Chci vychovávat dítě sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101744
28.8.10 22:01

No, ono je sice hezké, že dítě má právo znát svého otce, ale na druhou stranu má taky právo na klidné a šťastné dětství… a pokud mám obavu, že obojí splnit může být problematické, tak u mě vítězí to druhé právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.10 12:31

Jani, přesně tak. napřed spokojené dítě, pak právo. v naší zemi se děje tolik věcí ne zcela podle práva, tak proč být v tomhle tak nekompromisní, že. zakladatelko, určitě víš, co děláš a co musíš.

• Citovat
  • Upravit
17
29.8.10 18:24
Anonymní píše:
Bohunko promiň ale on se ně vykašlal! má snad dolejzat a prosit ho na kolenou?
možná má obavu, jak je uživí, ale může si najít třebas k práci brigádu, výpomoc ap. každá kačka dobrá. těhotnou s břichem nikam nepřijmou. a jestli má sílu, zázemí, pomocnou ruku někoho jiného, čert vem prázdnou kolonku. za dva tři roky může řešit, že ho v RL má a neplatí, dítě stresuje, zanedbává, ji ubližuje. nikdo do budoucnosti nevidí.
zakladatelko, at tak či tak, drž se, věřím, že pro své dítě uděláš to nejlepší. a někdy je lepší strejda maminky než tatínek dítěte.
Pa.

Přesně tak, těhotnou mě nikam nevezmou, ale mám zázemí i pomocnou ruku, sama nezůstanu, a časem se nějakej ten náhradní táta třeba najde :-) S otcem dítěte být nechci, pořád mě přesvědčuje o tom, že to s ním prostě nepůjde, raději budu s dítětem sama. A ono se časem uvidí. Třeba i časem dostane rozum a budeme spolu, ale to spíš asi pokvetou kameny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
29.8.10 18:33

perla07 Nikdy neříkej nikdy ;-) vím o podobném případu, který po 6 letech skončil svatbou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.8.10 18:57

Perla07: no neznám sice otce tvého dítěte, ale možná se právě snaží chovat zodpovědně, i když stylem slona v porcelánu…
Nezvolil sice nejšťastnější řešení, ale chlapská logika někdy bývá taková.
Některé diskutující možná můj názor překvapí, ale ode mě by asi partnerka uslyšela něco podobného… Třeba ti prostě jen chce jít z cesty a naznačuje ti, že si máš najít někoho, kdo tvoje dítě dokáže uživit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.10 21:28

Juro, tobě by nevadilo, že ti dítě vychovává jiný? ty bys ho neměl ani trochu rád? nestýskalo by se ti po něm? nebyl bys na malé zvědavý? nechápu tuhle vaši mužskou logiku…

• Citovat
  • Upravit
18305
29.8.10 21:40

Anonymní: pokusím se ti to objasnit… Ale bude to asi na etapy. Jde o to, že si člověk nemůže libovolně vydělat, kolik by chtěl - to je mýtus. Vždycky můžeš jen tolik, kolik ti dovolí ostatní. Mně je 42 let a dodneška nemám solidní finanční základ na to, abych měl rodinu.
Moment, za chvilku pkračuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.8.10 21:50

Základem existence rodiny jsou logicky peníze. Potřebuješ je na cokoli.
Zkus si svého přítele srovnat se mnou. Já ho neznám, tak popíšu svou situaci a ty srovnávej.
V současném zaměstnání beru necelých 13000 čistého. Nikoho nezajímá, že má IQ přes 130, že jsem absolvoval průmyslovku na samé jedničky, že mám solidní vědomostní základ z více vědních i technických oborů - pracuju jako obsluha kalicí pece. Jiné místo prostě nedostanu. (Snažím se o to dennodenně už skoro tři roky…)
Abych přežil, musím ještě někde bokem sehnat další tři tisíce. Nájem mám 7500 měsíčně, 3000 měsíčně splácím půjčku, za jídlo dám každý měsíc 1800 až 3000 (záleží na tom, jak moc se zrovna uskromním…) a taky mně dodělává šatník, boty, elektrospotřebiče… Na koníčky toho moc nezbyde. Že bych si šetřil na důchod, na to ani nemyslím.
Možná se někdo zeptá, kam jezdím na dovolenou. Víc jak deset let jsem na žádné nebyl - nejsou peníze. Letos jsem, protože nemám odpracované povinné minimum (pracuju tam od 2.června) uklízel při odstávce dílnu, rozebíral mašiny před generální opravou a taky jsem vytíral olejovou jímku pod kalicí pecí. Docela by mě zajímalo, kolik polychlorovaných bifenylů mně v té jímce naskákalo do těla. Že kalicí olej obsahuje PCB, za to dám ruku do ohně. Takže k trichloretylénu, perchloretylénu, tetrachlormetanu a bůhvíčemu v mém těle přibylo ještě toto. To všechno dělám proto, abych přežil a nestal se bezdomovcem. Jeden nájem nezaplatím a letím ven.
Pořídila by sis dítě s někým takovým…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.8.10 22:14

Jura: …ale když už pořídila, lepší chudý otec, než žádný. Lepší otec, který s dítětem hraje, povídá, učí ho, ukazuje mu, že nedostatek peněz lze nahradit jinak… který se stará o mámu, když má chřipku a dítě není odkázaný na jogurty a televizi… než alibistický pindal, který raději vezme roha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.8.10 22:19

Tak třeba se mnou by to žádná moc nevyhrála… Já mám prognózu, že se kvůli riziku rakoviny nedožiju šedesátky… A aby mně dítě ještě na základní škole chystalo pohřeb… no nevím nevím.
Je fakt, že jsem se x let věnoval volnočasovým aktivitám školních dětí. Ale dnešní doba je někde jinde a ani vlastní děti by mně dneska nebraly na vědomí, když nezajistím základní chod rodiny. Vidím to každý den na dětech kolegů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.8.10 22:46

Jasné, jsi naprostá troska, která to tu jen doklepává. (Myslím, že takové prognózy mají hodnotu jak od kartářky.) Přesto je pro dítě lepší otec, který plní své povinnosti jak to jde, a případně holt pak přirozenou cestou zemře, než otec, který není vůbec.

Já nevím, jak bych se cítila jako dítě, co nemá půlku rodného listu. Nevím, jaký druh vysvětlení od matky bych pobrala, proč nemůžu o otci vědět nic. Asi žádný. Jestli byl tak hrozný, proč si s ním začínala? A jak můžu být dobrá já, když mám půlku jeho genů? Nejistota je vždycky horší než špatné zprávy.
Ale to už je poněkud OT :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.8.10 22:58
Jura007 píše:
Anonymní: pokusím se ti to objasnit… Ale bude to asi na etapy. Jde o to, že si člověk nemůže libovolně vydělat, kolik by chtěl - to je mýtus. Vždycky můžeš jen tolik, kolik ti dovolí ostatní. Mně je 42 let a dodneška nemám solidní finanční základ na to, abych měl rodinu.
Moment, za chvilku pkračuju…

Jsi tipickek chlap :-)

• Citovat
  • Upravit
18305
29.8.10 23:00

K druhé části tvého příspěvku: jedna z diskutujících tady (pochází odtamtud co já) vyrůstala bez otce, jenom s matkou. Kdo je jejím otcem, se dozvěděla až v dospělosti. Na její dotazy jí matka odpovídala: Tatínek není, umřel. Až se dotyčná osamostatnila, její matka se nastěhovala k jejímu otci (po x letech). Takže otázka, jaký je to pocit, by se teoreticky zodpovědět dala… Ale jen teoreticky.

No a k té první… Viděl jsem případy, kdy matka sebrala děti a od otce, umírajícího na rakovinu, se odstěhovala ke svému novému příteli. Kdysi bylo Moravské Slovácko regionem, kde si lidi zakládali na soudržnosti rodiny. Jenže tlak (a pokušení) dnešní doby vydrží jenom opravdu silné nátury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.8.10 23:04

Míšo, dneska se za společenský etalon považuje to, že chlap má rodinu živit. A má ji živit s velkou rezervou, ne finančně i fyzicky na doraz. Nikdo z chlapů se o tuto roli neprosil, byla jim přidělena vývojem společnosti. Těžko si asi můžeš pamatovat polovinu osmdesátých let, ale já si někdy říkám, že bych zase rád žil v té době. A chtěl bych tehdy být dospělý a vychovávat tehdy děti… Přes to všecko, co se o komunistech říká (a někdy bezdůvodně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.8.10 23:05
MaeScaterova píše:
Jura: …ale když už pořídila, lepší chudý otec, než žádný. Lepší otec, který s dítětem hraje, povídá, učí ho, ukazuje mu, že nedostatek peněz lze nahradit jinak… který se stará o mámu, když má chřipku a dítě není odkázaný na jogurty a televizi… než alibistický pindal, který raději vezme roha.

to je moje řeč!!! Peníze nejsou vše! já být na mítě zakladatelky tak se snaýím alepoň trošku vztah vylepšit… přijde mi, že e její přítel bojí odpovědnoti, bojí e, že to nebude zvládat a oprávněně kdo by se nebál?? Jen v tuhle chvíli asi potřebuje podporu od zakladatelky! Zakladatelko zkuila jsi si o tom ním promluvit? On by třeba moc chtěl být s vámi ale bojí se toho a partnerství jou od toho aby jeden druhého podržel. Já oobně vychovávám syna bez otce a muím říct, že je to nic moc :-( nejde jen o základní potřeby pro dítě co kdo udělá, ale o psychiku. Když uvidíš štastné páry dítě se bude ptát až vyroste… Zkus mu dát šanci a nějak mu vysvětlit, že i bez peněz lze dítě vychovávat, ice nebude mít vše nebude mít tolik hraček apod. ale bude mít dva milující rodiče!! CO já bych za to dala, vždy když čtu takovéto příběhy vře ve mně krev…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky