Život s profi sportovcem

Anonymní
25.1.22 16:05

Život s profi sportovcem

Zdravím vás,
zkusím náhodu, jestli zde nenarazím na někoho, kdo žije také život s profi sportovcem/trenérem.
Potřebovala bych se vypovídat někomu, kdo tomu zkrátka rozumí.
Holky, jak zvládáte neustálé zápasy, žádné volno, víkendy nevíkendy, do toho výjezdy na více dnů. Poté když se nedaří, atmosféra doma se od toho odvíjí ať už chcete či nechcete. Neustále pod tlakem, nevědomost, kdy budete měnit místo bydliště atd. Není to tak, že si chci stěžovat, spíše je toho na mě teď už moc a potřebuji to sdílet s někým, kdo to zná, jinak se z toho sama zblázním. Chci předejít větám, že jsem si to vybrala sama, tak ať si nestěžuji. U nás se to změnilo hodně rychle, dříve jsme takový život nežili, ale přišlo pár nabídek a je to. Děti zatím nemáme. Ubíjí mě teď ten pocit, že se nám řídí život sportem/týmem, nevím, jak z toho ven, nevím, jak se to naučit přijmout. Do toho jsem ve městě, kde nikoho moc neznám, takže samoty více než dost.
Možná z toho, co jsem napsala, je těžké něco pochopit, ale psala jsem, co mě napadlo, tak jak jsem říkala, na vypovídání.

Příspěvek upraven 25.01.22 v 16:09

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
25.1.22 16:09

Je to kočovný život a není pro každého. Partner se buď podřídí nebo to neklape. Ideální stav je, když jsou blázni do sportu oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.1.22 16:18

Tak já nemám úplně profi sportovce, ale muž je ve dvou sportech hodně dobrý, v jednom z nich má už dokonce dva sponzory a tedy závazek trénovat a závodit a pokud možno se co nejlépe umístit.
Máme v péči dvě jeho děti a chodí ještě normálně do práce. Ale dělá v kanclu, takže v práci fyzicky nedře.
V zimě je to volnější, spíš se udržuje, běhá, chodí plavat, cvičí doma. Skoro denně, hodinu až dvě.
V létě je to náročnější, 2 - víkendy v měsíci nějaký závod nebo tréning. Jsou v tom i děti, takže to je fajn, trénuje je, vede je. Tréning tedy může spojit s časem pro děti. Já jezdím s ním, většinou i děti baví mě to a ráda se o něj starám, jsem takový domácí trenér :lol:. Starám se mu o jidlo atd. Hlídám hlavně ti stravu, celé je to hodně o žrádle. Není to tak drahé, ale spíš o složení a přípravě.
Já to beru jako plus, něco dokázal, vede děti správným směrem. Čas pro sebe máme. Necumime každý večer na bednu, ale jeden víkend v měsíci máme pro sebe, to že jde na 2 hodiny proběhnout neberu jako problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
25.1.22 16:20
@Anonymní píše:
Zdravím vás,
zkusím náhodu, jestli zde nenarazím na někoho, kdo žije také život s profi sportovcem/trenérem.
Holky, jak zvládáte neustálé zápasy, žádné volno, víkendy nevíkendy, do toho výjezdy na více dnů. Poté když se nedaří, atmosféra doma se od toho odvíjí ať už chcete či nechcete. Neustále pod tlakem, nevědomost, kdy budete měnit místo bydliště atd. Není to tak, že si chci stěžovat, spíše je toho na mě teď už moc a potřebuji to sdílet s někým, kdo to zná, jinak se z toho sama zblázním. Chci předejít větám, že jsem si to vybrala sama, tak ať si nestěžuji. U nás se to změnilo hodně rychle, dříve jsme takový život nežili, ale přišlo pár nabídek a je to. Děti zatím nemáme. Ubíjí mě teď ten pocit, že se nám řídí život sportem/týmem, nevím, jak z toho ven, nevím, jak se to naučit přijmout. Do toho jsem ve městě, kde nikoho moc neznám, takže samoty více než dost.
Možná z toho, co jsem napsala, je těžké něco pochopit, ale psala jsem, co mě napadlo, tak jak jsem říkala, na vypovídání.Příspěvek upraven 25.01.22 v 16:09

Zajímalo by mě. Co je to. Profi sportovec a v jakém. Oboru.

Je rozdíl byt profesionální fotbalista co hraje v zahraničí Anglie Francie Itálie nebo profesioni sportovní střelec třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 16:25

Já sportem žiju taky, o tom to není. U nás je to tak, že je v “práci” od rána do večera většinou, víkend každý, plus 3-4× týdne zápasy, někdy venku, někdy doma, doma je to od rana a přijede po 22, když jsou venku, je pryč 3 dny. Já ho podporuji, jsem na něj pyšná, ale spíše mi jde o to, že je to teď druhou sezónu a já si stále zvykám. Do toho se mi přidaly zdravotní a s tím spojené psychické problémy a přijde mi, že to teď prostě nedávám. Ale ho tím nechci a ani nemůžu pořád zatěžovat, prostě je to práce a to on neovlivní. Ale je opravdu těžký najet na takovou vlnu :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 16:25
@B4RC3LON4 píše:
Zajímalo by mě. Co je to. Profi sportovec a v jakém. Oboru.Je rozdíl byt profesionální fotbalista co hraje v zahraničí Anglie Francie Itálie nebo profesioni sportovní střelec třeba

Hokej, nejvyšší soutěž.

• Citovat
  • Upravit
12121
25.1.22 16:50
@Anonymní píše:
Hokej, nejvyšší soutěž.

v mém blízkém okolí to znám, ne já osobně.
Hokej nejvyšší liga v ČR - tam to zvládli v pohodě (angažmá různě po republice, tedy hodně stěhování), nikdy si nepostěžovala
hokej - partner hrál v německu - nezvládli to, rozchod
Hokej - hrál v cizině - partnerka z toho byla vyřízená, nakonec se rozvedli, nedávala to vůbec, nesnášela to tam. jazyková bariéra, každý v cizině si žil pro sebe. říkala, že uklízela 12 hodin denně, jinak by jí hráblo. Neměla tam co dělat. A utrácení peněz prý taky baví jen chvíli :lol:
fotbal - repre hráč a hrál pár let i v cizině, zvládli to bez problémů, žili na různých místech, ale oni jsou hodně pro sebe a spolu si vystačí. Bez okolků je ona jeho největší fanynka :lol:
basket - až úplně nahoře, repre, tedy hodně tréninků se svým klubem a nějaké ty soustředění s repre, zvládli bez problémů, co je náročnější, to je horší psychický stav, když se nedaří, to je doma dusno, ale už si zvykla :D
Všechny ty páry znám dost zblízka, není to o ničem jinem, než o tom, jak si sedí „ti dva“, pokud se tolerují a milují, zvládnou to - však to není na furt. Pokud to není na 100%, tak toto odloučení a život v jiném městě jim opravdu neprospěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
25.1.22 17:23

Kamarádka žije taky s hokejistou zřejmě taky v nějaké vysoké lize v Česku, ale už se s ní moc nebavím. Mají spolu teď už druhé dítě a ona za ním lítá jak ocásek, dle mého názoru. Ona si sportuje po své ose, nejmladší syn už taky jede na hokejové vlně a ten druhý bude brzo taky, až doroste.
Vidím ji v drahém oblečení a vím, že její muž je vychováván tak, že žena nepracuje.
Mně osobně to přijde hrozné, že pořád lítá za chlapem, děti mají vlastně jen tu jednu cestu po tatínkovi, ona pořádně nepracuje, co rok se stěhují. Ale ona je spokojená, ovšem má hlavně jen ty děti, nemá školu a vlastně nic moc krom dobře vypadat neumí.

Prvně jsem jí trochu záviděla, že si jako tak žijí, ale po nějakém sledování jejího Instagramu jsem zjistila, že ona vlastně nic nemá. Já bych nikdy nechtěla žít jen na úkor druhého, ale očividně je to otázka každého z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.22 17:29
@Anonymní píše:
Zdravím vás,
Možná z toho, co jsem napsala, je těžké něco pochopit, ale psala jsem, co mě napadlo, tak jak jsem říkala, na vypovídání.Příspěvek upraven 25.01.22 v 16:09

Zeptej se Lély Ceterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
25.1.22 17:50

@Russet simte,ta je přeci zmanipulovaná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
25.1.22 17:53

Vzdit to že hrajete hokej neznamená že se musíte furt stěhovat i hokejsti jsou několik let v jednom klubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 18:45
@B4RC3LON4 píše:
Vzdit to že hrajete hokej neznamená že se musíte furt stěhovat i hokejsti jsou několik let v jednom klubu

Ano, když ti třeba večer oznámí, že si byl vyměněn na druhy konec republiky a další den už tam musíš být. No chtěla jsem spíše zkusit, jestli nenajdu někoho, kdo to má stejně jako já, některé komentáře mi přijdou zbytečné, např. Ceterová a podobně.

• Citovat
  • Upravit
1785
25.1.22 18:58
@Anonymní píše:
Ano, když ti třeba večer oznámí, že si byl vyměněn na druhy konec republiky a další den už tam musíš být. No chtěla jsem spíše zkusit, jestli nenajdu někoho, kdo to má stejně jako já, některé komentáře mi přijdou zbytečné, např. Ceterová a podobně.

To se to děje kolikrát tak rychle jo? Jakože to rozhodování je opravdu v rámci dnů?
Já tě obdivuji. Jestli ti ale nevadí kočovný život, tak by to mohlo být v pohodě. Nejhorší to zřejmě bude, když děti začnou chodit do mateřské nebo do školy. To já bych je nechtěla tahat po všech čertech.
Třeba se ti ta situace zdá teď taková divoká, protože jsi měla víc věcí dohromady, a za chvíli si to může sednout. Jemu se to ustálí a opravdu zůstanete na jednom místě. Ale já co mám s hokejisty zkušenost, tak prostě pendlují za lepšími nabídkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
25.1.22 19:21
@divine woman píše:
Je to kočovný život a není pro každého. Partner se buď podřídí nebo to neklape. Ideální stav je, když jsou blázni do sportu oba.

Podobně jako s muzikantem. Akorát tam se na rozdíl od profi sportovců po koncertech dost chlastá. :)

• Citovat
  • Upravit
30986
25.1.22 19:34

Hlavně si uvedom, že kolem profisportovce od útlého věku někdo skáče a pro jeho výkon dělá kde co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí