Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.. Potřebuju se vypsat..
S přítelem jsme spolu skoro 7 let, máme 2 letou holčičku kterou oba nadevšechno milujeme.
Náš vztah nikdy nebyl dokonalý, ale ani špatný, tim chci říct že se hádáme tak jako všichni, ale take se hned udobříme. Tvoříme vlastně dobrej tým. Je můj první úplně ve všem. A jediný.
Jenže… Poslední dobou jsem hrozně nešťastná, už to v našem vztahu není ono, aspoň pro mě. Necítím to co bych měla a je mi to hrozně líto. Mám chuť zkusit něco jinýho, být šťastná, zamilovaná… Nechci mu ublížit mám ho ráda a záleží mi na něm moc a ani nechci zničit rodinu… Když mu to řeknu, tak jako kdyby to ani neslyšel… Jsem vážně bezradná… Jak obnovit tu lásku a vášeň ve vztahu?
Uz jsem zkoušela snad všechno, rande, tuleníčko, večeře… Nic nepomohlo…
Co by jste na mém místě dělaly vy?
Zůstali by jste ve vztahu, který je skoro dokonalý až na vaše city, nebo vy jste odešly?…
Děkuju za odpovědi… pochopim i když mi tu budete nadavat jaka nejsem trubka…
Ze by klasická krize po 7 letech. Zkusila bych ho přemluvit na partnerskou poradnu.
@JancaS84 přítel na tohle vážně není.. Zkoušela jsem to cca před rokem a marně..
Nejsem si absolutně jistá tím co k němu cítím… Nic co udělá mě neudělá šťastnou.. I Když přinese kytičku, nic… ![]()
No, tak to jsi - trubka. Co na to říct? Jestli ti chybí motýlky v břiše, tak si najdi milence. Ale počítej s hooodně velkým rizikem, že se to provalí a doufám, že i s hodně špatným svědomím. Stojí ti to za to? Vztah se vyvíjí a oba máte šanci a možnost ho posouvat a směřovat. Promluvte si otevřeně a tak, aby jste se vzájemně vnímali. Dělejte pro sebe navzájem hezká gesta, říkejte si pěkná slova, chvalte se a odpouštějte si. Držím pěsti ![]()
@Paoloska Proč hned milence? Nejsem jedna z těch co by podváděla ![]()
Nejde o motýlky v břiše, ale o to že nejsem šťastná… A ještě hůř, jsem přímo nešťastná…
Nevzdávám se, zkouším na vztahu pracovat… Ale ![]()
@Anonymkaa12 píše:
@JancaS84 přítel na tohle vážně není.. Zkoušela jsem to cca před rokem a marně..
Nejsem si absolutně jistá tím co k němu cítím… Nic co udělá mě neudělá šťastnou.. I Když přinese kytičku, nic…
Tak pro začátek možná terapii jen pro tebe. Ujasnit si co chceš atd.
@Anonymkaa12 píše:
@Paoloska Proč hned milence? Nejsem jedna z těch co by podváděla
Nejde o motýlky v břiše, ale o to že nejsem šťastná… A ještě hůř, jsem přímo nešťastná…
Nevzdávám se, zkouším na vztahu pracovat… Ale
A proč jsi teda nešťastná? Váš vztah popisuješ poměrně hezky. Jste rodiče malé holčičky, jste dobrý tým…co se změnilo, že jsi přítele přestala milovat?
Možná je to jenom zvědavost, když je tvůj první ve všem, tak nemáš srovnání a člověku přijde, že jinde je třeba tráva zelenější, když si nikdy nezažil žádné zklamání nebo něco horšího ![]()
@Paoloska Cca rok na zpátek jsme se nechali na 2 měsíce, ublížil mi, zradil mě- nepodvedl…
A možná od té doby je to takové, něco se ve mě zlomilo..
Náš vztah az na mé city je hezký, o malou se vzorně stará, doma pomůže, do práce chodí, domů nese kytičky…
Jen já jsem prostě vadná a nedokážu si uvědomit co vlastně chci…
Tím ze jsem napsala tenhle příspěvek jsem chtěla znát názor druhých… Třeba si nechat poradit.. Co dělám špatně?..
Máš krizi, jsi doma s dítětem. A takové jako na začátku vztahu to asi už nebude nikdy.
Žádného milence. Zkus se víc věnovat sobě - cvičení, nový koníček, dej si jinak udělat vlasy,…
Muže nemáš na to, aby Tě udělal 100% šťastnou. To by jsi měla Ty sama.
Důrazně varuji před milencem - zamiluješ se a zničíš rodinu.
Mrňouska máš docela velkého - už parťák. Jdi s ním na plavčo, cvičení,…
Po mnoha letech manželství mohu říct, že v životě budeš mít podobné pocity
s největší pravděpodobností ještě několikrát. A pokaždý přece nerozmetáš všechno kolem sebe a šup do nového vztahu.
A když budeš mít pocit, že se na to vykašleš a zkusiš si “zalumpačit” - běž se večer podívat na svoje dítě do postýlky jak klidně spí - aby jsi věděla, co všechno ohrozíš.
@Anonymkaa12 píše:
@Kriss Tina Možná že je to zvědavost… Ale co s tím?…
Přečti si tu nějaké příběhy holek, co to mají doma těžké a pak si to srovnej se svým mužem. Říkáš, že je fajn, kdybys šla jinam, mohla by ses spálit, skončit někde na dně. Víc bych vážila toho, co mám doma, i když dokonalé není nikdy nic a bála bych se, že třeba z té zvědavosti zničím jinak fajn rodinu, dceři hezké dětství, nějaký životní standart co teď mám apod ![]()
Myslím si, že v sobě nemáš zpracovanou tu zradu. Zkusila bych nějakého psychologa, vypovídat se, ujasnit si, co cítíš apod. Uleví se ti a cizí nezaujata osoba přinese cenný pohled zvenci. Je i hodně psychologů online, že si je zarezervujes termin online, pak se pripojos a už to jede…
@Anonymkaa12 píše:
@Kriss Tina Možná že je to zvědavost… Ale co s tím?…
A řekla jsi příteli přesně tohle, co tu píšeš? Mluvila jsi s ním o jeho pocitech, jestli on je šťastný, spokojený? Pochybuji, že pokud v sobě Ty máš pocit nějaké prázdnoty a nenaplnění vztahu, že on je spokojený… Co Ti vlastně konkrétně řekl?