Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokus jsi tam neuvedla jména a ardesy ani bydliště jen jsi se okrajově ptala na něco tak ti jen vyhrožuje nic jsi neudělala říkat a psát si můžeš co chceš pokud jasně nejmenuješ nic se ti nestane
@banánice píše:
Tak pokus jsi tam neuvedla jména a ardesy ani bydliště jen jsi se okrajově ptala na něco tak ti jen vyhrožuje nic jsi neudělala říkat a psát si můžeš co chceš pokud jasně nejmenuješ nic se ti nestane
jako já si to myslím též, ale stejně co jsem napsala byla pravda, akorát, se prostě ptám, protože ta osoba je všeho schopna…
Muze byt schopna ceho chce, ale nemuze te „dat na soud“ za nic (pomlouvala jsi konkretni osobu? firmu?). Vzdyt mu to soudce shodi ze stolu. To jsou takove ty plane vyhruzky, co plati na lidi, kteri se neorientuji.
Takhle obecně si troufám říct, že ne… Protože o co by se jako soudil? Pokud bys uvedla jeho jméno, nebo ho jinak označila, tak aby veřejnost s určitostí věděla o koho se jedná a uvedla o něm nějaké nepravdivé, nebo nepodložené informace, pak by tě teoreticky mohl hnát k odpovědnosti, protože by mu to mohlo způsobit nějakou újmu, nebo by se to dalo považovat třeba za pomluvu, ale takhle si myslím, že se jen naplano ohání právníkama ![]()
Ono je to těžký, já jsem měla takto konflikt s jedním dodavatelem a napsala jsem jen recenzi, která byla absolutně pravdivá, takových je na webu milion, prostě zkušenost…aby ostatní nenaletěli.
V našem případě to bylo jen o nepříjemným jednání potom mezi námi a tím končí…
Myslím že ti jen vyhrožuje a pokud by tě dal k soudu je to o tom dokázat zda to tak bylo ne atd…(záleží o co jde)
Nikdo tě nemůže dát k soudu když napíšeš: " pán říkejme mu pan A"
Může tě žalovat pouze v případě když napíše Pán jménem,,, Ev. Bydlištěm tam a tam. Pak se bude řešit zda je žaloba oprávněná.
Asi vím, kdo jsi, každopádně bych se jeho výhružek nebála, u soudu by se mu tak akorát vysmáli, bo jsi ho nejmenovala a jestli se toho chytil, tak jsi o něm psala pravdu. Snaží se tě zastrašit, abys proti němu nepodnikala žádné kroky. Každopádně si cio nejdřív zažádej o výživné jak na sebe, tak na dítě a jeho keců si nevšímej.
Pokud jsi do te diskuze psala jako anonym, tak si muze sepisovat zaloby do aleluja. A i s nickem si podle me ve virtualnem svete muze tak max. si ho vyskubnout zlosti.
Vic ale poradi pravnici.
Urcite te chce drzet ve strachu a vydirat, myslim, ze si dokazu i spojit o ktery prispevek jde. S podobnym chovanim jsem se setkala a jsou to jen zoufale pokusy o to, jak te udrzet tam, kde te chce mit - ve strachu a pokore.
Na to, aby tenhle typ „prislibu“ naplnil musi mit nemale (opravdu velike) penize a spravne lidi na profi urovni…
Vsechno odkyvat, neprudit, nevysmivat a zachovat „hadi klid“.
Myslím, že tě nemůže dát k soudu, když jsi ho nejmenovala, ani by nemělo jít poznat o kom přesně jsi mluvila…
Pokud tam neni jmeno, tak urcite nic nezmuze. Musel by mit dukaz, ze je to na nej a bez jmena a jinych udaju, ze kterych je mozno ho poznat, nic nenadela ![]()
Jako studentka práv radím aby ses mu z plných plic vysmála. Asi tě chce jen vyděsit.
K soudu muze dat kdokoli temer kohokoli. A co rozhodne soud je v nasi republice ve hvezdach. Skoro se bojim, ze i uplny nesmysl je potreba resit pres pravnika, aby nenastaly nejake komplikace ohledne ruznych terminu a pod.
Uvodni otazku by bylo lepsi smerovat na nejakou poradnu (advokatni) zdarma.
Ale obecne plati, ze nekoho zazalovat neznamena ten soud vyhrat.
Může si stěžovat třeba na lampárně, pokud jsi nepoužila jeho jméno atd., podle mého názoru nic nevysoudí a jenom vyhrožuje.
Ahoj holky, psala jsem do jedné diskuze na netu, jak se ke mně určitá osoba chovala atd, ale nenapsala jsem tam jméno a ani instituci, prostě nic, co by poukazovalo na tu osobu, no, ale on to zjistil a chce mě dát k soudu, že má právníka atp. čeho se to týká, též nebudu psát, pač aby to nezjistil, akorát se chci zeptat, myslíte, že bych z toho mohla mít nějaký postih?
omlouvám se za anonym, ale nerada bych byla, kdyby ještě tady něco zjistil…