Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve tvém věku to jde, v mém už je to obtížné - kdybych se do stejné situace dostal o 5-6 let později, tak už by to bylo skoro neřešitelné…
Malé odbočení: matce samoživitelce s dítětem se sociální bydlení přidělit dá. Dokonce přednostně. Chlapovi, co žije sám, každý doporučí, aby si našel vdovu s rodinným domkem nebo aby si na byt našetřil. A že by čtyřicátníkovi s podprůměrným příjmem některá banka dala hypotéku, to snad patří do říše pohádek.
Jsi mladá, užívej si svoje mladé roky, každý má na to nárok. V pozdějším věku to „užívání si“ třeba začne drhnout.
Jura007 píše:
Malé odbočení: matce samoživitelce s dítětem se sociální bydlení přidělit dá. Dokonce přednostně. Chlapovi, co žije sám, každý doporučí, aby si našel vdovu s rodinným domkem nebo aby si na byt našetřil. A že by čtyřicátníkovi s podprůměrným příjmem některá banka dala hypotéku, to snad patří do říše pohádek.
Jsi mladá, užívej si svoje mladé roky, každý má na to nárok. V pozdějším věku to „užívání si“ třeba začne drhnout.
A proč jsou svobodné matky na ubytovnách a v azylových domech? těm všem má být dáno bydlení
Kdyby měl tát přednotně dávat bydlení všem vobodným matkám bez příjmů s malým miminem kde bychom byly??
To co každý poradí chlapovi kterého i popsal, to že si má najít vdovu s rodiným domkem? proč by je měl poslechnout? nikdy není všem dnů konec… a to že jsem mladá neznamená že mám o životě nějaké iluze…
A já si užívám? čeho si tak mám užívat? bydlím u rodičů a ještě dlouho budu můj jediný příjem je rodičovká jsem sama… Nemám ideální život, který bych chtěla spíš naopak
Míšo, už pár měsíců pozorně sleduju tvoje příspěvky i deníčky… Přes všecko, čím si procházíš, jsi v mnoha směrech „bohatší“ než já - samozřejmě že ti to přeju… ![]()
Jura: tančíš mezi tématy, srovnáváš kozy a vozy; jdu spát, protože kdybych to neudělala, chytla bych se tvé „pozitivní“ představy výchovy dětí za komunistů a začala používat slova, o kterých předstírám, že je neznám
Nemáš nejvíc ze všeho problém s tím, že máš dojem, že jsou na tebe kladené příliš velké nároky? Ale hranice, ty si stanovuje každý sám… a je jen málo těch, která by člověk nemohl pojmout důstojně a obrátit k dobrému. Zvlášť kolem dětí, kde si lze náklonnost a úctu mnohem lépe „odpracovat“ svou péčí, než koupit penězi. Brou ![]()
Hmmm. Ne že bych ti chtěl přisuzovat úmysly, které nemáš, ale tak nějak mimoděk jsem si vybavil některé dávné scény ze svého okolí: že máš v práci problémy? Ale to mě nezajímá!!! Sežen ty prachy - anebo táhni!!!
Samozřejmě netvrdím, že bys to říkala ty…
![]()
MaeScaterova píše:
Já nevím, jak bych se cítila jako dítě, co nemá půlku rodného listu. Nevím, jaký druh vysvětlení od matky bych pobrala, proč nemůžu o otci vědět nic. Asi žádný. Jestli byl tak hrozný, proč si s ním začínala? A jak můžu být dobrá já, když mám půlku jeho genů? Nejistota je vždycky horší než špatné zprávy.
Ale to už je poněkud OT
Přesně tak to cítím taky… ![]()
Brala bych, že nejsou spolu, že odešel, prostě cokoli… ale ne to, že „není“…
Já nevím, ale všichni tu zakladatelku odsuzujete za to, že nechce dát otce dítěte k soudu (když se on nechce zapsat sám…) Já si tedy lítání po soudech a dohadování se o dítě nepředstavuju jako ideální začátek, to mi přijde lepší se dítku věnovat a ono se to nějak vyvine… možností je několik:
1. Ta ideální, otec si uvědomí že se chce o dítko starat a urovná se to… a mohou kdykoliv na tu matriku dojít a dopsat ho.
2. Maminka si najde nového přítele a dojdou zapsat jeho.
3. Opravdu zůstane s dítětem sama a to nebude mít vyplněnou kolonku v RL, což ale neznamená, že nemůže vědět, kdo je jeho otec.
4. Zjistí, že to sama finančně nezvládne a k soudu to dá… jde to kdykoliv, tak proč se ukvapovat.
j.a.n.i1 píše:
Já nevím, ale všichni tu zakladatelku odsuzujete za to, že nechce dát otce dítěte k soudu
Proč tak silné výrazy? My ji přece nikdo neodsuzujeme
… jen na to máme jiný názor… Zakladatelka si to udělá po svém, ale jestli jí ty naše jiné názory pomůžou utřídit si myšlenky, pak diskuse splnila svůj účel… nemyslíš?
Jura007 píše:
Perla07: no neznám sice otce tvého dítěte, ale možná se právě snaží chovat zodpovědně, i když stylem slona v porcelánu…
Nezvolil sice nejšťastnější řešení, ale chlapská logika někdy bývá taková.
Některé diskutující možná můj názor překvapí, ale ode mě by asi partnerka uslyšela něco podobného… Třeba ti prostě jen chce jít z cesty a naznačuje ti, že si máš najít někoho, kdo tvoje dítě dokáže uživit…
Chlapskou logiku znám moc dobře, to bude ono ![]()
MaeScaterova píše:
Jasné, jsi naprostá troska, která to tu jen doklepává. (Myslím, že takové prognózy mají hodnotu jak od kartářky.) Přesto je pro dítě lepší otec, který plní své povinnosti jak to jde, a případně holt pak přirozenou cestou zemře, než otec, který není vůbec.Já nevím, jak bych se cítila jako dítě, co nemá půlku rodného listu. Nevím, jaký druh vysvětlení od matky bych pobrala, proč nemůžu o otci vědět nic. Asi žádný. Jestli byl tak hrozný, proč si s ním začínala? A jak můžu být dobrá já, když mám půlku jeho genů? Nejistota je vždycky horší než špatné zprávy.
Ale to už je poněkud OT
Souhlasím
Michaelakkk píše:MaeScaterova píše:to je moje řeč!!! Peníze nejsou vše! já být na mítě zakladatelky tak se snaýím alepoň trošku vztah vylepšit… přijde mi, že e její přítel bojí odpovědnoti, bojí e, že to nebude zvládat a oprávněně kdo by se nebál?? Jen v tuhle chvíli asi potřebuje podporu od zakladatelky! Zakladatelko zkuila jsi si o tom ním promluvit? On by třeba moc chtěl být s vámi ale bojí se toho a partnerství jou od toho aby jeden druhého podržel. Já oobně vychovávám syna bez otce a muím říct, že je to nic moc
Jura: …ale když už pořídila, lepší chudý otec, než žádný. Lepší otec, který s dítětem hraje, povídá, učí ho, ukazuje mu, že nedostatek peněz lze nahradit jinak… který se stará o mámu, když má chřipku a dítě není odkázaný na jogurty a televizi… než alibistický pindal, který raději vezme roha.nejde jen o základní potřeby pro dítě co kdo udělá, ale o psychiku. Když uvidíš štastné páry dítě se bude ptát až vyroste… Zkus mu dát šanci a nějak mu vysvětlit, že i bez peněz lze dítě vychovávat, ice nebude mít vše nebude mít tolik hraček apod. ale bude mít dva milující rodiče!! CO já bych za to dala, vždy když čtu takovéto příběhy vře ve mně krev…
To máš pravdu, souhlasím. On by třeba chtěl být s námi, ale to by se musel začít chovat normálně a ne s odpuštěním jako debil a pořád mi všechno vyčítat, pomalu mi vyčetl i to, že nemám peníze na to, abych platila kdoví jak dlouho celej nájem, než on na něj bude mít, teď prý sotva uživí sám sebe. S takovým mám žít? To teda nevím, spočítej si, kolik třeba v takovým Brně stojí měsíčně nájem třeba takovýho 2pokojovýho bytu, kolem 10 tisíc měsíčně. Za ty peníze se může mít malej jako prase v žitě.
Perlo,
nenech se vytočit. všichni ti radí, všichni vědí, jak by se cítili ač ve tvé situaci nejsou nebo v situaci tvého dítěte… když ti život začne házet klacky pod nohy, proč si máš nechat líbit? máš šanci mít se dobře nebo líp? chop se jí. chlap, co se vykašle na ženskou a svý dítě jen proto, že se nedokáže postarat… co kdybys to udělala ty? co by s prckem bylo? pořád lepší milující matka, než oba rozhádaní a nasupení rodiče. z nich si toho dítě také neveme to dobré. a vím zcela jistě, že dětem i malým dětem se dá situace vysvětlit, proč s nimi tatínek není. možná to jednou prcka bude mrzet, ale mrzelo by ho i to, že vás slyší si denně nadávat kvůli pitomostem, penězům, bydlení, atd.
máš to těžký, to je jasný. tak se nevzdávej. dítko bude za maminku rádo ![]()
H.
ja to tak udelala, jsme bez tatinka a v rodnym listu uvedeny neni. nikdo se mne na nic nevyptaval ani v porodnici ani jinde. pravda je, ze tak trochu vnitrne resim, co jednou sve princezne o tatinkovi reknu… ale niceho se neboj, zvladnout se to da. jen si urcite nekoho vezmi k porodu, mamku, kamaradku, nekoho, komu veris. uz jen pro podporu.
drzim palce, at to vsechno zvladnes ![]()
perla07 píše:MaeScaterova píše:Nezaměstnaný není, ale když mi řekne, že má peníze sotva na to, aby uživil sebe, natož tak ještě nás, nejradši bych ho nakopala někam, to teda nevím, co v té práci dělá, přijde mi to jako blbost. Přes soud to nepoženu, myslím si, že jak se to narodí, bude chtít být táta a třeba to ještě všechno nakonec dobře dopadne, ale momentálně radši budu sama.perla07 píše:To jo, to by muselo jít přes soud (pokud by mu nestačilo tím pohrozit, aby trochu sklopil uši). Ale jestli má nebo nemá… je snad nezaměstnaný a bez majetku a do smrti bude?
To bych na něj musela já podat žalobu k soudu, ne? Pokud neudělám nic, nic se dít nebude. Ještě bych s ním měla problémy, že jsem ho udala za neplacení. Pořád mi tvrdí, že peníze nemá, aby mi mohl něco dávat, s tím soud nic neudělá.Nevidím ráda, že to takovému vykukovi projde a s každou zaplacenou složenkou si říkám, jak to ty samoživitelky dělají…
Můj otec taky tvrdil na každé návštěvě jaký je chudák, jak mi nemůže přispět na očkování (500kč) a pak u soudu přiznal nadprůměrný příjem. A že neměl - bodejť, když hlásil pětimístný částky za věci, které MUSÍ koupit svým třem dětem… A na mě zbývalo 1300kč/měsíčně. Říkat může co chce, ale po zkušenosti se svým otcem těmhle kecům nevěřím
.
Tím ti nechci podsouvat, že ho bys ho měla uvést jako otce, naopak! Nechová se jako chlap, natož budoucí otec, nakonec bys ho ještě živila ty z rodičovské, ne?
A fandím Ti!
To ano, ale lze to i s malou výplatou pomohou ice malé ale pomohou sociální dávky a jste na to dva mám docela dost známích co mají mimi a nežijí si moc dobře ale jou štastní klape jim to a mají se rádi!!