Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muj chlap je rozhodci na svetovych poharech, za par dni jede na Olympiadu. Je to narocny, je to jeho prace a zaroven nejvetsi hobby, tak ja jsem za to moc rada, ze je stastnej a naplnenej tim, ale travime 5 mesicu v roce rozdelene (mesic pryc tyden doma cca). Ziju v zahranici a nemam tu moc pratel, prestehovala jsem se v dobe Covidu. Navic se nam hodne veci ridi prave podle sezony atd. Nastesti mam svoji praci a zajmy, tak se zabavim. 100% duvera a otevrenost je dulezita, jinak by to neslo.
Nechci si stezovat, urcite ne, ale nevadilo by mi vedle nej usinat kazdej den ![]()
@Malineka
Ano, večer zavolaj, ráno se vystěhuješ a valíš
ano, s těmi dětmi jsem také zvědavá, no snad už to bude zajeté
Taky mam doma profi hokejistu…nejvyssi soutez ale v zahranici. Ano obcas je to težké, obcas si rikam sakra nebylo by lepší bejt doma v cesku a zit normalne?! Jenze pak mi dojde, ze mam vlastne stesti mam moznost nekam se podivat, neco se naucit dost jsem se osamostatnila za tu dobu co jsme žili po svete. Mne treba pomaha ze mam neco sveho, vzdycky si najdu nejakou praci nebo konicek abych nebyla jen manzelka hokejisty. Ted teda moji naplni je nas 10mesicni syn ![]()
@Pan Dan píše:
Podobně jako s muzikantem. Akorát tam se na rozdíl od profi sportovců po koncertech dost chlastá.
Sportovci chlastaj taky. Žila jsem 10 let v manželství s vodním pólistou, co tam se dělo po tréninku nebo po zápasu ![]()
Život se sportovcem je náročný, stejně jako když chceš, aby dobrý sportovec vyrostl z tvého dítěte. Tréninky, zápasy, soustředění… ty jako dospělá si relativně můžeš vedle něho dělat co chceš, rodiče ne. Musíš si najít manželky, partnerky jeho týmových hráčů a dělat si svoje a pak spolu skandovat na tribuně. Hodně sil a pochopení. ![]()
@73Nica73 A jak je to třeba potom s důchodem? Odvádíš za sebe i důchodové? Nebo jen chodíš na brigády? A co právě potom, až děti vyrostou? To jsou vždycky otázky, které si kladu.
Jakože si nedokážu představit žít opravdu jenom těmi dětmi a potom pro toho muže. Obdivuju to.
@Anonymní píše:
Já sportem žiju taky, o tom to není. …
Postřehy ze života mladých chlapů, kteří se věnují jinému sportu, ale hodně věcí je asi podobných…
@Malineka Ja mam zdravotni a i vse ostatni v zahranici… hele uprimne ja kdyz se s manzelem seznamila uz v zahranici hral. Vedela jsem do ceho jdu, co tenhle kocovny zivot obnasi…co jednou bude nevim
ale tak mame s manzelem rekla bych dobre ulozene penize tak aby nam vydelavali a snad si po jeho kariere budeme moci dovolit to co ted s jeho hokejovym zivotem nemuzeme….myslim napriklad ted treba vyrazit na hory a tak
ale ja si nestezuju nijak mam hezkej zivot po jeho boku ☺️️A ted se treba na plno venuju synovi ale az bude treba ve skolce mam v planu zdokonalovat jazyky 😊
@Anonymní píše:
Zdravím vás,
zkusím náhodu, jestli zde nenarazím na někoho, kdo žije také život s profi sportovcem/trenérem.
Potřebovala bych se vypovídat někomu, kdo tomu zkrátka rozumí.
Holky, jak zvládáte neustálé zápasy, žádné volno, víkendy nevíkendy, do toho výjezdy na více dnů. Poté když se nedaří, atmosféra doma se od toho odvíjí ať už chcete či nechcete. Neustále pod tlakem, nevědomost, kdy budete měnit místo bydliště atd. Není to tak, že si chci stěžovat, spíše je toho na mě teď už moc a potřebuji to sdílet s někým, kdo to zná, jinak se z toho sama zblázním. Chci předejít větám, že jsem si to vybrala sama, tak ať si nestěžuji. U nás se to změnilo hodně rychle, dříve jsme takový život nežili, ale přišlo pár nabídek a je to. Děti zatím nemáme. Ubíjí mě teď ten pocit, že se nám řídí život sportem/týmem, nevím, jak z toho ven, nevím, jak se to naučit přijmout. Do toho jsem ve městě, kde nikoho moc neznám, takže samoty více než dost.
Možná z toho, co jsem napsala, je těžké něco pochopit, ale psala jsem, co mě napadlo, tak jak jsem říkala, na vypovídání.Příspěvek upraven 25.01.22 v 16:09
Mam kamaradku, ktera zije s nadsencem do hokeje. Porad pryc na zapasech. Hodne ji to trapilo a stvalo. Ja jsem ji rikala bud se s nim rozejdi nebo to prijmi, jina moznost neni.
Uz jsou spolu pres dvacet let, krizi prekonali, jedno dite je taky na hokeji, druhe na jinem sportu.
On jinou zenu nez ji nikdy nechtel, ale ani nechtel slevit na sportu.
Neni to pro ni vzdy lehke, ale je spokojena a nemenila by.
Zalezi jak moc vas to trapi a jestli byste chtela a zvladla takto vychovavat deti.
Já teď s jedním sportovcem jsem. Nevim tez co mam delat. Je to hezky atak, kdyz jsme spolu, ale prave se vidime jednou za dlouhou dobu. Je to tezky, ale nejak to zvladam, je mi samozdrejme casto smutno. verim, ze to oba dame.