Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Ale jestli je to křivák, podrazák (jako že opustí těhotnou přítelkyni), tak proč si komplikovat život. život není růžový a když to jde ulehčit… co já bych za to dneska dala…
a když bude chtít být tatínkem, může i bez papíru. řešit prázdnou kolonku nebo jiné příjmení? přijde mi to stejné a koukají všude stejně.
Přesně to je můj názor
Když bude chtít někdy v budoucnu být tátou, můžeš i bez papírů a platit taky může. Je zbytečný to tahat někam k soudu, můj názor.
perla07 píše:
To bych na něj musela já podat žalobu k soudu, ne? Pokud neudělám nic, nic se dít nebude. Ještě bych s ním měla problémy, že jsem ho udala za neplacení. Pořád mi tvrdí, že peníze nemá, aby mi mohl něco dávat, s tím soud nic neudělá.
To jo, to by muselo jít přes soud (pokud by mu nestačilo tím pohrozit, aby trochu sklopil uši). Ale jestli má nebo nemá… je snad nezaměstnaný a bez majetku a do smrti bude?
Nevidím ráda, že to takovému vykukovi projde a s každou zaplacenou složenkou si říkám, jak to ty samoživitelky dělají…
Taky by me to zajimalo jak to ma.u soudu musi dolozit kolik vydelava a tak.
MaeScaterova píše:perla07 píše:To jo, to by muselo jít přes soud (pokud by mu nestačilo tím pohrozit, aby trochu sklopil uši). Ale jestli má nebo nemá… je snad nezaměstnaný a bez majetku a do smrti bude?
To bych na něj musela já podat žalobu k soudu, ne? Pokud neudělám nic, nic se dít nebude. Ještě bych s ním měla problémy, že jsem ho udala za neplacení. Pořád mi tvrdí, že peníze nemá, aby mi mohl něco dávat, s tím soud nic neudělá.Nevidím ráda, že to takovému vykukovi projde a s každou zaplacenou složenkou si říkám, jak to ty samoživitelky dělají…
Nezaměstnaný není, ale když mi řekne, že má peníze sotva na to, aby uživil sebe, natož tak ještě nás, nejradši bych ho nakopala někam, to teda nevím, co v té práci dělá, přijde mi to jako blbost. Přes soud to nepoženu, myslím si, že jak se to narodí, bude chtít být táta a třeba to ještě všechno nakonec dobře dopadne, ale momentálně radši budu sama.
kattkka píše:
Taky by me to zajimalo jak to ma.u soudu musi dolozit kolik vydelava a tak.
To nejspíš musí. Ale jak se říká - z hovna bič neupleteš
takže jestli nic nemá, soud nepomůže. Ještě by mě nějak osočoval, že jsem ho k tomu soudu dala a měla bych s ním jen problémy.
kattkka píše:
Perlo:a kdyz byt tata nebude chtit byt???
Tak je to jeho problém, přijde o syna. A já se o sebe nějak postarám, budu muset. ![]()
Chm, bych ho hnala…
Nu dobrá, v téhle souvislosti mě napadá jiná otázka: jak dlouho po porodu může matka požádat soud o uznání otcovství? Mám pocit, že je to půl roku a později jen ve výjimečném zájmu dítěte (což ale prázdný RL asi je).
Soud o uznání otcovství může proběhnout kdykoliv a návrh může podat buď matka, otec nebo i dítě - u dítěte jen nevím, jestli nemůže až jako plnoleté.
Těch 6 měsíců je na popření otcovství a co tak tuším, tak proti tomu měl něco ústavní soud, tak i to půjde asi déle.
Jinak já osobně souhlasím se zakladatelkou, pokud se nehlásí k dítěti dobrovolně, tak bych nechala nevyplněný RL a ono se časem uvidí, k soudu se to dá podat vždycky, ale jak už tam jednou bude, tak už ho nevymaže…
No ja si myslim ze pul roku.Ale mozan je to vice.
Hele perlo a co kdyz on tu chudinkujen ze sebe dela???
perla07 píše:Anonymní píše:Přesně to je můj názor
Ale jestli je to křivák, podrazák (jako že opustí těhotnou přítelkyni), tak proč si komplikovat život. život není růžový a když to jde ulehčit… co já bych za to dneska dala…
a když bude chtít být tatínkem, může i bez papíru. řešit prázdnou kolonku nebo jiné příjmení? přijde mi to stejné a koukají všude stejně.Když bude chtít někdy v budoucnu být tátou, můžeš i bez papírů a platit taky může. Je zbytečný to tahat někam k soudu, můj názor.
Ještě pozor. O on si to po porodu může rozmyslet a může taktéž u soudu podat žalobu na určení otcovství (pokud ho neuvedeš v rodném listu) a to prakticky kdykoli než dítě dosáhne plnoletosti. Možná i potom, kdo ví. Já jen, že znám případ známé, která si pořídila dítě s „debilem“ do RL ho neuvedla, a on si po 7 letech vzpomněl, že má dítě a začal se s ní soudit o nějaká otcovská práva (ona si ani nepřála jeho návštěvy). Samosebou 7 let aliky neplatil, dítě živila matka sama a pak takovéto tahanice, tomu se prostě nedá vyhnout ![]()
Vyhnout se tomu nedá, to je fakt, ale to % otců co to k tomu soudu fakt dají nebude až zas tak velké… Případně když si najdeš přítele, který vás bude chtít a toho na matrice zapíšeš do RL a budete žít jako rodina, tak už nemá biologický otec moc šancí… soud by musel říct, že je to v zájmu dítěte, což u fungující rodiny není zas až tak pravděpodobné.
perla07 píše:
Přesně to je můj názorKdyž bude chtít někdy v budoucnu být tátou, můžeš i bez papírů a platit taky může. Je zbytečný to tahat někam k soudu, můj názor.
perla07 píše:
Tak je to jeho problém, přijde o syna. A já se o sebe nějak postarám, budu muset.
Myslím, že toto není jen o tom, že „ty se o sebe nějak postaráš“… starat se budeš i o dítě a ačkoli nepochybuji o tom, že to materiálně dokážeš, dítě má také svoje práva… Jedním z nich je právo na své rodiče - někdy to prostě možné není, ale v tomto případě ano… Proč by musel Tvůj syn řešit v životě „prázdné kolonky“ ve svých dokumentech? Nikdy nevíš, co přinese budoucnost - může přinést i neočekávanou smrt, kohokoli, nedejbože i Tvou… Těžko by se o Tvého syna mohl starat muž bez právního vztahu k němu a naopak, těžko by Tvůj syn mohl případně dědit po takovém muži… Hrdost maminky je jedna věc - a rozhodně oprávněná i pochopitelná - ale právo dítěte druhá… Můj názor je, že žádné dítě by na takovouto hrdost nemělo doplácet.
Bohunko promiň ale on se ně vykašlal! má snad dolejzat a prosit ho na kolenou?
možná má obavu, jak je uživí, ale může si najít třebas k práci brigádu, výpomoc ap. každá kačka dobrá. těhotnou s břichem nikam nepřijmou. a jestli má sílu, zázemí, pomocnou ruku někoho jiného, čert vem prázdnou kolonku. za dva tři roky může řešit, že ho v RL má a neplatí, dítě stresuje, zanedbává, ji ubližuje. nikdo do budoucnosti nevidí.
zakladatelko, at tak či tak, drž se, věřím, že pro své dítě uděláš to nejlepší. a někdy je lepší strejda maminky než tatínek dítěte.
Pa.
Anonymní píše:
Bohunko promiň ale on se ně vykašlal! má snad dolejzat a prosit ho na kolenou?
No to rozhodně nemá… ale má stát za právy svého dítěte - když to jinak nejde, pak úřední cestou…