Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejdřív bych mu vysvětlila, že podobný věty nesnáším, odmítám akceptovat to, že takhle se mnou mluví. A nechala bych to vykrystalizovat. Někdo to bohužel považuje za normální, neznamená to, že by byl špatný člověk, jen se možná pohyboval ve společnosti, která to brala jako normu chování. Pokud je to inteligentní člověk, tak pochopí, že do normálního vztahu dvou inteligentních lidí, takový výrazy nepatří.
Narovinu mu řekni, že se takhle bavit nechceš a pokud to nepobere, neztrácej s ním čas
Ještě že v tom jeho prohlášení na druhém místě nefigurovalo slovo - ho.
@Anonymní píše:
Tak tuto větu mi řekl muž (já 32, on 45) na druhem rande. Sice v humoru, jako ostatně vždy když jsme se bavili, ale teda zůstala jsem jen koukat a do teď nechápu.Líbil se mi ale na to ze mi otevírá dveře snad i od auta tak pak úplný protipól a za mě úplně neadekvátní chování.
Jsem moc úzkostná nebo byste se na to vykaslaly taky?
Jako dovedu si představit, že to někdo řekne vážně v humoru… ale na mě by to i tak bylo moc. Ale já ani nemluvím sprostě, takže asi každý může mít tu míru jinde…
Bral bych to jako vykřičník, pokud jinak vše ok, na další rande bych šel, ale dával si pozor na možné další projevy podobného typu.
No, na druhý rande to je síla, ale spíš bych to brala sportovně a usadila ho, že takto tedy ne.
Po pár letech vztahu to v „dobrým“ klidně říct může, taky muži řeknu „No co čumíš“, když nevěřícně kouká na učet za moje boty. ![]()
Moji rodiče při představení slečny měli nachystané jednohubky. A otec se zeptal: Chceš jednu, do huby? ![]()
My hlavne nevime, jak to bylo, kdyz to rekl.
Jestli je pouze buran, ktery se takhle bezne vyjadruje nebo to byla soucast nejake dle nej vtipne situace a chtel byt trapne vtipny. Jakym tonem to bylo receno, jak byla pouzita mimika. Takze tezko soudit.
Řekla bych mu, že toto bylo přes čáru.
A že asi hledá spíš kámoše, než ženu… Tak že mu držíš pěsti…
@Petr-33 tak to mi připomnělo jeden vtípek - mám totiž velká prsa a kolega v práci si neodpustil jakože příběh, jak jsme se dali dohromady s mým chlapem..:
Na diskotéce muž říká: „jééé, to jsou ale kozy!“… já: „chceš jednu do huby?!!“
… on: "jooo, a druhou do ruky.. ![]()
@jiti81 píše:
@Petr-33 tak to mi připomnělo jeden vtípek - mám totiž velká prsa a kolega v práci si neodpustil jakože příběh, jak jsme se dali dohromady s mým chlapem..:Na diskotéce muž říká: „jééé, to jsou ale kozy!“… já: „chceš jednu do huby?!!“… on: "jooo, a druhou do ruky..
k popukání
Tak tuto větu mi řekl muž (já 32, on 45) na druhem rande. Sice v humoru, jako ostatně vždy když jsme se bavili, ale teda zůstala jsem jen koukat a do teď nechápu.
Líbil se mi ale na to ze mi otevírá dveře snad i od auta tak pak úplný protipól a za mě úplně neadekvátní chování.
Jsem moc úzkostná nebo byste se na to vykaslaly taky?