Chceme jen jedno dítě

6.9.16 11:19

Chceme jen jedno dítě

Zdravím, chtěla bych poradit od těch maminek co mají a nebo chtějí jen jedno dítko. S manželem jsme se rozhodli, mít jen jedno. Dovodů je víc, první jsou finance, ale nejen to. Jak jste to řekli rodině, furt se náš ptají kdy bude další a proč si to oblečení neschováš na další, toto budeš znovu kupovat. Já jim říkam, že zatím další nechceme, že chci pak do práce a možná až dýl. A pak to vždy schytávám s každé strany. Jak to šetrně všem říct aby mě neodsoudili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.9.16 11:22

Také chci jedno dítě. Víc ne, nejsou na to finance. A rodině řekni, že jsi věci prodala, že druhé už nechceš. Nebudeš schovávat hadry dalších 15 let přeci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
6.9.16 11:27

Také jen jedno, důvod je trochu sobecký, ale už nechci nikdy rodit, takže jen jedno, alespon finanční podmínky budou lepší. A ostatním lidem přece může být jedno, že bude jen jedno dítě, ať se každý stará o sebe, takže rodinu jsem poprosila, ať mi nekladou otázky, jestli bude druhé dítě, prostě jsem jasně řekla, že nebude a hotovo.

Příspěvek upraven 06.09.16 v 11:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.9.16 11:28

Hele, já mám dva kluky, za měsíc čtyřicet, a taky slýchávám, a nechcete zkusit ještě holčičku? Máš možná poslední šanci…

Chci říct, kdybyste měli naopak těch dětí čtyřicet, KECY a připomínky prostě budou. Je to vaše rozhodnutí, jistě ze všech stran správně probrané a zhodnocené, neber to osobně a pusť to z hlavy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.16 11:31

Ano z jedním mnoho duvodu je taky ten, že už nechci rodit a celkově být těhotná. Taky finance a hodně práce na baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
6.9.16 11:33

@MamkaNikča Šetrně, nijak. Někteří lidé mají potřebu do toho kecat a nevysvětlíš jim to bez toho aniž by jsi to schytala. Takže to řekni narovinu a budeš si to muset bohužel vyslechnout a nebo lhát a tvrdit, že to nejde, že se pokoušíte :nevim: To by ti pak mohli dát pokoj s tím, že Tě zraňují těma otázkáma, ale já bych řekla narovinu, že chci jen jedno.
Chápu Tě. Mám každou chvilkou rodit první a každý se stará kdy bude druhé. Ještě nevím jestli budu chtít druhé :zed: co když nebudu zvládat první, nevím co mě čeká, první není na světě a každý se stará. Ale tak to bylo se jménem, výbavičkou apod. Starší generace prostě ví nejlíp co potřebuji a co ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
6.9.16 11:34

Taky chceme jen jedno :) Důvodem nejsou ani tak finance, ale nepříjemné vzpomínky na porod, které mě momentálně od druhého odrazují :) Rodina mi na to řekla, že jednou změním názor a já neříkám, že ne. Ale dokáže mě vytočit, když se mě snaží utvrdit v tom, že druhé mít budeme a tečka. No tak možná budeme, možná taky ne - každopádně je to naše věc :) Nepřijde mi na tom nic špatného a upřímně na zažitý standard „rodina jsou dva dospělí a dvě děti“ kašlu :pocitac: Kdo chce, ať má a kdo nechce, ať má jen jedno. Ostatním je kulový po tom! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3498
6.9.16 11:35

Já to mám naopak, moc bych chtěla druhé, dcera má teď dva roky a matka i tchyně do mu hučí, ať s druhým počkáme, že bych to nezvládla, že je to náročné. Nevím, proč lidi mají pořád potřebu kecat do toho, do čeho jim nic není. Já jim ani neřekla, že se snažíme o druhé, pokud se zadaří, oznámím jim to jako hotovou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
6.9.16 11:37

Chceme jen jedno, tečka. Jak šetrně, jak nesoudily? :nevim: I kdyby jsi to podala nejšetrněji, ten, kdo tě bude chtít soudit, tak tě soudit bude.
Zkrátka řekni, že chcete jen jedno, že je to vaše věc a tečka. O možnosti dalšího za pár let se třeba ani nezmiňuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.9.16 11:40

Proč šetrně? ty jim za prvé nemusíš vůbec nic vysvětlovat, protože všem ostatním je po vás houno, za druhé je nemusíš šetřit z téhož důvodu a můžeš jim o vašem rozhodnutí říct na plnou hubu. A zdůvodńovat taky nic nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
6.9.16 11:40
@Sofie2013 píše:
Já to mám naopak, moc bych chtěla druhé, dcera má teď dva roky a matka i tchyně do mu hučí, ať s druhým počkáme, že bych to nezvládla, že je to náročné.Nevím, proč lidi mají pořád potřebu kecat do toho, do čeho jim nic není. Já jim ani neřekla, že se snažíme o druhé, pokud se zadaří, oznámím jim to jako hotovou věc.

To teda…
Já se o tomto bavila jen s manželem a dělali jsme si to podle sebe. Pár blbých připomínek na počet dětí a jejich věkově rozpětí jsem taky slyšela, ale jedním uchem tam, druhým ven.
A kecy, proč nechceme vědět pohlaví :roll: Našlo by se toho víc.
Zakladatelko, ty se povznes nad tyto řeči a budeš v pohodě, ať si říká kdo chce, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.9.16 11:41
@MamkaNikča píše:
Zdravím, chtěla bych poradit od těch maminek co mají a nebo chtějí jen jedno dítko. S manželem jsme se rozhodli, mít jen jedno. Dovodů je víc, první jsou finance, ale nejen to. Jak jste to řekli rodině, furt se náš ptají kdy bude další a proč si to oblečení neschováš na další, toto budeš znovu kupovat. Já jim říkam, že zatím další nechceme, že chci pak do práce a možná až dýl. A pak to vždy schytávám s každé strany. Jak to šetrně všem říct aby mě neodsoudili?

Proč šetrně? Je to vaše rozhodnutí a vaše věc.. Také máme jen jedno, osobně mi to vyhovuje protože nejsem typ kterého to doma na MD bavilo. Dcera má už 5 let a je to vesměs samostatná jednotka a představa toho všeho „piplání“ okolo mi nahání hrůzu.
Každopádně jste hlavně rozumní když víte, že nemáte i dostatek financí, když to tu pak člověk čte jak nemají pomalu co do „huby“ hlavně že mají x dětí…

U nás se samozřejmě také ptali, řekla jsem že nechceme a tím to skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
6.9.16 11:42

Čekáme čtvrtý a každý na nás kouká jako na exoty, proč nemáme jen dvě..takže za mě, co je komu do toho..když chce někdo jedno, tak ať ho má..nikdy jsem tohle nechápala a nechápu, já zase poslouchám blbý kecy, typu jé vy doma nemáme tv, tak děláte děti..žij a nech žít..prostě je to vaše rozhodnutní, vaše věc, jenže lidi se prostě moc rádi zaobírají druhými :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
6.9.16 11:46

@MamkaNikča Podobné dotazy asi očekávat můžeš, je to běžné konverzační téma. Stejně jako po svatbě bezdětného páru se jich před svatbou ptají, zda musí, a po svatbě, kdy už bude dítě.
Je to vaše rozhodnutí. Že říkáš,,zatím jedno" je správné. Nikdy nevíš, jak to nakonec život a osd zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
6.9.16 11:46

Ahoj já mám a chci jen jedno. Horší je, že do mě kromě rodiny šije i muž, že by chtěl ještě jedno. Já na otázky o druhém dítěti, prostě odpovídám, že určitě ne! Hoď to za hlavu. Je to vaše věc, ale řečím se nevyhneš, ono je to časem omrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová