Česká pošta, nebo kurýrní služba?

1825
8.12.12 21:14

Česká pošta nebo kurýrní služba

Ahoj, maminky, Česká pošta nebo PPL, případně jiná kurýrská služba, kterou upřednostňujete a proč? Pošta se službami snaží vyrovnat kurýrum, ale ti jsou stále ještě rychlejší při doručování, nebo se pletu? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
8.12.12 21:18

Na Českou poštu sere pes. :evil: Teda s prominutím.. :jazyk: Kámoška mi poslala v pondělí balíček jenom po republice a došel až v pátek..a to jsem tam šla se zeptat..oznámení mi došlo až v pondělí a to ještě se slovy adresát nezastižen, podotýkám, že jsem byla celý den doma..Objednala jsem si balíček na e-shopu a druhý den přijelo DPD.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.12.12 21:20

No mám novou zkušenost kamarádka mě posílala ohrádku na malého váha 25kg rozměry 110cm x 100cm ppl skoro 600 česká pošta 180kč v den kdy to dala na poštu mě přišla sms že mají pro mě balík a ýe mě bude doručen následující den ráno došla sms že balík dojde v rozmezí 15 a 17 hodiny a číslo na řidiče. kamarádka bydlí 200km od nás :-) takže v tomto určo česká pošta jinak ji moc nemusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.12.12 21:26

Mně přijde, že se ČP fakt lepší. Já jak kdy. Podle toh, co zrovna jezdí za kurýry PPL, v kolik dováží Dřív k nám jezdil jeden fajn, s tím se šlo dohodnout, že mi to hozdí ppozději nebo dřív, jak se to hodilo. Případně to zkusil zanést do obchodu pod námi, pokud jsme se dohodly. ten současný moc k domluvě není, jezdí taky dřív, už dopoledne, kdy nejsme často doma. Tak to spíš dávám na poštu, máme fajn pošťáka, který mi to odnese až nahoru, pokud nemám děti připravené děti ( jedí, usínají…). Pokud nás nezastihne, můžu si to už podvečer na poště vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.12.12 21:26

Hmm..tak to teda byla rychlovka. U nás na to kašlou, už jsem si byla stěžovat. Nejlepší je, když poštačka zrovna hází oznámení adresát nezastižen a já vykouknu ze dveří.. :cert: Pak musím na poštu, kde je půl hodinová fronta..Objednám si něco od Rigest digest a to mi oznámení ani nechodí, protože na poště automaticky usoudí, že je to nevyžádaný balík. :zed: Jednou jsem dceři objednala aktovku a když jsem se šla na poštu zeptat, kde je, tak už jí mezitím poslali zpátky…Jako je jasný, že soukromník je dražší, ale když chceš rychlost, tak u nás pošta ani náhodou:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.12.12 21:30

Tak pokud to posíláš jako balík tak by ti to mělo být dovezeno domů autem řidičem už to nenosí poštačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
8.12.12 21:31

Záleží jakým způsobem to odešlete, Balíkem do ruky, jsem měla vše druhý den doma!

• Citovat
  • Upravit
27305
8.12.12 21:34

Když pominu rychlost doručení, tak radši mám poslední dobou ČP a to z prostého důvodu, když mě nezastihnou, v klidu si pro to druhý den skočím. PPL pravidelně jezdí 12-14 a já nemám šanci být doma a oni to prostě nikde neuskladní (jejich depo je cca dva km od nejblizší MHD zastavky na kraji mesta, auto nemam) a domluva je s nima jak o koze :zed: :zed: Posledně balík, který byl v autě PPL ve středu, mi dovezl v pondělí :cert: :cert: :cert: každej den sliboval, že to do 11:30 určitě stihne (to jsem ještě byla doma), na zmenu adresy napřed nereagoval, pak v pátek, že jestli to nevyjde v pondeli, zmenime teda adresu apod. :zed:
Takže, pokud to jde, jedině ČP. Tuk tuk, mne zatim teda vsechno prislo max. do dvou dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.12.12 21:35

Hééh. Tak s tímhle jsou u nás taky vypečený…řidička zazvoní rovnou hází oznámení…máme velkej barák..než bezpečně uložím dítě, abych mohla jít otevřít, tak už je pryč.. :nevim: Asi to tak není všude..znám spousta kámošek co si poštu pochvalujou…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
8.12.12 21:36

@pomy já mám nejradší DPD, GLS a GEIS, ČP záleží na doručovateli a zda-li je to balík do ruky…; PPL už nikdy, řidič neochotný, brání se vyjít do patra /výtah je/, pokud chce člověk zaplatit kartou, tak zkouší hrát hru nejde to, strojek mám rozbitý, pokud člověk vytrvá, tak to jde

• Citovat
  • Upravit
7512
8.12.12 21:39

Já mám vždycky balíky co jdou poštou rychle. Jeden den odpoledne objednám a pozítří ráno je balík doma, obchoďák někdy i druhý den, když to stihnou odeslat. Nikdy jsem s nima neměla jediný problém. Na PPL apod. si vyloženě stěžovat nemůžu, ale když přijde pošťačka s balíkem, tak po zazvonění počká než přijdu. Řidič od PPL zazvoní a pokud neotevřu dvěře než pustí zvonek, tak se sebere a je v tahu. Obzvlášť před Vánocema je to s nima děs. Mají toho moc a chvátají. Někdy je fajn si dohodnout místo, kam přijede, ale čas určuje on s tím, že je to +/- dvě hodiny. :roll: DPD zase volá 5 minut před příjezdem, to je někdy taky blbý, když jsem zrovna venku a nepřijde dopředu ani mail, že něco dorazí. :nevim: Takže já když mám možnost si vybrat, tak beru poštu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.12.12 21:41

@karolínka12 tak to my máme PPLáka skvělýho..to je asi kus od kusu..ten náš to hezky vynese až do baráku většinou granule pro psy, ještě se s nima poňuchňá..kartou jde platit v poho. Jednou mi chudák nesl na zahradu balík s trampolínou..a ještě si dělal srandu, že je po obědě.., že to tou námahou vyklopí( ten oběd)..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
8.12.12 21:45

@Anny tak to máš asi velký štěstí, páč já už jsem se i přestěhovala a předchozí stáli za prd a tenhle poslední to už jen dorazil

• Citovat
  • Upravit
27305
8.12.12 21:45

Tak jak to tak čtu, je to spíš o lidech, než o službe, co? :think: třeba náš pošták s autem s balíkama je fajn, když se nedozvoní, zavolá mi a domluví se, PPlák je na odstřel :cert:

Zdaleka největší problém ale je, jak jsem zjistila, vytáhnout z odesílatelů podací číslo :zed: :zed: v každém objednacím mejlu (třeba MMB a pod.) je prosím o poslání podacího čísla, abych mohla kouknout, jak to jde a z 99% na to kašlou a já je v průměru 2× mejlem urguju :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.12.12 21:48

No dost jsem si nechával vozit balíky PPL. Ale v poslední době mi vadilo, že se snaží doručit balík za každou cenu. Řidič mi tvrdil pokud balík nedoručí, tak má finanční postih.Tak jsem se třeba vracel rychle z nákupu domů. U Česke pošty vám ho nechají uložený na poště což je výhoda.

Mylím že to začalo když DHL schlamstla PPL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová