Chci vychovávat dítě sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
27.8.10 12:16

Chci vychovávat dítě sama

Ahoj všem, přesně jsem nevěděla, kam přesně můj dotaz zařadit, ale třeba mi tu někdo poradíte :-) Jsem ve 23. týdnu těhotenství, a rozhodla jsem se, že budu mimčo vychovávat sama, bez partnera. On by nás stejně neuživil a to mi i sám sdělil. Tak jsme se bohužel ve zlém rozešli. Poradíte mi někdo, jak mám v takové situaci postupovat? Přece jen už jsem ve 23. týdnu, vůbec nevím, co je potřeba do porodu (a popř. i po porodu) vyřídit. Vím, že za normálních okolností jdou oba partneři na matriku se svými rodnými listy a občankami, aby se určilo příjmení dítěte. Příjmení bude mít dítě po mě, takže na matriku nemusím. Jak je to se jménem dítěte? Ještě jméno nevím, ale už nad tím začínám přemýšlet, přece jen čas letí :-) Vůbec nevím, jak v takové situaci mám postupovat, když chci být sama jen s mimčem, aby mi pak třeba v porodnici neoznámili, že jsem nedejbože na něco zapoměla :nevim: Budu ráda za každou radu, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
27.8.10 12:21

Ahoj, a ty nechces aby byl uveden ani v rodnym liste jako otec???Mela by jsi narok na vyzivne jak pro dite tak i pro sebe. :wink:
Kukla jsem ze sji z Brna. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.8.10 12:25

V rodném listě bych ho jako otce dítěte chtěla, ale on si nepřeje, abych ho kamkoliv uváděla a bez něj to ani nejde, aby byl zapsanej v rodným listě dítěte. Nechce ani, abych uvedla jeho rodný číslo do těhotenské průkajdy. S tím výživným to vím, ale co můžu dělat, když si nepřeje, abych ho kamkoliv uváděla :nevim: V takovém případě nemůžu dělat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
27.8.10 12:30
kattkka píše:
Ahoj, a ty nechces aby byl uveden ani v rodnym liste jako otec???Mela by jsi narok na vyzivne jak pro dite tak i pro sebe. :wink:

Nemůžu tady v tomto radit, to si musí každý rozhodnout sám.
Přidám jen svou zkušenost - co bych dala teď za to, abych biolog.otce syna neměla zapsaného v r.listě, alimenty stejně nikdy neplatil a zbytečně se nám protahovali soudy ohledně zbavení otcovství a následného osvojení syna současným manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 12:30

Ahoj,
snad tě trochu podpořím. obdivuji tvoji odvahu si problémy přiznat a zařídit se podle nich. na druhou stranu je asi hezké tyhlety starosti a radosti s někým blízkým sdílet. ale mě to minulo, a hádali jsme se, on mi ubližoval a já si to i s miminkem nechala líbit.
jestli miminko ponese tvé příjmení opravdu nikam nemusíš. v porodnici stačí říct křestní jméno a je hotovo. když bude prima personál, na nic se tě vyptávat nebude, proč ses tak rozhodla ap., ale šťoural se může najít a asi to bude nepříjemné. pro mě bylo zase nepříjemné, že jsme se s partnerem pohádali v porodnici, já btrečela a personál to nechal být. co na tom že už rodím, mám bolesti. nezastal se mě nikdo.
zajdi si na sociálku na dávky - vyzvedni si papíry k porodnému a k mateřský. vyplň je a po porodu jen doplníš datum. pak to odneseš zpět a budeš čekat až ti vyplatí korunky. v porodnici vyplníš papír kvůli zdravotní pojišťovně miminka - bude stejná jako tvoje.
jinak nic tak horkého není. dá se to zvládnout. jen pozor, aby tě "tatínek " po porodu nepřekvapil tím, že bude chtít malé vídat, navštěvovat … svěřit do péče. nechci tě ale strašit, třebas to vyřešíte a bude líp. co rodina, stojí při tobě? nějaká kamarádka nebo někdo jiný?
přeji hodně sil a hodně zdravíčka. H.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.10 12:39

Perla: jestli ho tam chceš, tak nějaké JEHO přání je irelevantní. Buď se tam nechá zapsat dobrovolně, nebo ho čeká test otcovství a alimentům se nevyhne. Na mateřský, ale i potom je každá koruna dobrá, nevzdávala bych se toho tak snadno. Navíc se to s vámi i s prckem zbytečně povleče, řešit prázdné kolonky v rodném listu, kdykoli ho někde ukáže(te)…

• Citovat
  • Upravit
24320
27.8.10 12:40
perla07 píše:
V rodném listě bych ho jako otce dítěte chtěla, ale on si nepřeje, abych ho kamkoliv uváděla a bez něj to ani nejde, aby byl zapsanej v rodným listě dítěte. Nechce ani, abych uvedla jeho rodný číslo do těhotenské průkajdy. S tím výživným to vím, ale co můžu dělat, když si nepřeje, abych ho kamkoliv uváděla :nevim: V takovém případě nemůžu dělat nic.

pokud ho tam opravdu chces tak soudne po porodu.A schovat uctenky aby ti pak mohl proplatit naklady spojene s tehotenstvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.8.10 12:42

Mno, ale pokud otce v rodném listě uvede, tak zároveň ten otec bude mít nějaká práva, bude moct své dítko vídat a tak, ne? Ne jen že vysolí alíky a šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.8.10 12:44

pipet to mas sice pravdu ale nekdo zde psal proc je dobre mit otce v rodnym liste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.8.10 12:46

Perla07: dovedu si představit, že jsi v těhu ve stavu, že nechceš řešit nic nepříjemného. Ale osobně bych byla pro to, abys ho z toho vyklouznout nenechala, i když by se zjevně odpovědnosti zbavil rád. Peníze sice nejsou všechno, ale pořád ulehčí velké kvantum starostí ;-) Dneska možná nevydělává, ale za pět let, za deset… náklady na dítko vesele porostou… i minimum se ti v dobrém nasčítá.
Se jménem ti snad dělat problém nebudou, musí takových případů teď být spousta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.8.10 12:47

Btw: práva otce… jako dítě bych ho znát chtěla, i kdyby nestál za moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 12:47

Ale jestli je to křivák, podrazák (jako že opustí těhotnou přítelkyni), tak proč si komplikovat život. život není růžový a když to jde ulehčit… co já bych za to dneska dala…
a když bude chtít být tatínkem, může i bez papíru. řešit prázdnou kolonku nebo jiné příjmení? přijde mi to stejné a koukají všude stejně.

• Citovat
  • Upravit
17
27.8.10 12:49
Anonymní píše:
Ahoj,
snad tě trochu podpořím. obdivuji tvoji odvahu si problémy přiznat a zařídit se podle nich. na druhou stranu je asi hezké tyhlety starosti a radosti s někým blízkým sdílet. ale mě to minulo, a hádali jsme se, on mi ubližoval a já si to i s miminkem nechala líbit.
jestli miminko ponese tvé příjmení opravdu nikam nemusíš. v porodnici stačí říct křestní jméno a je hotovo. když bude prima personál, na nic se tě vyptávat nebude, proč ses tak rozhodla ap., ale šťoural se může najít a asi to bude nepříjemné. pro mě bylo zase nepříjemné, že jsme se s partnerem pohádali v porodnici, já btrečela a personál to nechal být. co na tom že už rodím, mám bolesti. nezastal se mě nikdo.
zajdi si na sociálku na dávky - vyzvedni si papíry k porodnému a k mateřský. vyplň je a po porodu jen doplníš datum. pak to odneseš zpět a budeš čekat až ti vyplatí korunky. v porodnici vyplníš papír kvůli zdravotní pojišťovně miminka - bude stejná jako tvoje.
jinak nic tak horkého není. dá se to zvládnout. jen pozor, aby tě "tatínek " po porodu nepřekvapil tím, že bude chtít malé vídat, navštěvovat … svěřit do péče. nechci tě ale strašit, třebas to vyřešíte a bude líp. co rodina, stojí při tobě? nějaká kamarádka nebo někdo jiný?
přeji hodně sil a hodně zdravíčka. H.

Děkuji, tohle mi hodně pomohlo. A že by mě po porodu překvapil? Možný to je, ale pochybuju o tom. Kdyby se to ale náhodou stalo, tak s návštěvami bych souhlasila, ale aby měl dítě v péči on, to jedině přes moji mrtvolu. Rodina stojí při mě, takže i bez něj to zvládnu, od něj stejně žádnou korunu neuvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.8.10 12:50

Nikdy jsem nic podobného neřešila, takže můj příspěvek je subjektivní. Ale myslím si, že by v RL uveden měl být. Jde o nejen o ty alimenty a povinnosti, ale i směrem k dítěti. Ale faktem je, že ndeska je celkem běžné, že otec prostě zapsán není. A tím hasnou nejen povinnosti, ale i jeho práva. Pokud za několik let nedospěje a nezačne se jich domáhat sám a soudně .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.8.10 12:52
Anonymní píše:
Perla: jestli ho tam chceš, tak nějaké JEHO přání je irelevantní. Buď se tam nechá zapsat dobrovolně, nebo ho čeká test otcovství a alimentům se nevyhne. Na mateřský, ale i potom je každá koruna dobrá, nevzdávala bych se toho tak snadno. Navíc se to s vámi i s prckem zbytečně povleče, řešit prázdné kolonky v rodném listu, kdykoli ho někde ukáže(te)…

To bych na něj musela já podat žalobu k soudu, ne? Pokud neudělám nic, nic se dít nebude. Ještě bych s ním měla problémy, že jsem ho udala za neplacení. Pořád mi tvrdí, že peníze nemá, aby mi mohl něco dávat, s tím soud nic neudělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí