Chci dát dítě pryč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
29.10.20 13:26

Zdravé bílé dítě se umístí do rodiny natošup. Ale zkusila bych kontaktovat babičku, i když ji neznáš, rodina je prostě rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.10.20 13:35

Prusvih je, ze ditko se sice v pohode adoptuje, ale tim okamzikem uz ho babicka nikdy neuvidi a ani on ji. V tomhle je to myslim strasne nedomyslene.
Kontaktuj babicku a uvidis. Nemel otec syna nejake sourozence? Treba by si ho vzali oni? A porad se i na tom ospodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
29.10.20 13:42

Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.10.20 14:01

Necetla jsem vse, ale myslim, ze kdyz ma babicka zajem, tak ma prednost a nemuzes dat dite jen tak k adopci, vzdycky je rodina na prvnim miste…jinak bych take zkusila jeste psychloga, ospod, ale treba jsi to zkousela a neslo…lepsi cokoli nez detsky domov. Domluv se s babickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.10.20 14:06

Tak se asi nedozvíme, kolik mu je, že?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.10.20 14:28

Nebyla tady nedávno stejná diskuze? Tam šlo o holčičku. Ale obsah byl skoro stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
29.10.20 14:42

Taky jsem pro babičku, pokud nemá vážné zdrav. nebo psychické problemy, alkohol a da se s ní rozumně domluvit. Chápu dobře že jde o tchýni? A hlasuji i pro psychologa nebo krizovou linku, pokud máš problémy sama se sebou, nejen finanční. Kolik je ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.10.20 17:38

Nic takového české právo ale neumožňuje.

Matka může udělit souhlas k adopci dítěte maximálně 6 týdnů po porodu. Pokud existuje někdo z rodiny, kdo je schopný se o dítě postarat, nemůže dojít k osvojení, pouze může být u soudu zažádáno, aby ho měl v péči ten konkrétní člen. Ani tak nezaniknou práva rodiče k dítěti.

Rodiče se nemohou svého dítěte vzdát ani zříci. Ani opuštěním či neprojevováním zájmu nezanikají jejich povinnosti a nepřestávají být rodiči, neboť jde o trestný čin. Nikdo vás nemůže jen tak zbavit rodičovské odpovědnosti, obzvlášť pokud k tomu nejsou vážné důvody - týrání, psychická nemoc, atd.

Doporučuji vám kontaktovat místní OSPOD, který by vám měl v nouzi pomoct. V nejlepším zájmu dítěte se k odebrání a svěření do péče někomu jinému přistupuje až v krajním případě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
29.10.20 19:01

Kolik je zakladatelko tobě a dítěti? Jestli ti je 20..aby jsi ve 30 nelitovala, že nemáš dítě, že jsi ho dala pryč. Jsi na rodičovské, nebo pracuješ, nepracujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14872
29.10.20 19:49
@sloninka píše:
Nebyla tady nedávno stejná diskuze? Tam šlo o holčičku. Ale obsah byl skoro stejný.

Ano byla. Je mi z diskuzí tohoto typu těžce nevolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
29.10.20 20:05

Babička je nejlepší volba - na pěstounskou péči dostane peníze, s výbavičkou a hračkami jí pomůže třeba sklad pěstounů ( seznam tady: https://www.rpp.cz/…ro-pestouny/) a pokud jí není přes 70, jak tady někdo psal, tak se určitě ráda o vnoučka postará. Může to být i jen přechodná pěstounská péče. A ty budeš mít čas si vše vyřešit a kdyby sis to rozmyslela, tak víš, kde syn je. :-)
Ztráta otce dítěte musela být moc těžká..
Přátelé dělají přechodné pěstouny a starali se třeba o 2 holky, co jim bylo více než 10 let, neb jim umřela maminka a otec to nezvládl a skončil na psychatrii. Po nějaké době se vzpamatoval a dal se do pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
30.10.20 10:00

A nenapada vas, ze je to zas troll? Uz jsem cekala spoustu nabidek “my radi tve dite adoptujeme naprimo a pomuzeme financne. Piste…” :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
30.10.20 10:20
@Anonymní píše:
Myslela jsem si že to zvládnu. Ale jsem na všechno samá a už to nezvládám, jak psychicky, fizicky, i finančně. Proto se ptám. Mužu dát syna k adopci? Syn je zdravé a bílé dítě, tak myslím a doufám že si ho někdo adoptuje. Pak mám možnost ho dát k jeho babičce. Ale to moc nevím, neznám jí a nevím jak by se to celé vyřizovalo. Co je podle vás lepší? A prosím neptejte se mě proč to chci udělat.

Pokud existuje babička, která má o dítě zájem, tak co se s ní nejdřív zkusit domluvit na nějaké pomoci, abys péči lépe zvládala a měla možnost si odpočinout a řešit svoje problémy? Mohla by si ho třeba brát na víkendy, občas pohlídat nebo přijít pomoct i ve všední den… Záleží na tom, jak od sebe bydlíte daleko a co je reálné. Co se týče financí, pokud otec nežije, ale je zapsaný v rodním listě a nebyl to nějaký nezaměstnaný feťák, mělo by dítě mít nárok na sirotčí důchod, ne? Máš ho vyřízený?
Přijde mi nesmysl vzdávat se dítěte jen proto, že jsi na něj sama a momentálně zřejmě v krizi. Potřebuješ asi spíš podporu a pomoc, odlehčení, aby ses dala psychicky do kupy. Zašla bych na OSPOD nebo do nějaké občanské poradny zeptat se, jaké jsou možnosti a jaké služby bys mohla využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33388
30.10.20 10:42
@Anonymní píše:
Myslela jsem si že to zvládnu. Ale jsem na všechno samá a už to nezvládám, jak psychicky, fizicky, i finančně. Proto se ptám. Mužu dát syna k adopci? Syn je zdravé a bílé dítě, tak myslím a doufám že si ho někdo adoptuje. Pak mám možnost ho dát k jeho babičce. Ale to moc nevím, neznám jí a nevím jak by se to celé vyřizovalo. Co je podle vás lepší? A prosím neptejte se mě proč to chci udělat.

Co nezvládáš? Zajdi si na OSPOD, popiš situaci a uvidíš že se řešení najde, pokud jsi sama a nezvládáš to finančně, mohla bys mít nárok na příspěvek na bydlení, dítě atd. S adopcí se neunáhluj, to je nevratný krok a jednou bys toho mohla hodně litovat.
Být tebou, tak zkusím i psychologa, na tom není nic špatného. Prostě máš období, kdy na tebe vše padá a nevíš jak z toho ven, ale zase bude dobře neboj :hug:
Babička by ti nemohla pomoct? Třeba malého hlídat abys mohla do práce, odpočinula si atd? Jak je syn starý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.10.20 12:51
@Kfětoslava píše:
Ano byla. Je mi z diskuzí tohoto typu těžce nevolno.

ze zakladatelky je mi na blití :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect