Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na kecy rodiny bych se zvysoka vyprdla. jestli máš přítele, kterej za to stojí, kterej by miminko chtěl taky, tak proč ne?? děti si vyhrajou spolu, ty budeš doma pěkně v kuse (mě se spíš nezdá bejt doma na MD, pak jít na rok do práce, a pak zas MD). Navíc řeči typu - nechce se jí makat, tak je doma s dětma…podle mě je bejt doma s dětma pěkná makačka ![]()
A až ty budeš mít děti odrostlé a ostatní budou čekat…možná budeš trošku závidět, ale možná budeš ráda, že to máš za sebou a budeš si moct naopak od nich užívat svobody a cestovat atp. ![]()
Ahoj já sice ještě miminko nemám ale snažíme se ale moje kámoška ted čeká už druhé a má 22 let jude v srpnu rodit…to jestli jim budeš nebo nebudeš závidět těžko říct ale není jedno jestli závidíš teď a nebo potom?? navíc myslím že děti takto po sobě jsou rozhodně lepší než nějak dýl po sobě…to vidím po švagrové mají 10ti letou a teď miminko a je to hrůza co ta velká dělá.
Příspěvek upraven 01.04.15 v 12:53
Rodinu bych s těmi ubohými názory poslala do háje, je to snad vaše věc ne? Jednou do práce stejně asi půjdeš, tak nechápu, co řeší. Mě přijde lepší mít děti blíž u sebe, navázat rodičáky a pak už budeš mít klid, na práci atd. Já jsem to tak plánovala taky, začali jsme se snažit když bylo dceři 20 měsíců, mě v té době bylo taky 24, ovšem osud nám nepřeje a zatím se pořád nedaří a to měla dcera nedávno 3 roky. Takže plány jsou jedna věc ale nikde není dáno, že vám to vyjde hned. Pokud po dítěti toužíš, přijde mi nesmyslné to oddalovat. A partner by se měl rozhodovat sám za sebe a ne podle toho, co remcá rodina. Je to váš život a vaší rodině ani vašemu okolí do něho nic není. A mě opravdu nepřijde divné mít v tomto věku klidně i druhé dítě…
Do dalšího mimina je rodině hvono, to je tak na okraj. Je to tvůj život a záleží na tobě a tvým partnerovi kdy budete mít druhý.
My máme tři děti po dvou letech a jediný čeho lituju je, že jich nemáme 6 protože nejmladší je letos 15 a už jsou to všechno velký klazani.
No mě je 21 a dvě děti už mám, další rozhodně neplánujem
a sem spokojená
na kecy bych se vykašlala, rozhodnutí je jen na vás dvou ![]()
Promiň za anonym, ale nikdo ještě neví, že jsem těhotná, kromě manžela pochopitelně. Je mi 24 a jsem na začátku těhotenství, máme už skoro dvouletého syna. Dodělávám si školu a připadáme si naprosto normálně, takhle jsme to chtěli a je to jen naše rozhodnutí, které musí všichni ostatní respektovat. Já tedy naštěstí nemám ve svém okolí nikoho, kdo by se nad tím, že jsem mladá maminka pozastavoval, nebo dokonce tvrdil, že si děti děláme, abych nemusela do práce. Měla jsem odpracováno a nárok na mateřskou. Takže pokud jste rozhodnutí oba a chcete druhé dítě, tak ho mějte. Z tvého příspěvku mi ale připadá, že ty pořádně nevíš a partnerovi se do toho spíš moc nechce. Dejte tomu chvilku a počkejte, až budete oba chtít.
Rozhodnutí je jenom na vás jako na rodičích. Ale mě to zase tak brzo nepřijde.
První dítě jsem měla v 22 a jsem za to ráda. My jsme teda chtěli i velkou rodinu, takže i z toho důvodu jsem nechtěla čekat. Dneska je mi 33 a čekáme s manželem páté dítko a jsme za to moc rádi. A přijde mi, že tohle těhotenství snáším mnohem hůř než předešlé a přijdu si už celkem stará
Přitom většina kamarádek a spolužaček v mém věku teprve teď začínají zakládat rodiny ![]()
Mě je 21 a plánujeme druhé
taky je chceme mít blízko u sebe. Na řeči ostatních bych se vykašlala ![]()
Ale o tom to vůbec není, ne? JE to na vás, jak si to nastavíte, i kdyby vám bylo 18… ![]()
První jsem měla ve 20,druhé čekám teď..až porodim, bude mi 26.
Pokud si to můžete fin. dovolit, jděte do toho.
A taky já právě po studiu jsem šla rovnou rodičovskou. Tak že i teď bych přišla o mateřskou, ale zase si říkám že vše nejni jen o penězích. teď mě ještě bude čekat laparoskopie břicha z gynekologického hlediska, takže mám docela strach jak to dopadne i kvůli tomu bych chtěla druhé dítě
Tak tohle si musíte rozhodnout vy dva, jak tu píše většina, na kecy rodiny bych se vyprdla, jasně bych řekla že toto je náš život a oni ho za nás žít nebudou a dál se o tom bavit odmítám. Myslím si že proč ne, 24 let je dobrý věk. Každý to cítí jinak, někdo má dítě v 17, další ve 35 a nikde není psáno, že jedna nebo druhá je horší matka.
Ahoj chtěla bych druhé dítě, ale ted mi je přes 23 let a parnerovi 30 let a máme spolu 2,5 letou dcerku. Rada bych znovu byla těhotná, vychutnávala si malinké miminko, vozila ho v kočárku atd.. Ale pokládám si otázky? Jestli ještě není brzy mít ve 24 letech druhé dítě, je plno žen v mém věku, které ještě studují a nemají ještě žadné děti a až by je měli tak já už budu mít děti odrostlé a budu zavidět těm kdo teprve čekají? neměla bych ještě touhu potlačit a počkat? Ale zase děti by byli blíže k sobě? já fakt nevím. S partnerem jsme se o tom ještě nebavili. ale spíše by jsi přál abych šla do práce, hlavně kvůli kecům rodiny ( že se mi nechce pracovat a tak si pořizujem další dítě)