Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobně si tedy myslím, že největší projev lásky je, když jsi člověku nablízko v jeho těžších chvílích, když jsi mu nápomocná překonat potíže.
Ten společný víkend je fajn.
Jsou i takové knížečky s,,kupony", což můžeš partnerovi dát a on si vybere, co chce využít, třeba bude něco i ke stažení na internetu.
Určitě také dobrým nástrojem jak dát jinému najevo zájem je ptát se. Ve vztazích se na t často zapomíná a upadá to do rutiny co děti, co v práci, cos jedl… a přitom je tolik věcí, na které se lze ptát…
A dáš mu aspoň občas jen tak pusu nebo ho obejmeš? Přijdeš se k němu přitulit na gauč?
@Malpigi píše: Více
Ano, to samozřejmě probíhá. Možná mám ráda spíš takový ten rychlý sex bez muchlání, líbání taky je, nic z toho nechybí. Podle mě tuší, že to ve mě dřímá, což odhadnul dobře a chtěl by to zažít. Jenže nevím jak začít. Co to vlastně jako je romantika a projevy lásky v sexu…nikdy jsem se do toho prostě až tak neponořila. A jak se člověk - romantik chová během dne. A teď nemyslím to každodenní žití, ale právě tyhle speciální příležitosti, kdy člověk někam vyjede a mají se ti dva jen pro sebe. Tam mám evidentně značné rezervy
Já mám doma taky takovýho studenýho čumáka ![]()
Nestojím o romantiku, chybí mi ten pocit, kdy po vás druhý touží a dá to občas najevo, kdy vám aspoň občas řekne, že jste pro něj důležití, že jste jeho atd. Vím, že to vše se ve skutečnosti u nás děje, jen ten člověk má k vyjádření citů zvláštní postoj, ale ten druhý člověk to prostě občas chce a potřebuje slyšet. Možná je to i váš případ.
Tak pokud jsi mu ani jednou neřekla, že ho miluješ a na venek jsi chladná, tak myslím, že jedním víkendem, kdy si budeš hrát na to, co nejsi, to nezachráníš. On na to není univerzální návod, jakože „otáčej kolečkem pomalu doleva, a pak to přijde“. Jde o to projevovat zájem o toho druhého člověka a to může pro každého být něco jiného. ![]()
@Anonymní píše: Více
Jak jsem řekla, toto vše probíhá. Přitisknu se, dám pusu, postarám se, řeknu, že je šikovný, že se mu něco povedlo atd. Jde mi spíš o to jak to vykřesat v tom sexu. To hude asi kámen úrazu jak jsem pochopila. Tam pro něj ty city neplynou asi.
A ano, „miluji tě“ jsem neřekla nikdy nikomu
@Lil Kitkatt píše: Více
Ano, ale neumím to slovy sdělit nahlas. A myslím, že rozhodně nejsem sama
Bojím se, že tady ani AI odpověď nenajdeš. Do vašeho vztahu nikdo nevidí. Je otázka, jestli na tvojí otázku tu odpověď jen tak neplácnul. Sama, ale cítíš, že něco není úplně OK. Abych řekl pravdu tak sex by byl asi to poslední co bych tou odpovědí myslel, když bych to myslel vážně. V takové odpovědi vidím spíš hlad po takové té až kýčovité lásce. Když vezmeš toho druhého za ruku, obejmeš ho apod. Když mu řekneš, že jsi ráda, že ho máš, že je ti sním dobře a u toho se na něj podíváš jak se nedíváš na nikoho jiného tak bude vědět, že ho miluješ aniž by jsi to řekla.
A jak mít úspěšnou misi v sexu bych spíš hledal v historii v jeho pc. No nic moc jsem asi nepomohl, ale o víkendu buď otevřená a vnímavá všem romantickým signálům. Nebuď ve stresu buď vpoho a mise bude splněna.
Pokud jsi mu nikdy neřekla, že ho miluješ, tak ho prostě nemiluješ. Jsi s tím, žiješ s ním, ale není tam ta láska, ten velký cit, který otevírá srdce. A ten člověk po tomhle touží.
Zamysli se nad tím, jaký k němu máš vztah.. A možná rychle, protože chlap pozná, když ho žena nemiluje a dokáže ji rychle vyměnit za tu, která milovat dokážet. A milovat neznamená mít doma uklizeno, mít teplou večeři nebo si prostě jen vrznout. Milovat znamená otevřít se mu, mít k němu hluboké city, úctu, lásku a něhu.
@MartinL45 co je to za hloupost? Takže když to člověk neřekne explicitně slovy, tak to neexistuje?
Tak sex samotny prece neni zadny specialni ‚darek‘ nebo ‚projev romantiky‘, pokud ho mate ve vztahu pravidelne.
Spis to chce abyste meli ten cas opravdu pro sebe. Vylet, povidat si (ale ne o praci nebo povinnostech), nekoukat do mobilu, vecere, ten sex pak prece nemusi byt nic noveho/zvlastniho co ma neco dokazovat, to prece muze byt normalni sex co mate radi bezne (pokud nevis o nejakem specialnim prani co by chtel vyzkouset a jeste jste se k tomu nedostali, ale to bys asi vedela tak by ses takhle neptala tady).
Je to jedna ze součástí projevu lásky. Takže ano, když to neřekneš, tak to prostě necítíš a láska tam není. je to jen soužití.
Jsem s přítelem 3 roky. Bude mít za týden narozeniny, ptala jsem se ho co by chtěl. Odpověď na to byla, že chce trochu lásky. Zaskočilo mě to, lásky si myslím, že dávám dost, jen to neumím na první dobrou projevit nebo říct. Miluji tě jsem neřekla v životě nikdy nikomu, a to mi táhne na 47. Emocí mám uvnitř až dost, ale na povrchu asi působím nepřístupně. Navrhla jsem příteli, že zařídím nějaký prodloužený víkend a tam zažije tolik romantiky, že se z toho osype. On nadšen a já si vzápětí uvědomila, že jsem slíbila něco co vlastně nedovedu. Sám mi řekl, že by se chtěl se mnou chvíli cítit, že ho miluji, že on je pro mě jediný na světě. Otázka zní JAK?
Jak se tedy chovat obecně ten víkend, jak se projevit v posteli, aby měl pocit, že nic než on neexistuje.
Sama na to nepřijdu, než se zeptám AI, využiji nejprve rad skutečných lidí. Žen, co ony v tomto duchu poskytují svému muži, ne třeba na dennodenní bázi (přinesu čaj když marodíš, pomůžu ti atd.), ale třeba jednorázově, například právě v tom sexu, a mužů co oni by si představovali, aby byla mise v tomto ohledu úspěšná.