Chci vyvolat porod ze strachu

10.12.16 08:31

Chci vyvolat porod ze strachu

Ahojky jsem tu nová a po včerejší první poradně v porodnici mám trošku strach.

Paní doktorka trošku nepříjemná mi sdělila že mám miminko malé (pred mesicem a pul mela mala odhad 1630g) a řikala že mám špatnou placentu a že je to drobek. Dostala jsem vynadano, ze je to z kouření (vím že na to ma kourení vliv). Co jsem se dozvedela ze jsem tehotna tak jsem okamzite stahla pocet cigaret na 5 denne. Muj dr. Rikal ze to je jen dobře že z 20ti denne jich je 5. Malá se prý špatně vyživuje. Dnes bych mela byt 35+6. Poslíčky uz mam, od vcera mam MS bolesti co byly i pres noc ale dalo se to. A chci se zeptat co by jste delali vy. Premyslim, ze bych se ji zacala snazit vypudit uz ven na svet, aby mala už byla na mlicku a rostla. Docela me pí. dr vystrasila. Jak by jste to resili vy? Vim ze kdyz placenta spatne funguje tak se muze voda kazit a ze ji to nedela dobre. Nechci aby se ji neco stalo. Dalsi poradnu mam v patek. Dekuji za odpovedi. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
567
10.12.16 08:34

Ahoj, ja jsem mela placentu cislo 3. Taky uz moc nefungovala, tak mi porod vyvolali. A jak se pise a netu jak je to strasny, kdyz je porod vyvolavany, tak to neni pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
10.12.16 08:42

@LolitkaRuppo sama bych urcite miminko nevypuzovala ven! poraď se a doktorama, může to být a nemusí kouřením, ale nechápu spíš žes s kouřením nesekla uplně když jsi těhotná, taky jsem kouřila a dost ale v těhu jsem přestala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
10.12.16 08:42

Nechceš aby se jí něco stalo, ale celý těhotenství kouříš? Sorry, ale seš zralá na pěst :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.12.16 08:44

Škoda že jsi ze strachu, místo vyvolávání porodu, nepřestala kouřit. Poradila bych se s lékaři. Moje dítě se teda narodilo pred termínem, kvůli špatné placentě, ale bylo to spontánní a mělo 3 kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.12.16 08:45
@LolitkaRuppo píše:
Ahojky jsem tu nová a po včerejší první poradně v porodnici mám trošku strach.Paní doktorka trošku nepříjemná mi sdělila že mám miminko malé (pred mesicem a pul mela mala odhad 1630g) a řikala že mám špatnou placentu a že je to drobek. Dostala jsem vynadano, ze je to z kouření (vím že na to ma kourení vliv). Co jsem se dozvedela ze jsem tehotna tak jsem okamzite stahla pocet cigaret na 5 denne. Muj dr. Rikal ze to je jen dobře že z 20ti denne jich je 5. Malá se prý špatně vyživuje. Dnes bych mela byt 35+6. Poslíčky uz mam, od vcera mam MS bolesti co byly i pres noc ale dalo se to. A chci se zeptat co by jste delali vy. Premyslim, ze bych se ji zacala snazit vypudit uz ven na svet, aby mala už byla na mlicku a rostla. Docela me pí. dr vystrasila. Jak by jste to resili vy? Vim ze kdyz placenta spatne funguje tak se muze voda kazit a ze ji to nedela dobre. Nechci aby se ji neco stalo. Dalsi poradnu mam v patek. Dekuji za odpovedi. :srdce: :srdce: :srdce:

35+6 je prostě ještě brzy.. miminku potřebují dozrát orgány hlavně plíce.. potřebuje ještě aspoň 14 dní minimálně.. zkus si to kouření ted odpustit - nevím zda to v této fázi pomůže, ale zkusit to musíš! - to je to nejmenší co můžeš pro miminko udělat 14 dní to snad vydržíš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
10.12.16 08:46

@Judithkaj vystihla jsi to :palec: taky nechapu že někdo kouří těhu netěhu a pak cjce vypuzovat dítě dřív :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35896
10.12.16 08:46

Tohle je sranda, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.16 08:49

Dr. Mi ani neodpovidala na me otazky. Ptala jsem se kolik nyni vazi a meri a neodpovidala.
Rikam ji ze me svedi cele telo, chodidla prsa, bricho a na to odvetvila ze nemam kourit. Rikam ji ze mam strasne bolesti zad ze az se mi nohy podlamuji a ona ze to je z koureni. Rikam ji ze mam otoky na nohou a ona ze je to z koureni. Pribrala jsem 18kg a to jim normalne jak vzdy jen sem zaradila do jidelnicku spoustu vitaminu atd :) to svedeni se neda uz ani vydrzet, jsem cela rozskrabana. A sprchacem, praskem atd to neni. Vse jsem menila. A kdyz nepomohlo tak jsem vyradila sprchace uplne. Mazu se klasickou indulonou (original). Mazala jsem se elasti-qem, ruzny olejicky ale nic mi nedela dobre :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.12.16 08:50

Když už máš jen 5 denně, tak ty jdou omezit na nulu, nebo jen jednu? Nebo to nahraď náplastmi či elektronickou cigaretou - nikotin je ten méně škodlivý aspekt.

Ono kouření vadí i při kojení, žejo.

Porod nenechávej vyvolávat, už to máš za pár a nemá smysl to lámat přes koleno, na zdraví tvé dcery to žádný velký vliv mít nebude.

Nepanikař, jasně že je to dlouhé, ale už to bude jen chvilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
10.12.16 08:57

Prosim te, hlavne nedelej zadne pitomosti ala babske rady. To dite jeste vazne potrebuje cas! A pokud mas takovy strach, tak i ted ma smysl nehulit miminu pod nos. Vsadim se, ze pokud si ty cigara okamzite odpustis, vaha okamzite stoupne. A pokud to nepujde, udelej pro dite alespon to, ze ho nebudes kojit, protoze 5 cigar je fakt dost :? Mysli na jeho zdrav.stav,ta vaha odpovida uz vazne docela problemu, tak ho jeste nepodporuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.12.16 08:58
@LolitkaRuppo píše:
Dr. Mi ani neodpovidala na me otazky. Ptala jsem se kolik nyni vazi a meri a neodpovidala.
Rikam ji ze me svedi cele telo, chodidla prsa, bricho a na to odvetvila ze nemam kourit. Rikam ji ze mam strasne bolesti zad ze az se mi nohy podlamuji a ona ze to je z koureni. Rikam ji ze mam otoky na nohou a ona ze je to z koureni. Pribrala jsem 18kg a to jim normalne jak vzdy jen sem zaradila do jidelnicku spoustu vitaminu atd :) to svedeni se neda uz ani vydrzet, jsem cela rozskrabana. A sprchacem, praskem atd to neni. Vse jsem menila. A kdyz nepomohlo tak jsem vyradila sprchace uplne. Mazu se klasickou indulonou (original). Mazala jsem se elasti-qem, ruzny olejicky ale nic mi nedela dobre :(

No tak přístup tvé lékařky se mi nelíbí, ani tvůj stav, to svědění kůže může být ukazatelem těhotenské cholestazy, Když přepočtu bolesti zad a podlamování nohou, poslicky, jela bych do porodnice a tam jim svůj stav vylíčila. Není radno něco zanedbat a všechno házet na kouření. I když nepopírám, že to může být všechno následkem kouření v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
10.12.16 08:59
@LolitkaRuppo píše:
Rikam ji ze me svedi cele telo, chodidla prsa, bricho a na to odvetvila ze nemam kourit. Rikam ji ze mam strasne bolesti zad ze az se mi nohy podlamuji a ona ze to je z koureni. Rikam ji ze mam otoky na nohou a ona ze je to z koureni. Pribrala jsem 18kg a to jim normalne jak vzdy jen sem zaradila do jidelnicku spoustu vitaminu atd :) to svedeni se neda uz ani vydrzet, jsem cela rozskrabana. A sprchacem, praskem atd to neni. Vse jsem menila. A kdyz nepomohlo tak jsem vyradila sprchace uplne. Mazu se klasickou indulonou (original). Mazala jsem se elasti-qem, ruzny olejicky ale nic mi nedela dobre :(

Paní doktorka je evidentně alergická na kouření. Ve spojení s těhotnou může vidět černě. Ale měla by zůstat profesionál a na tvé dotazy odpovědět. :think: Ale taky nechápu, že už jsi to stáhla na 5 cigaret, že jsi nepřestala. Strašně se bojíš o miminko, ale sama muu ubližuješ nejvíc ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.12.16 09:00

V tomhle týdnu má být ještě dítě v děloze. Přestaň se litovat, jak tě všechno bolí a svědí a přestaň kouřit. Chceš aby dítě bylo venku a mělo mlíko, ale asi očividně ne tvoje, že, když kouříš. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
10.12.16 09:01
@LolitkaRuppo píše:

Vymen lekarku. Muze byt extra zatvrzela proti kouricim tehulim, tak aby jeste neco vazneho nehodila jen na koureni a bylo vsechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí