Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám to momentálně stejně, s tím rozdílem, že jsme spolu skoro 11let a máme dvě děti. Partner ale ani tu květinu nepřinese, má jen hry na mobilu a počítači a pivo. Já bych byla ráda i za to, co máš ty. Ale kvůli dětem rodinu taky rozbíjet nechci a milence už vůbec ne. Takže moc neporadím, ale vím, jak se cítíš.
. Ať je brzy líp
.
Ta poradna není pro tvého partnera - ale pro tebe. Prostě si najdi čas na to, aby si párkrát zašla někam, kde budeš mít prostor a podpůrného člověka a srovnáš si věci.
A nebudeš fantazírovat o tom, že je dobré řešení na manželskou krizi a krizi toho že jsi moc dlouho zavřená doma s dítětem se zamilovat, rozbíjet rodinu a skončit jako samoživitelka se zlomenám srdcem.
A ty jsi s malou doma? Nepomohlo by jít do práce? Člověk přijde mezi lidi, na jiné myšlenky, přerozdají se karty a spoustu věcí se „utřepe“, přijde mi, že ty tvoje pocity můžou plynout i ze stereotypu a nudy.
Hodně lidí ti tu radí, že se máš snažit a za každou cenu zůstat.
Napíšu opačný názor.
Prošla jsem si něčím podobným a bohužel se mi chlap postupně úplně zhnusil.
Odešla jsem, když bylo našemu dítku 4 roky. Nastala obrovská úleva.
Možná mě tu lidi ukamenují, že jsem sobec, ale já jsem chtěla být především šťastná a ne věčně zpruzelá matka.
Teď jsem konečně šťastná!
Měla jsem od té doby jeden vztah, je tomu 5 let co nejsem s otcem dítěte.
Teď jsem opět sama a jsem tak nejšťastnější. Nelituji toho a nikdy litovat nebudu. Udělala bych to znovu.
@Černá dáma píše:
A řekla jsi příteli přesně tohle, co tu píšeš? Mluvila jsi s ním o jeho pocitech, jestli on je šťastný, spokojený? Pochybuji, že pokud v sobě Ty máš pocit nějaké prázdnoty a nenaplnění vztahu, že on je spokojený… Co Ti vlastně konkrétně řekl?
Byla bych hodně opatrná v rozhovoru s chlapem o jeho pocitech.
Chlap funguje jinak - když ženu miluje, udělá pro ni spoustu věcí.
Když ji nemiluje- neudělá pro ni nic.
Chlap pocity neřeší.
Pust si Svatebni cestu do Jilji.
Nemate moznost dat malou k babicce a neco takoveho podniknout…?
@Dlouhá punčoška píše:
Byla bych hodně opatrná v rozhovoru s chlapem o jeho pocitech.Chlap funguje jinak - když ženu miluje, udělá pro ni spoustu věcí.
Když ji nemiluje- neudělá pro ni nic.
Chlap pocity neřeší.
Opatrná určitě ano. Na druhou stranu není to pak jistota, když se chlap otočí zády, že s ním nemá cenu nic řešit a o nic se snažit?
No a pokud to ještě cenu má, tak se bude snažit minimálně poslouchat. ![]()
@Černá dáma píše:
Opatrná určitě ano. Na druhou stranu není to pak jistota, když se chlap otočí zády, že s ním nemá cenu nic řešit a o nic se snažit?
No a pokud to ještě cenu má, tak se bude snažit minimálně poslouchat.
Podle toho, co píše zakladatelka, s partnerem jsou dobrý tým a rozumějí si.
Partner se ve vztahu dost snaží.
Heslo zní - nesnažit se vylepšovat do dokonalosti něco, co slušně funguje.
Myslím si, že chlap vůbec netuší, co se naší zakladatelce honí hlavou.
Byl by dost překvapen.
Zakladatelka má viditelně hlavně problém sama se sebou, ne s ním.
@Dlouhá punčoška píše:
Podle toho, co píše zakladatelka, s partnerem jsou dobrý tým a rozumějí si.
Partner se ve vztahu dost snaží.
Heslo zní - nesnažit se vylepšovat do dokonalosti něco, co slušně funguje.Myslím si, že chlap vůbec netuší, co se naší zakladatelce honí hlavou.
Zakladatelka má viditelně hlavně problém sama se sebou, ne s ním.
Byl by dost překvapen.
Tak psala také, že se mu něco snažila říct a on to neslyší, proto mě napadla otázka, jak to má on. Pokud jí v něčem takovém nevnímá… ![]()
@Anonymní píše:
Napíšu opačný názor.
Možná mě tu lidi ukamenují, že jsem sobec, ale já jsem chtěla být především šťastná a ne věčně zpruzelá matka.
Teď jsem opět sama a jsem tak nejšťastnější. Nelituji toho a nikdy litovat nebudu. Udělala bych to znovu.
Já to chápu, ono se držet dobrého bidla i za cenu slz nemá smysl.
Ten materiální podklad štěstí je v každé diskuzi. Musíš, musíte a jak budete žít.. nemusím, nechci a chci žít stastne. Musím tak maximálně umřít a platit daně
@Anonymkaa12 píše:
@Paoloska Proč hned milence? Nejsem jedna z těch co by podváděla
Nejde o motýlky v břiše, ale o to že nejsem šťastná… A ještě hůř, jsem přímo nešťastná…
Nevzdávám se, zkouším na vztahu pracovat… Ale
A co na něj přestat tlačit, tím nemyslím, že by neměl mýt nádobí ![]()
Tím myslím, že on nemůže za to, že ty si prožíváš tyto pocity a chceš po něm aby napravil něco co sama neumíš pojmenovat, aby se změnil, ale sama nevíš jak.
Pokud se ráno probudíš v čisté posteli, můžeš si dopřát vydatnou snídani.
Netrápí tě nemoci blízkých, existenční starosti…
Tak pak je ten pocit neštěstí jen v tvojí hlavě a žádná romantika, ani milenec to nespraví.
Co si třeba začít lámat hlavičku třeba tím, jak příteli něčím uděláš radost, jen tak, aby měl hezký den, aniž by jsi očekávala, že ti to vrátí. ![]()
@Černá dáma píše:
Tak psala také, že se mu něco snažila říct a on to neslyší, proto mě napadla otázka, jak to má on. Pokud jí v něčem takovém nevnímá…
Co se mu snaží říct??? Že je nešťastná a neví proč, ale on s tím má NĚCO udělat.
Co má dělat, aby to mezi nimi bylo jako dřív?
Pokud by to byla partnerská krize, budou se hádat, budou vnímat odcizení…
Ale toto vypadá na její osobní krizi, kdy očekává nějaké štěstí, které nedokáže nijak definovat.
@Ou má naprostou pravdu.
@Anonymní píše:
Napíšu opačný názor.
Pokud to tak je tak proč ne?
Ale jsi si opravdu jistá, že je to to nejlepší pro zakladatelku ![]()
@Anonymkaa12 jukla jsem se a v srpnu 21 pises, ze jsi kratce po porodu, ted tu zminujes jen 2 letou holcicku, nemuze tva zmena postoje k partnerovi souviset s timto?
@Anonymní píše:
Napíšu opačný názor.
ja jsem stejneho razeni - idealni pro mne je byt singl- ale v tomhle pripade si nemyslim, ze je to pro autorku dobra cesta.