem tam 4×, vždy na část, kterou opíchali a čistili pořádně do hlouby, nic moc zážitky. Ale je to 4 roky a od té doby mi stačí jednou za půl roku zajít na dentální hygienu, kde sundají zubní kámen a zuby vyčistí naprosto dokonale.
Neobejdu se bez zubní pasty meridol a zubní kartáčky střídám meridol a curaprox.
Několikrát denně používám mezizubní kartáček, jak ho nepoužiju 2-3 dny, tak dásně pak krvácejí.
Prostě čistit čistit čistit a jen normální kartáček nestačí, jde hlavně o mezizubní prostory. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
15.12.09 17:23

Měla jsem to stejný, pomohla mi až hygienistka. Sundala mi zubní kámen pod dásněmi a už od druhého dne se krvácení snižovalo, teď mi nekrvácejí vůbec. A čistit musíš i nití a mezizubním kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
15.12.09 20:39

Tak já na zánět dostala doporučení Meridol (pastu i vodu) no a manžel na trošku silnější (i s váčkem) teď Corsodyl roztok - je to i pro těhotné :-) a vyloženě protizánětlivé…ale ta hygienistka a jemný kartáček je taky dobré řešení!!!! a někde jsem četla i vitamín C!!! tak držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
15.12.09 20:39

Tak já podobně jako holky - zánět dásní přerostl v parodontitidu, mě už bohužel nestačilo sundat zubní kámen, ale v listopadu jsem byla na nepříjemném zákroku (operaci), kdy mi ty dásně odhrnuli, vyčistili kámen z kořenů zubů a protože mi už klesla kost, dávali mi nějaký implantát - prášek smíchaný s mojí krví, který vytvořil granulky a to přiroste časem ke kosti a bude fungovat jako kost. Vypisuju to proto, abys viděla, kam to až může dojít. Takže já teď jedu mezizubní kartáčky po každém jídle, kartáček doporučili Curaprox ultrasoft, kartáčkem přitlačovat dáseň k zubu a čistit a čistit. U dentální hygienistky jsem byla poprvé před operací a mám v plánu na ten kámen chodit jednou za půl roku. Je to docela drahý, jedna návštěva 800. Ta operace mi stála 5000, pojišťovna neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
16.12.09 14:25

Holky, děkuju!
Mezizubní kartáček se mi ještě mezi zuby nepodařilo narvat, ale nit používám pravidelně. Kartáček mám extra měkký nebo dětský měkký a pastu Parodontax, Meridol, Lacalut a stejně spíš horší :cry:
Corsodyl jsem si koupila minulý týden a mám z něj jen zabarvené zuby, jinak nic :cry:
Dentistku u nás v okolí němůžu najít, ale ještě se poptám. Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym123...
13.7.12 09:49

Mezizubních kartáčků je více velikostí - zkus ten nejmenší…

• Citovat
  • Upravit
73
2.4.13 14:44

Zdravím Vás…právě procházím léčbou zánětu dásní…minulý týden jsem strávila pondělí a úterý u dr…dala mi do zubu nějaký atb a jdu tam až tento pátek ale chci se zeptat, bolelo Vás to?? celou dobu co Vám to léčila?? mě to pobolívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
2.4.13 14:48

V tom pripade to neni zanet dasne, ale zanet v zubu, nevim co tam mas, ale muze to byt citlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 15:18

To je nemilé :roll: A trpíváš na záněty obecně nebo jen ty dásně? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.13 17:27

@Dana1980 no ono jsem měla nateklou dáseň, pravděpodobně od toho zubu…a pořád jí mám trochu oteklou… @Katka Pardubice už jsem jednou zánět měla ve vedlejším zubu…:-( jinak na ně netrpím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
2.4.13 18:03

@luckaamisa atb do zubu? To slyším snad poprvé, není to umrtvovací vložka? To určitě bolet může a ze začátku i dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.