Chci dát dítě pryč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
30.10.20 21:15
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.10.20 00:00
@berry4 píše:
@Floriska v dnešní době je pěstounská péče téměř nemožná. Mám to ve velmi mě blízkém okolí za sebou, jako zkušenost, do pěstounské péče se děti dávají možná tak, když je matka v kriminále apod. Jinak už téměř ne.

A neslo by to přes OSPOD a přes Klokánek? Tam můžou být děti dočasně, maminka i příbuzní je mohou navštěvovat a až se vyřeší jejich situace, tak mohou děti jít zpět buď k mamince nebo k pěstounovi z rodiny - tady k babičce..
Syn už je moc velký na adopci nebo na dětský domov, měl by šrámy na duši, proč se ho maminka zbavila, zejména když nemá ani otce..
Je celkově syn v pořádku? Zaznělo tady na fóru něco o autistických dětech..
Pokud je „jen“ živý, tak to půjde vyřešit. Třeba se také bojí, že ho maminka opustí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.10.20 10:58
@Anonymní píše:
@EvieK syn jí viděl jen jednou. Navíc si říkám. Co se stane, když se jí něco stane? Co když onemocní a zemře? Co bude potom se synem. Nevím jak se rozhodnout. U babičky mám jistotu že ho chce, ale taky tam jsou problémy s tim že je samá a má už svůj věk. Kdyby si ho někdo adoptoval, tak si myslím že by to bylo lepší, ale zase tam nemám jistotu že si ho někdo opravdu adoptuje.

Zkusme shrnout, jaké jsou možné problémy, proč už syna nezvládáš:

1. Peníze- nemáš peníze, problémy s bydlením, atd. - dojdi si na správu sociálního zabezpečení a zjisti, na co všechno máš nárok pokud otec synka nebyl úplně na okraji společnosti - feťák, atd - tak má syn nárok na sirotčí důchod, jsou dávky na bydlení, atd. Když by bylo nejhůř, tak můžeš zkusit dárcovskou platformu donio.cz nebo znesnaze21.cz, nedávno tam maminka samoživitelka vybírala na kauci a na dřevo na zimu. Úspěšně.
  2. Čas - a) nemá kdo syna hlídat, protože musíš na dlouhé směny chodit do práce, školy jsou zavřené. A během práce Ti syna nemá kdo hlídat. Co se v tom případě domluvit s nějakou starší sousedkou nebo kamarádkou, aby Ti ho pohlídaly za drobnou pomoc typu nákup nebo drobnou úplatu? A díky sirotčímu důchodu bys mohla mít i třeba méně práce( nebo směn, podle toho, kde pracuješ). Případně by mola pomoci babička, syn by si s ní alespoň postupně budoval vztah. Byla by schopná se k Vám ( pokud je problémem tvoje práce a že se o synka nemá v té době kdo starat) nastěhovat na nějakou dobu?

b) po práci jseš unavená a nemáš na synka čas a energii - kvůli vaření, úklidu..Babička by pomohla, hlavně, kdyby bydlela poblíž nebo s vámi, také by někdy mohla pohlídat sousedka nebo kamarádka.

1. Syn je živý nebo nezvladatelný - může cítit, že se něco děje a vyžaduje o to více pozornosti..A taky může mít strach, co se děje..Zkus mu vysvětlit ( přiměřeně věku), že tatínek je v nebíčku a že jsi z toho smutná a unevané z prác, kde pro vás vyděláváš penízky na jídlo a potřebuješ, aby si někdy v klidu hrál.. Jestli ti připomíná jeho tatínka, tak bys časem mohla litovat, že jsi ho dala k adopci. Spíš se zbytky energie zkus se synkem něco dělat - může ti pomáhat v kuchyni, s drobným úklidem - já jsem v šesti letech také utírala prach a občas luxovala..Bude se tak učit zodpovědnosti.
  2. Tvoje totální vyčerpání - smutek ze ztráty partnera a všech věcí, co jsem napsala, plus z korony.. Zkus poprosit o pomoc babičku, zda by si synka nevzala k sobě třeba na týden. A ty uvidíš, zda a jak Ti to pomůže, budeš mít chvíli pro sebe, budeš si moci dojít případně k psychologovi, popovídat s kamarádkou, nebo si v sobě vyřešit smrt partnera a synka. Jako krajní řešení může pomoci Klokánek, kde by s Tebou i řešili, co se synkem dál. Adopce je krajní řešení, synek už je velký a měl by z toho trauma..

http://www.fod.cz/…ost/klokanek
Je normální, že teď vidíš všechno černě, v Tvé současné situaci, do toho korona, venku pošmourno a začalo počasí jak dělané na splíny a deprese..

Neboj se požádat o pomoc druhé - to není ukázka slabosti, ale síly, že jsi schopná věci a problémy řešit. Držím palce.

Příspěvek upraven 31.10.20 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 11:26

Chtěla bych jen některým říct, že s příspěvků které zakladatelka může získat si moc nepomůže… Dostane se maximálně do životního minima, pokud nepracuje! (Pokud pracuje dostane max sirotčí a příspěvek na dite…) syrotci důchod, příspěvek na bydlení a na dite prostě vše může být max 12 tisíc. Odhadem… Byt stojí dnes minimálně 10 tisíc, kde je drogerie, jídlo apod. Ne vsude jsou sousedi ochotni, ne všude jsou zdraví prarodiče a rodiče, ne vždy jsou známy… To jsou vše ty nejhorší varianty, ale jsou a existuji.. Pokud můžu zakladatelce poradit, a není ještě rozhodnuta, ještě může jít do azylu pro matky s dětma kde se náklady výrazně! sníží. Může tam najít kamarádky. Ne vždy jsou tam individua… Tím vším jsme si sama prosla, do toho extrémní psychicky a fyzické vypětí kvůli ex, ale dala jsem to, v té době s novorozencem… Proto prosím zakladatelku, aby vše ještě zvažila, aby toho jednou nelitovala, dítě ji miluje a je to jedinej člověk kterej při ní bude stát…

• Citovat
  • Upravit
59367
31.10.20 12:29
@Anonymní píše:
Synovi je píše: Více

8o dokážeš si představit co to s ním udělá? ideální by byla ta babička než ho šoupnout do DD :? Jak mu tohle chceš vysvětlit? Tohle si ponese celý život :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.10.20 12:34

Církevní charity jsou v této situaci další z možností, kde by mohla najít pomocnou ruku. I když je zakladatelka patrně nevěřící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.10.20 12:41
@Anonymní píše:
Chtěla bych jen některým říct, že s příspěvků které zakladatelka může získat si moc nepomůže… Dostane se maximálně do životního minima, pokud nepracuje! (Pokud pracuje dostane max sirotčí a příspěvek na dite…) syrotci důchod, příspěvek na bydlení a na dite prostě vše může být max 12 tisíc. Odhadem… Byt stojí dnes minimálně 10 tisíc, kde je drogerie, jídlo apod. Ne vsude jsou sousedi ochotni, ne všude jsou zdraví prarodiče a rodiče, ne vždy jsou známy… To jsou vše ty nejhorší varianty, ale jsou a existuji.. Pokud můžu zakladatelce poradit, a není ještě rozhodnuta, ještě může jít do azylu pro matky s dětma kde se náklady výrazně! sníží. Může tam najít kamarádky. Ne vždy jsou tam individua… Tím vším jsme si sama prosla, do toho extrémní psychicky a fyzické vypětí kvůli ex, ale dala jsem to, v té době s novorozencem… Proto prosím zakladatelku, aby vše ještě zvažila, aby toho jednou nelitovala, dítě ji miluje a je to jedinej člověk kterej při ní bude stát…

Jen mě ještě napadá, stát přispívá na nájem, pokud je normální nájemní smlouva. To ta maminka samoživitelka, co vybírala na doniu neměla, bydlela s dětmi na chatě.. Tady je více k těm možným příspěvkům na bydlení:
 https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…i-davku.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.10.20 19:42

Co se ještě podívat na tohle: https://www.klubsvobodnychmatek.cz/…samozivitele
A tady je ta sbírka na dřevo a na kauci: https://znesnaze21.cz/…elky-v-nouzi
Ale maminka už asi nemá zájem to tu řešit.. :think:
Každopádně by bylo fajn, kdyby napsala, jak se rozhodla a zda kontaktovala babičku.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.11.20 12:01
@sahrazad1 píše:
V situaci, kdy jste se synem sami a mate jen sebe, ho chceš dat pryč? Šestileté dítě, které té miluje? Jestli mas psychické potíže (a po smrti partnera se tomu ani za mak nedivím ), tak jej res medikaci a terapii. Finance res u úřadu, určitě na něco nárok bude. Já chápu, ze mas problémy, ale nemůžeš je řešit takto. Dítě akorát odsoudis k velmi problematickýmu životu. Nejsi sama a mas za nej odpovědnost. Zkus zkontaktovat babi, požádej o pomoc, nestyd se! Ale opravdu, premyslej, mate se synem sami sebe, tohle nedělej ani jemu, ani sobě. Takže psychiatr, psycholog, úřady a babi.

souhlasím!!!
a posílám hodně sil, ve chvílích, kdy je nejhůř mi naopak pomáhá obejmout děti a hned vím, že pro ně dokážu cokoliv :srdce: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 11:29

S babičkou jsem mluvila. Vzhledem k tomu že bydlí v jiném městě, jsem jí poprosila aby si syna vzala na týden. Abych si mohla odpočinout a vše si dobře promyslet. Babička po mě chtěla peníze. Já jsem jí nabídla větší nákup a pár stovek. Moc se na to netvařila. A hlavně mi řekla. Že už počítala s tim že si syna vezme, přitom já jsem jí jenom řekla že o tom budu uvažovat. Předtím jsem jí k nám ještě pozvala aby jí syn trochu víc poznal. Setkání neproběhlo vůbec dobře. Syn zlobil a ona tam potom žačala řvát, že je to parchant. Takže s babičkou jsem ukončila veškerý kontakt. Co budu dál dělat, nevím

• Citovat
  • Upravit
474
7.11.20 17:09
@Anonymní píše:
S babičkou jsem mluvila. Vzhledem k tomu že bydlí v jiném městě, jsem jí poprosila aby si syna vzala na týden. Abych si mohla odpočinout a vše si dobře promyslet. Babička po mě chtěla peníze. Já jsem jí nabídla větší nákup a pár stovek. Moc se na to netvařila. A hlavně mi řekla. Že už počítala s tim že si syna vezme, přitom já jsem jí jenom řekla že o tom budu uvažovat. Předtím jsem jí k nám ještě pozvala aby jí syn trochu víc poznal. Setkání neproběhlo vůbec dobře. Syn zlobil a ona tam potom žačala řvát, že je to parchant. Takže s babičkou jsem ukončila veškerý kontakt. Co budu dál dělat, nevím

A můžete prosím říct, zda jste v těžké finanční situaci nebo ne? Asi si vůbec nedovedu představit, co vše se Vám honí hlavou, ale opravdu bych hledala pomoc někde, kde se na to specializují. Přece nemůžete dát 6tilete rozumné dítě pryč, co by to s ním udělalo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 18:25

@adelka-adela momentálně jsem na dávkách. Kvůli koronaviu jsem přišla o práci. Je to fakt hrozný. Vyžít se s tím nedá. Hledám si práci. Ale vzhledem k současné situaci, nemám šanci. Teď mám u sebe poslední stovku. Když mi peníze nepřijdou v středu, tak nevím co budeme jíst. Půjčit si nemám kde, zastavarna je zavřena. Cítím se úplně bezmocné.

• Citovat
  • Upravit
12805
7.11.20 18:35
@Anonymní píše:
@adelka-adela momentálně jsem na dávkách. Kvůli koronaviu jsem přišla o práci. Je to fakt hrozný. Vyžít se s tím nedá. Hledám si práci. Ale vzhledem k současné situaci, nemám šanci. Teď mám u sebe poslední stovku. Když mi peníze nepřijdou v středu, tak nevím co budeme jíst. Půjčit si nemám kde, zastavarna je zavřena. Cítím se úplně bezmocné.

odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
7.11.20 19:17
@Anonymní píše:

Ach jo, věřím.. Vůbec nevím, co bych ve vaší situaci dělala… A nějaká jiná rodina? Rodiče, sourozenci, tety, bratranci a sestřenice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.11.20 08:30

A azylovy dum? :,( :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie