Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, 2 roky jsem brala HA, koncem prosince jsem vysadila a od té doby se snažíme,ale pořád se nevede. Nevíte za jak dlouho by se povést mohlo? Nebo to je ještě brzy? Moc děkuji za odpovědi
Do 1r snažení se to většinou neřeší, pokud máš pravidelný cyklus. Zkus určit, kdy máš ovulaci a snažte se před ní a při ní, zvýšíte tak svoje šance
Moje známá nemohla mít dítě pět let, stresovala se, pak otěhotněla. Po porodu se nijak nechránili, prý chtějí druhé a mysleli si, že budou taky čekat, a ejhle, malá má rok a půl a ona je těhotná
docela byla v šoku, protože orpavdeu to nečekali ani doktor .. Tím chci říct, že je to hodně individuální. Já brala prášky 10 let a po vysazení jsem měla dvakrát menstruaci a hned jsem otěhotněla a taky mi doktor říkal, že to bude u mě problém
takže uvidíš, ale do roka je to normální, že nic.
Někdo otěhotní hned (někdo i přes HA) a někdo třeba nikdy. Je to strašně individuální a pokud by to nešlo cca 9 měsíců, konzultovala bych to s lékařem. Já to odkládala na rok, neplodnost si nepřipouštěla a měla jsem to řešit dřív…Nám to trvalo 23 měsíců. Držím palce, aby to vyšlo co nejdřív a nemusela jsi nic řešit ![]()
Ahoj,
já brala 10let HA, pak jsem vysadila a do dvou měsíců jsem byla těhotná. Je to prostě individuální. Určitě bych zkusila ovulační testy. Přeju, ať se brzo zadaří!!!
Ahoj já ji brala 15 let a otěhotněla jsem přesně za 9 měsiců. Dnes už mám mimčo 3 měsiční. Zjistila jsem si kdy mám ovulaci a pak jsem byla těhotná hned ten měsic. Mě to pomohlo měřila jsem si BT.
Opravdu to je individuální, u prvního jsme „čekali“ půl roku od vysazení antikoncepce a u druhého kde jsem nic nebrala se čekalo rok a půl (z toho těsně před „zadařeným“ pokusem byl potrat v 6tt).
tak já brala HA 4 roky, vysadila jsem a říkala si, že to stejně tak rychle nepůjde a podařilo se napoprvé.. (Klárce je teď 3,5). u druhého snažení se nám podařilo asi za 4 měsíce po vysazení, bylo z toho bohužel zamlklé těhu, pak se po menší pauze zase zadařilo za 3 měsíce. U mě se osvědčilo, že se zadařilo vždycky když jsem byla psychicky v pohodě a moc to neřešila. ale ono se t hezky ppíše, že?
Jinak to opravdu zkus přes to určení ovulace, jak radí holky. Já bych tomu dala tak těch 9 měsíců a pak to začala řešit. A HLAVNĚ SI TO UŽÍVEJTE!!!
Ahoj po HA jsem otehotnela po 9 mesicich, je to skutecne individualni, navic ja nemela pravidelny cyklus tak jsem ho pomoci akupunktury snazila napravit…
to ti přece nikdo neřekne, jak tady čteš každý pár to má jinak, já jsem otěhotněla na po druhé, ale antiko jsem nikd nebrala
Mam kamosky co brali HA roky … neviem presne kolko ale rodili medzi 27 a 30 … a cakali kym sa telo „vycisti“ 3 roky. A kolegynu co po svadbe v 30 vysadila a otehotnela za dva mesiace.
Já brala antikoncepci 10 let a otěhotněla jsem po roce snažení, je to vážně individuální, hlavně na to nesmýš myslet, chce to vypnout a uvidíš, držim palce ![]()
Díky za rady, snad se to povede. Blbý je, že já menzes nemám zas až tak pravidelný,spíše delší a líší se to tak maximálně týdnem.Tak uvidim.
Tezz9 píše:
Díky za rady, snad se to povede. Blbý je, že já menzes nemám zas až tak pravidelný,spíše delší a líší se to tak maximálně týdnem.Tak uvidim.
Já ho taky po vysazení antikoncepce pravidelný neměla, ale samo se mi to upravilo, ale zajdi se poradit na gyndu, kdyžtak ti dá nějáké léky na upravení.
Zkusím tak ještě chvíli počkat už mám i zpoždění, tak to třeba dopadlo. I když pochybuji že bych měla takové štěstí. Aspoň kdybych na to tak nemusela myslet. Přítel je o 7 let starší a tak už se i bojí že by tro mohlo být z jeho strany.