Chci pracovat jako ošetřovatelka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
27.7.24 18:15

Chci pracovat jako ošetřovatelka

Dobrý den, chtěla bych pracovat jako osetrovatelka v nemocnici. Má vyučená osetrovatelka větší plat než když tam nastoupím bez vyučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64827
27.7.24 18:16
@Veru226 píše: Více

tak musíš mít aspon kurz, ne? Který si třeba doděláš při práci. Pak by neměl být rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
27.7.24 20:05

V nemocnici nikdy oficiálně ošetřovatelka nebudeš, budeš maximálně sanitářka, jestli chceš být ošetřovatelka či pečovatelka, musíš do domova důchodců cca a do státního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.24 21:24

Pokud nemáš výuční list z oboru osetrovatel nebo pečovatel, práce ve zdravotnických a sociálních zařízení… Tak musíš mít rekvalifikační kurz. Možná by tě vzali pod příslibem nějakého „jejich“kurzu. Co zaplatí nemocnice. Záleží na tom jaké mají v konkrétní nemocnici podmínky. Jak to mají ale třeba sanitáři nevim. Řekla bych, že stejně musí mít rekvalifikační kurz :nevim: :roll:.

• Citovat
  • Upravit
24536
27.7.24 21:27

Na sanitářku i ošetřovatelku stačí kurz. Ošetřovatelka je náročnější a plat má větší.

Příspěvek upraven 27.07.24 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
27.7.24 21:42
@onajeblond píše: Více

Není pravda. Jsou dva druhy kurzů, sanitářský a ošetřovatelský a dvě rozdílné pracovní pozice.
Ošetřovatelský kurz je náročnější, pozice lépe placená. U nás v nemocnici berou až po dokončení kurzu. Jak to mají s platem, nevím.
@Veru226

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.24 21:47

Proč by ne? I v nemocnici může pracovat ošetřovatelka, třeba my na oddělení jednu měli. Jenom na to musí mít vzdělání, alespoň akreditovaný kurz.

• Citovat
  • Upravit
2915
28.7.24 11:43
@Anonymní píše: Více

Jsem vyučená ošetřovatelka, vím o čem mluvím, jestli je někde v Nemocnici obor ošetřovatel, je to výjimečně. V nemocnici jsou sanitářka a pak sestra, vzhledem k tomu, že ošetřovatelka s výučním listem, jako já může dělat podobor jako je sanitářka a pečovatelka, může být v Nemocnici, ale většinou bude mít název a prostě práci jako sanitářka, tudíž žlutý úbor. A vetšinou méně peněz o trošku, v domovech ma ošetřovatelka bílý úbor většinou s modrým pruhem a tudíž je buď teda pečovatelka nebo ošetřovatelka. Ošetřovatelka má Furt více kompetenci než pečovatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
28.7.24 11:44
@1Pears1 píše: Více

Není náhodou kurz sanitářka a pečovatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
28.7.24 20:49

Určitě je kurz sanitář a ošetřovatel, na ošetřovatele je delší, viz tady:
 https://www.fnmotol.cz/…kacni-kurzy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
28.7.24 20:49

A pečovatelku, co vím, dělají lidé s kurzem pracovník v sociálních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
28.7.24 21:54
@Lollitka píše: Více

To ano, dělala jsem v DS a ti co neměli školu jak já, nebo aspoň tu pečovatelku, tak si právě museli udělat kurz, pečovatelský nebo tedy jak píšeš, pracovník v sociálních službách. Na oblečení jsme měli napsáno buď pečovatelka nebo PSS :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.11.25 10:46

Ošetřovatel vs. Pracovník v sociálních službách

Ahoj, má někdo zkušenost která práce je fyzicky náročnější? Ošetřovatelka v nemocnici vs. pracovník v sociálních službách s klienty s demencí? Pracují se seniory a fyzicky je pro mě již náročná kvůli zádům, ale práce mě baví tak uvažuji o změně ale nevím jestli si tím pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
25.11.25 13:30
@Kessi86 píše: Více

No tak to záleží, na jakém oddělení bys v nemocnici byla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat