Chci "skorodvojčata"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.5.11 20:40

Chci "skorodvojčata"

Dobrý večer, maminy!
Nevím, zda za to mohou hormony, nebo jestli jsem se zcvokla, ale poslední dobou nemyslím na nic jinačího než na to,že bych chtěla co nejdřív zas otěhotnět. Náš malý se narodil koncem března. Sama mám bratra o 11m staršího a máme úžasný vztah. Manžel to bere tak nějak z legrace, ale říká, že kdyby náhodou se to ,,povedlo" tak by se to nějak zvládlo.
Podpořte mě, nebo mi to vymluvte :nevim:
Díky
 Janča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5883
26.5.11 20:45

Chtěla jsem mít děti co nejblíž u sebe, ale u nás fungovalo kojení jako spolehlivá antikoncepce. Otěhotněla jsem až v 11 měsících nejstarší. U druhého dítěte jsem se posunula ještě dál ke kontaktnímu rodičovství, spal s náma v posteli (vlastně je tam pořád), takže se mi plodnost dlouho nevracela. U třetí je to tak taky. Pokud bych chtěla menší věkové rozdíly, musela bych děti vyšoupnout z postele a přestat kojit :lol:
Nepoužívej antikoncepci a uvidíš, že to zas tak rychle nebude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.5.11 20:46

myslím že za to můžou hormony, taky mi to tak pár týdnů po porodu dělalo :-) pokud jsi ale rozhodnutá tak tomu dejte volnej průběh a uvidíte jak to příroda zařídí. My čekáme druhý 22m po prvním a myslím že je to tak akorát :palec:

Ps, já jsem s bratrem 13m od sebe a nemáme vztah absolutně žádný, pokud by to nezařídili rodiče neviděli by jsme se ani 1× ročně na Vanoce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.11 20:49

Antik. neberu a kojila jsem bohužel jen tři neděle :nevim: MS jsem ale ještě nedostala.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
24837
26.5.11 20:49

Ahoj, poslední dvě děti jsou od sebe 12 měsíců :wink: Další 4 jsou věkově taky blízko :wink:
Hele, zvládnout se dá všechno :-D My máme za 7 let 6 dětí a je to celkem v pohodě, a to jsme na to s manželem sami. Hlídací babičky nejsou. Nejhorší jsou ty začátky, než se všechno sehraje, ale pak budou děti parťáci a bude to jen a jen jednodušší :wink: Z druhého mimča už pak člověk nená taky vykulený. Prostě, dá se to 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
26.5.11 20:50

My jsme taky chtěli děti blízko sebe, od porodu (31.3.2010) se nechráníme a těhotenství zatím ani nehrozí, protože neovuluju. Nekojím už skoro půl roku - odstavila jsem kvůli tomu, že dokud jsem kojila tak otěhotnění vůbec nehrozilo, neměla jsem ani MS (ta přišla až 5 týdnů po odstavení). Ale je fakt, že u nás byly problémy i s prvním otěhotněním (i když zase jiného druhu než teď).

• Citovat
  • Upravit
25324
26.5.11 20:54

Ahoj,tak já jsem s bráchou od sebe 15m,a jako děti jsme se nenáviděly,hoodně dlouho jsem měla pocit,že ho mají raději než mě.Jsem starší.
jinak za sebe:já jsem tedy rozhodnutá jen pro jedno dítě,ale kdybych chtěla druhé,tak min. po 3 letech,abych se z toho prvního vzpamatovala,a aby ten první byl už trochu samostatnej-jídlo,nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 20:55
fragola píše:
Ahoj, poslední dvě děti jsou od sebe 12 měsíců :wink: Další 4 jsou věkově taky blízko :wink:
Hele, zvládnout se dá všechno :-D My máme za 7 let 6 dětí a je to celkem v pohodě, a to jsme na to s manželem sami. Hlídací babičky nejsou. Nejhorší jsou ty začátky, než se všechno sehraje, ale pak budou děti parťáci a bude to jen a jen jednodušší :wink: Z druhého mimča už pak člověk nená taky vykulený. Prostě, dá se to 8-)

Respekt! Krásný. Aspoň jsi mi dodala sílu, že to fakt jde :palec:

• Citovat
  • Upravit
8043
26.5.11 21:01

jestli jste pro oba dva, tak směle do toho, není to nic exta náročného - mám prcky od sebe 13 měsíců - viz metříky. Mě osobně by se absolutně nechtělo do dalšího dítka např. po 3 letech, kdy už je první samostatnější, protože by se mi znovu nechtělo se vracet k plínám, nočnímu vstávání a prostě k tomu celkovému piplání se s mimčem :oops: takto jsem si to vypiplala (resp stále ještě piplám) naráz a dříve se vrátíme k činnostem, které teď tak nějak odpadly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
26.5.11 21:07

my se právě snažíme snažili bychom se i dřív ale první byl císařem takže já nerozmlouvám :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
26.5.11 21:11

Pokud máš chuť a manžel se taky nebrání, tak směle do toho. Každá máme jiný názor a jinou zkušenost. Držím palce, aby se to povedlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
26.5.11 21:12

Já to tedy měla naopak - po porodu (21.9.2010) jsem si říkala, že dítě až za hooodně dlouho… Ale to bylo nejspíš tím, že jsem byla po císaři, vše mě bolelo a byla jsem ráda, že na začátku zvládám, co mám… No ale teď - po 8 měsících bych do toho klidně už šla! :srdce: Když se na to cítíš a manžel Tě podporuje, tak není co řešit! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
26.5.11 21:14

Jinak ještě chci říct, že se starším bráchou jsme od sebe 13 měsíců a vztah jsme měli krásný - a pořád máme… :huban: Máma přesně říkala, že jsme byli jako dvojčata, že to bylo „maso“ :mrgreen: , ale tak prý do 2 - 3 let. Pak to prej byla „pecka“ - krásně jsme si vyhráli a mamča byla spokojená! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
26.5.11 21:14

my budeme mat rozdiel 15 mesiacov :pankac: tak som zvedava, bojim sa ale aj tesim, ze nebudem mat hracky po dome 15 rokov porozhadzovane :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
26.5.11 21:16

Ahoj, tak to jsme na tom podobne. Ja jsem rodila pred mesicem a ted s manzelem jen cekame az mi skonci sestinedeli a budeme se snazit o druhe. Mame to tak naplanovane jiz dlouho. Uz se moooc tesim az budu mit miminka dve. A pak i dalsi. Chceme mit velkou rodinu. Jsem zvedava, jak to zvladneme, ale dohodli jsme se s muzem, ze to budeme resit az potom :-) . On je se sourozenci o 11 let a asi i proto chce deti takto brzo po sobe. Prijde nam lepsi, ze si spolu vic vyhraji a snad si budou dobre rozumet az budou starsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex