Sex po porodu (po UPT)

14
30.10.12 12:42

sex po porodu (po UPT)

Ahoj, potřebuju radu. Je to 14 dní co jsem byla ve 23.týdnu na umělém přerušení těhotenství. Vše proběhlo v pořádku, již nekrvácím, cítím se dobře, nenastříhavali mně, ani nezašívali. Myslíte, že musím dodržovat plné šestinedělí a čekat ještě měsíc než můžeme s partnerem znovu sexovat?
Díky za odpověd
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
30.10.12 12:46

Já bych čekala. Jde o to, že se do dělohy může dostat nějaká infekce, než se čípek „spraví“. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
30.10.12 12:46

No já myslím, že by se dodržet mělo. Ale zeptej se na to gynekologa a uvidíš co řekne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.10.12 13:23

Ahoj, přišla jsem o miminko ještě později a řekli mi, že je to jako se šestinedělím klasickým. Pokud nešpiníš, nemáš potíže a cítíš se dobře, za dodržení důsledné hygieny, neni důvod čekat celých 6týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
30.10.12 13:24

My jsme po UP v 16 tt čekali 6 neděl, já se teda i těch 6 týdnů tak nějak rovnala do normálu i psychicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 13:26

Tak Dr. určitě řekne dodržovat - přece by si neriskl, že dostane zánět a pak to „bude na něj“, že to „povolil“. Ale pokud nekrvácíš, cítíš se dobře, tak s kondomem (aby se snížilo riziko infekce) bych i zkusila. Já po normálním porodu měla styk 3týdny po a vše bylo o. k. Když tu pohledáš, tak někdo má sex už 2-3týdny po porodu/revizi, někdo šestinedělí dodrží, záleží na tobě..

• Citovat
  • Upravit
1
21.3.14 18:55

Ahoj, chtela bych se optat, jestly po UPT mohu mit s pritelem sex, a jestly mohohu otehotnet, pokud beru antikoncepci??? Citim se dobre, jen obcas lehce spinim. Jinak mi nic neni. Dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí