Chce mě dát k soudu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.12.12 16:14
@Lonette píše:
Zřejmě chce podat žalobu na ochranu osobnosti, nebo jeslti se jedná o jeho firmu, tak žalobu na ochranu dobrého jména. Oátzka je, čeho se to přesně týkalo, a kde to bylo užito. samozřejmě, že mu právník vymyslí kde co, to není takový problém, pak je problém unést důkazní břemeno a prokázat, zda skutečně mohlo dojít k zásahu do jeho práv. A to už je otázka soudu.

a ty o tom něco víš nebo se v tom orientuješ? byla bych totiž ráda za každou odpověď…

• Citovat
  • Upravit
2693
10.12.12 16:21

Napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
10.12.12 16:25

Blbost, nesmysl :kytka: nemuze ti nic! akorat ty se mu muzes s chuti vysmat do ksichtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
10.12.12 17:34

Oni ti hlavně musí prokázat, že jsi to psala ty. Což není tak strašně snadné jak se zdá :-) (pokud jsi to nepsala z firemního počítače pod veřejnou IP adresou ve vesnici uprostřed lesů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.12.12 18:07

My jsme jednou řešili takovou výhružku se soudem v písemné podobě a byli jsme kvůli tomu u právníka, prý to celé není ani zdaleka tak snadné, jak se tím lidi pořád ohání. Musíš prý u soudu dokázat, že tu pomluvu nebo cokoli jiného ten dotyčný (teda ty) zveřejnil - to tak, že s konkrétními údaji (jméno, příjmení, adresa apod.) A pak musí ještě dokázat, že došlo k veřejné újmě a jakým způsobem a do jaké míry konkrétně ho to poškodilo (jakože mu ušel zisk, přišel o zakázku, došlo k poškození jeho dobrého jména s následky apod.). Ten případ, kterej popisuješ ty, mi přijde absurdní, ale já právník nejsem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7240
10.12.12 18:10

Jak se psalo - pokud jsi tam neuvedla jeho jméno, rodné číslo, prostě nic, z čeho by bylo zřejmé, že jde o něj, nemusíš to řešit. Diskuzi jsem nečetla, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová