Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sad 1 píše:
Můj gynekolog rodil svoji manželku. POraskla ji voda, a vzhledem k tomu, že neměla uzrálé cesty, udělal jí císaře. Asi ví proč. Vzhůru do vyvolání.![]()
![]()
přesný. pokud jsou cesty připravené, je to na spadnutí a stačí jen lehce pošťouchnout, tak to snad není takové riziko, ale pokud nejsou cesty připravené, tak plánovaný císař je bezpečnější. A lékaři to myslím moc dobře vědí.
Mno, nechat si jen tak porod vyvolavat je fakt dost zbytecne.
Muzes mit stesti, ale nemusis.
Oba porody mam vyvolavane. Pri prvnim bylo za 12h hotovo, u druheho za 4,5h. Ten druhy horsi. Vyvolavacka tabletou u obou. U prvniho prvni kontrakce po hodine od tablety, u druheho po ctvrthodine. Boli to pekelne a to mam nastesti kliku, ze pri obou bolesti jen v podbrisku.
Myslim, ze patrim k tem stastnym, co po vyvolavacce porodi v pohode, ale rozhodne by me nikdy nenapadlo jit si o tohle rict dobrovolne.
Seš máňa. Nech to na přírodě, jestli není problém někde jinde, není nad přirozeno! ![]()
Gladys já nestihla minule- držím pěst a atˇje to třetule rychle a co nejmínˇ bolestně ![]()
Příspěvek upraven 30.10.12 v 21:58
@Gladys píše:
přesný. pokud jsou cesty připravené, je to na spadnutí a stačí jen lehce pošťouchnout, tak to snad není takové riziko, ale pokud nejsou cesty připravené, tak plánovaný císař je bezpečnější. A lékaři to myslím moc dobře vědí.
MOc dobře to ví, a jen blázen by zbytečně ohrozil ženu a miminko
![]()
Pokud mohu přidat svoji zkušenost, tak vyvolávaný porod je pěkný hnus, úplně jiné bolesti než při spontánním porodu…a je to zkušenost i kamrádky…prostě přirozeně je přirozeně. No a pokud se přenáší a pořád nic, tak co se dá dělat, nějak se to rozhýbat musí.....ale před 40tt podle mě nikdo porod nevyvolává pokud k tomu není důvod.
Programovaný porod jde spustit nejdřív ve dni 40 plus 0.
Dřív jen ze zdravotní indikace.
Jestli už jsi v termínu, zkus se zeptat gynekologa, jestli by Ti mohl udělat Hamiltona- jestli už jste Ty i mimčo připravené pro porod, měl by zabrat, když nejste, nezabere
Děl. Čípek musí ale být alespoň pro prst propustný. Jinak já bych se teda do toho klasického vyvolávání porodu taky nehnala, stačilo mi, když mi pro uspíšení II. doby porodní dali kapačku s oxytocinem a mně zřejmě po něm přestaly kontrakce- tlačit bez kontrakcí opravdu chuťovka ![]()
Známá měla vyvolávaný porod kvůli špatným průtokům placentou (asi 3 dny před termínem). Sice měla odrodíno za 2 hodiny, ale jak… musela pak ještě na revizi, rozervaná až na pr…
Opravdu by mě zajímal tvůj důvod.