Chci mít 3 děti po sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
6.7.13 10:27

S takovým příjmem bych vůbec nevahala, my máme 3 děti, 11 let, 21 měsíců a 3 týdny, zbývá nám tak 10-12 tis. na měsíc, teď pobírám ppm, tak máme o něco víc a zvladame to v pohodě, je to fofr se 3 dětmi, ale zatím domácnost zvladam, možná mě čekají horší časy, až nebude miminko tolik spát :lol: ale nějak to zvladneme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.7.13 10:28

Myslím, že jste na tom dobře, i když to nejlíp víš jen ty. Baráček je velká výhoda pro velkou rodinu :palec: Do auta se tedy vejdete, tak bych do toho šla, když po něm toužíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.13 10:48

Nevím proč řeším v sobě, co na to řekne rodina…oni mají vyšší standard a tak jim náš příjem příjde směšný. I nám dost finančně pomáhají a tak se jakoby stydím si dovolit mít třetí. Ale na druhou stranu nevnímám třetí o tak drahší záležitost. Určitě ne zezačátku- mám látkovky, oblečení obou pohlaví, kojení se mi dařilo u obou. Mám i stabilní manželství, jsme spolu 12 let. Kdybych měla jednat podle mé mamky a rodiny, tak nemám dnes ani jedno dítě. U obou mi bylo doporučeno jít na potrat…

• Citovat
  • Upravit
2242
6.7.13 10:48

Záleží hlavně na vás dvou, jestli se na to cítíte a chcete:-) Já si moc přála 3 děti po sobě, ale muž po druhém nechtěl. Vrátila jsem se do práce a po čase manžel změnil názor. Za chvíli mám termín porodu 3. Byla u mne asi před rokem kamarádka se 3 dětmi po sobě, byla dost unavená, děti jí celkově dávaly dost zabrat (první a třetí dítě s určitými potřebami, fakt náročné) a já si uvědomila, že takové nasazení bych jednoduše nezvládla. Byla jsem v tu chvíli vděčná za to, že jsme dar třetího dostali později, určitě na to byla správná doba až teď, i když mezi dětmi bude už větší rozdíl, starší mají 8 a 6. Příjem máte dle mého slušný, my musíme vyjít s podstatně menší částkou. Když jsou děti po sobě, má to své výhody i nevýhody, vše se jede na jeden zátah, postupně se dědí, děti se učí od sebe… ale zvlášť pro ženu to může být dost náročné. Nám se zase spousta lidí diví, že se nám do třetího chtělo, když starší už začínají být samostatnější, zase to lítání kolem mimina… sice si to taky občas říkám, ale ještě jsem si tak nějak nepřipadla naplněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.13 12:02

Já taky toužím po třetím a mám pořád pocit, že takhle nejsme komplet, ale hrozně se bojím, že to nezvládnu fyzicky, že jsem zmožená a vyčerpaná už teď a to máme batolátko a druhé na cestě :(
 Anna

• Citovat
  • Upravit
7954
6.7.13 12:19

Ahoj, my čekáme třetí :lol:
mám kluky od sebe 20měsíců a teď nám to vychází o 19měsíců rozdíl do druhého.
Je to náročné, ale je to i moc pěkné :palec: hlavně k sobě budou mít bližší vztah, než kdyby se třetí narodil třeba v 6letech toho nejmladšího, to už mají potom jiné zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.13 13:09

Těm co čekají třeti gratuluju! Taky si říkam, že je mít po sobě je nejlepší. Sice náročnější, ale pro děti lepší. Snažím se vysvětlit manželovi, že je lepší aby i RD navazovala. Nějak teď to začal protahovat, že až doděláme horní patro, když už jsem mu odepsala, že ano. Bojím se taky, abych po třetím dítěti našla práci. Už teď je nouze o práci, tak abych mohla vyzvedávat ve tři holku.
Oživovatelka diskuze

• Citovat
  • Upravit
novo123
7.7.13 07:57

Ahoj,
my jsme extrémní případ :lol: máme kluka 22m. a dvojčata 6m. :palec: Naprosto vědomé rozhodnutí (IVF a že vložíme dvě embrya bylo jasné a rozhodnuté předem). Taky jsem se bála, jak to bude náročné, my jsme navíc, kupovali dům a auto během těhotenství (do auta by jsme se nevešli a barák se zahradou je lepší už kvůli rozměrům kočáru, hraní dětí, pokojíčkům atd.). Myslím, že podmínky pro to máte, jestli se bojíš jenom toho, jak to bude náročné, tak to nikdy do předu nevíš. Prvorozený byl naprosto otřesný uřvaný dítě a dvojčata jsou miláčci hodnoučký a miloučký, strašně si to užívám :palec: Zvládnout se to rozhodně dá, žádný trauma z toho nemám :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
novo123
7.7.13 07:59

Jinak, k těm blbejm kecům, to by ses divila, co si lidi dovolí, už jsem si dokonce od nějaké cizí ženské vyslechla, že jsme se zbláznili (nechápu, co jí je do toho), většinou spíš předvádí nějaký litovný výlevy - na to je potřeba se vykašlat. Tchýně taky byla naprosto nechutná, když jsem byla těhotná, těšila se, že potratím :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.13 09:28

Tak holky půjdeme do toho :D…kdybych měla pořád přemýšlet jestli se něco nestane, tak bych neměla ani své dvě děti. Základy máme- dům bez hypotéky, velké auto ( bohužel je to už senior), manžel má stabilní práci ( snad ho ještě povýšší, je nejlepší ve firmě, zatim nic moc plat), mám základní potřeby pro miminko po dětech. Hlavní je fungující manželství, mít stabilní zázemí pro děti. Já vyrůstala jako jedinácek v nefungující rodině, kde bylo sice dost financí, ale nějak mě to neuspokojovalo, raději bych měla oba rodiče než 500kč denně jako kapesné. Začínám se těšit na poslední těhotenství, snad bude bez potíží jako předešlé. Chtěla bych vydržet neznát pohlaví až do porodu. Mám páreček, takže je mi to fakt jedno. Bude to pro mě záhul, i teď ty dva mi dávají co pro to, když oba kňourají.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex