Chci přestat kojit, jsem prý sobec :(

233
17.4.14 11:04

Chci přestat kojit, jsem prý sobec :(

Ahoj holky, mám 3-měsíční holčičku. Trápí mě zdravotní problémy, nevím co se to se mnou děje, ale těsně před porodem se mi objevila plíseň na kůži, rozlízá se, Canestene ani Exoderyl co mi dala mudra na to vůbec nezabírá, rozlézá se to dál, hrozně to svědí. Už to mám po břiše, pod prsy, v třísle… :zed: Kožní mi řekla, že mi -až dokojím- dá nějaký prášky na celkový „odplísnění“ No a mě už to celý tak obtěžuje, svědí a stydím se za to - je to fakt šeredný - intimnímu životu se snažím vyhýbat :oops: Rozhodla jsem se ještě tak měsíc vydržet a pak přestat kojit, abych mohla ty prášky a dát malou na UM. Řekla jsem to chlapovi a mojí mámě a oba se k tomu postavili tak, že jsem sobec, že malý seberu kojení kvůli takový blbosti… myslíte že mají pravdu? Přijdu si teď po té hádce dost hrozně, máti mi to fakt vyčetla celkem drsně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
17.4.14 11:07

Je to tvé dítě a rozhodnutí je jen na tobě, máma ti do toho nemá co kecat. Nevím proč by jsi měla být sobec, máš prostě zdr. problémy, které tě dost obtěžují a můžeš je řešit až po ukončení kojení, tak s tím prašt a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
17.4.14 11:07

Já bych si asi nedovolila někoho takto odsoudit, lepší než ničit nemocí a psychikou a ještě si to kojení stejně zhnusit, a nedejbože i to dítko… uvidíš, co za ten měsíc, co máš v plánu ještě kojit, třeba se plíseň umoudří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
17.4.14 11:08

@Moni85 jezis prestan kojit… na ne se vyprdni, jaky sobec, obtezuje te to a navic bych se bala, ze to chytne mimino… prosim te udelej to tak, aby ses citila co nejlip, spokojena mama je spokojeny dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
17.4.14 11:08

Ježíšmarjá, jak já nesnáším tyto kecy :cert: Mají oni problémy jako ty? Ne, takže ty se vůbec nikoho neptej na jejich názor a udělej si to podle sebe! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.4.14 11:12

@Moni85 kojeni je pravo matky i ditete. Je to tvoje pravo ne povinnost. A protebe tu jasne zdravotni aspekt prevysil veskere vyhody co kojeni ma. Prevedla bych ji na UM jak nejrychleji to pujde, at to neni stres pro Tebe ani pro prcka a na kojeni se vykasli (a to Ti pisu jako velky zastance kojeni a laktacni poradce- kdybys kojit chtela poradila bych ti vyhledat homeo nebo jine alternativy).
Sobci jsou tvy nejblizsi bohuzel. OT japak dlouho te asi kojila maminka?? Manzela nekomentuju ten vubec netusi o cem je rec uz z podstaty veci, tim mu neupirqm prqvo na nazor, jen si myslim ze mel byt asi prezentovan jindy a jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
17.4.14 11:18

Já bych jim řekla, že tou plísní ohrožuješ i dítě, zvlášť, když je u prsu. Co ti má kdo kecat do kojení? Pro dítě je nutná zdravá matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.4.14 11:19

Chceš přestat že zdravotních důvodů, ne proto abys si mohla dát pivo a cigára. Nic sobeckého na tvém rozhodnutí nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452

Ahoj, a co zkusit nejakeho dobreho Joalis poradce?
Vim, ze Joalis si s nekterymi takovymi vecmi umi poradit a mnohdy ani neni nutne kojeni ukoncit :nevim:
Zalezi na tom, kdyz kojeni ukoncis, abys pak na tom nebyla psychicky hur a neprenasela to na miminko.
Zkusila bych zjistit a vyhodnotit moznosti a pak zvolit „nejmensi zlo“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151

No super, a co kdyz dítě chytne plíseň taky? O tom nepremysleji? Vykaslala bych se na ně, přestala kojit a vyléčila se, než se to zhorší. Klidně jim řekni, ze ti to tak nařídila doktorka, kdyz jsou takový chytráci :zed:
Já jsem teda zastáncem kojení, ale nemá smysl to lámat přes koleno. Je lepší byt zdravá a v pohodě než toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
17.4.14 11:20
@Moni85 píše:
Ahoj holky, mám 3-měsíční holčičku. Trápí mě zdravotní problémy, nevím co se to se mnou děje, ale těsně před porodem se mi objevila plíseň na kůži, rozlízá se, Canestene ani Exoderyl co mi dala mudra na to vůbec nezabírá, rozlézá se to dál, hrozně to svědí. Už to mám po břiše, pod prsy, v třísle… :zed: Kožní mi řekla, že mi -až dokojím- dá nějaký prášky na celkový „odplísnění“ No a mě už to celý tak obtěžuje, svědí a stydím se za to - je to fakt šeredný - intimnímu životu se snažím vyhýbat :oops: Rozhodla jsem se ještě tak měsíc vydržet a pak přestat kojit, abych mohla ty prášky a dát malou na UM. Řekla jsem to chlapovi a mojí mámě a oba se k tomu postavili tak, že jsem sobec, že malý seberu kojení kvůli takový blbosti… myslíte že mají pravdu? Přijdu si teď po té hádce dost hrozně, máti mi to fakt vyčetla celkem drsně :nevim:

Nepříjdeš mi ani hrozná ajni sobec. já osobně si myslím že kojení / nekojení je věc každé ženy a to i v tom případě že nekojí třeba jen proto že jí to příjde hnusný nebo tak…ty k tomu máš navíc zdr. problém tudíž bych vůbec nekoukala jak se k tomu staví okolí a zařídila bych se dle sebe ;). neboj dítko ve 4 měsících už o nic moc ochuzeno nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
17.4.14 11:21

Někde jsem četla, že odstavení je věc matky a ani dítě ani nikdo jiný do toho nemá co kecat. Pokud budeš spokojená ty, bude i miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
17.4.14 11:22

A co až tu plíseň chytí děcko a taky mu nic nebude zabírat, asi mu to máš pak potírat mateřským mlékem? :roll:
Vůbec neřeš, plísně se strašně špatně zbavuje, pokud se to nepodchytí a hlavně je nakažlivá, u nás to chytla půlka rodiny - od kocoura, který byl před nasazením léků už napůl holej, šílený.
Normálně kojení podporuju, sama jsem se snažila i přes různé problémy ho udržet co nejdéle, ale při zdravotních problémech je hlavně důležité, aby se vyřešili a ne se ještě rozšířili na další členy domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693

Přemýšlela si na kompromisu? Můžeš po dobu brání léků mléko pouze odsávat na udržení laktace a až by to šlo opět by si zase začala kojit. To co řeší muž a tvoje máma. To ti ta plíseň musí vylest až na prsa aby ti odkyvali odstavení? Po právě oni si mohou říkat co chtějí ale je to na tobě. Určitě musíš být zdravá hlavně ty! Když to nebudeš léčit budeš ve stresu a to se v tom mléce také odrazí. Osobně bych dítě odstavila bála bych se že bych to mohla na dítě přenést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693

Přemýšlela si na kompromisu? Můžeš po dobu brání léků mléko pouze odsávat na udržení laktace a až by to šlo opět by si zase začala kojit. To co řeší muž a tvoje máma. To ti ta plíseň musí vylest až na prsa aby ti odkyvali odstavení? Po právě oni si mohou říkat co chtějí ale je to na tobě. Určitě musíš být zdravá hlavně ty! Když to nebudeš léčit budeš ve stresu a to se v tom mléce také odrazí. Osobně bych dítě odstavila bála bych se že bych to mohla na dítě přenést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí