Chcú ma vyhodit po 2 letech vo firme
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mag to navazovalo na to, pokud by ji donutil natlakem podepsat nejakou nevyhodnou dohodu, nejlepe aby uskrblil odstupne, coz se deje casto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion píše:
No měla by! Pokud nepodepsala novou smlouvu…i pro firmu by to mělo být výhodnější - pokud měla smlouvu na dobu určitou, tak by nedávala odstupné.
Pre firmu je z dlhodobého hľadiska výhodnejšie zbaviť sa horšieho zamestnanca.
Nič viac v tom nehľadajte. Nie je žiaden „poradovník na vyhadzov podľa konca zmluvy“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anjes píše:
@mag to navazovalo na to, pokud by ji donutil natlakem podepsat nejakou nevyhodnou dohodu, nejlepe aby uskrblil odstupne, coz se deje casto.
No to predpokladame neco, co vubec prijit nemusi, obzvlast, kdyz je zakladatelka poucena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím, u nás to šlo tak, že se nejprve zbavovali lidí, co měli smlouvy na dobu určitou, aby nemuseli vyplácet odstupné
…
Na druhou stranu, pokud oni si myslí, ž zrovna ty chceš na mateřskou…no je to psycho ![]()
Nemůžeš to nějak zjistit? jestli už má novou smlouvu?
Příspěvek upraven 14.01.14 v 09:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teeerinka píše:
Ahojte,2roky pracujem v jednej firme v ramci prepravy. Podla najnovsich vyjadreni vedenia, je nas tu pracovnikov az prilis, cize jeden bude musiet odist.
Je tu jedna kolegyna, ktorej dnes konci zmluva na dobu urcitu, no podla vsetkych indicii chcu prepustit mna. Zial, veduca ma velmi nemusi, a to ma obrovsky vplyv…:(. Neviem co robit. Riesime byvanie, hypoteku, chceme dietatko. Mesiac dozadu som potratila v 5tt. Co by ste robili? o pracu prist nemozem…:(
ja uz bych hledala novou praci, pro jistotu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A hlavne:
„Zatial nik nepovedal nic priamo, su tu len naznaky, presuvanie robot.“
„Ja som taky typ, ze ked mi fakt povedia, ze so mnou nerataju, ja to tu proste psychicky nedam. Uz teraz skoro placem.“
asi nebude zamestnanec mesiaca…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss píše:
A hlavne:„Zatial nik nepovedal nic priamo, su tu len naznaky, presuvanie robot.“
„Ja som taky typ, ze ked mi fakt povedia, ze so mnou nerataju, ja to tu proste psychicky nedam. Uz teraz skoro placem.“
asi nebude zamestnanec mesiaca…
konstatovanie tohto typu si mozes nechat…neriesim tu svoje pracovne schopnosti. Len mimochodom, mam VS, ovladam cudzie jazyky a za cely cas nebol so mnou jediny pracovny problem, len jeden konflikt s urcitou osobou. Ale toto neriesime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss a jak se teda spravne chova zenska po potratu pred cekanym vyhazovem? To asi nebude o zamestnanci mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych hlavně radula vyčkat jak se to vyvrbí. A pokud Tě budou chtít propustit a máš smlouvu na dobu neurčitou, tak rozhodně nepodepsat odchod dohodou. Připravíš se o odstupné, Trvat na tom ať Tě propustí pro nadbytečnost. Pak máš samozřejmě výpovědní lhůtu a odstupné, takže i čas na hledání nové práce. I když z vlastní zkušenosti vím, že je to dnes hodně těžké. No a v takové situaci bych miminko asi na čas přestala řešit. Teda pokud Tě vyloženě netlačí čas nebo zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teeerinka @Anjes
Tak prečo si preboha myslíš, že ťa majú vyhodiť?
Nikto ti nič nepovedal, podľa svojho popisu si dobrý zamestnanec (bez irónie)…
Tak prečo hysterčíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať už to dopadne jakkoliv, tak by ses měla v duchu seknout, hrdost máš jen jednu. Nemá cenu zůstávat někde, kde tě nechtějí.
Pokud zítra přijde ta, co jí končí smlouva do práce a i další dny, tak je jedno, jestli dostane novou smlouvu nebo ne. Pokud ji smlouvu dají, pokračuje dál, pokud jí smlouvu nedají a přesto ji nechají chodit do práce, považuje se za to, že se smlouva automaticky změnila na dobu neurčitou. Pokud by tobě dali výpověď tak:
můžeš podepsat dohodu - ALE v té dohodě musí být napsané, že ti zaměstnavatel vyplatí odstupné ve výši 4 měsíčních platů - myslím, že máš nárok na 4, ale ověř si to. 2 měsíce za případnou dvouměsíční výpovědní lhůtu a 2 za to, že jsi v práci pracovala pouze 2 roky. Dále si zkontroluj paragraf v zákoníku, aby seděl správně. Pak jen musíš počítat s tím, že dostaneš menší podporu na ÚP.
nebo řekneš, že dohodu nepodepíšeš a pak dostaneš klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a 2 měsíci odstupného.
A být tebou, začala bych se dívat okolo sebe, jestli se nevyskytne jiná práce, kde bys měla klid a pohodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pretoze je to tu dost o sympatiách…a tie maju ine osoby ako ja. Preto som si viac menej ista. Druhu pracu mam uz podchytenu, vyplata cenovo rovnako, no nebolo by to vsetko cez pasku…cize velmi, velmi zvazujem, uz kvôli tej materskej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teeerinka píše:
Lenze po mne nastupili este 2 kolegyne. Jedna je tu rok a mesiac, druha dnes rok. Ja som tu 2 roky. Sme sa pochytili s vedúcou, asi to ma odsudilo. Zatial nik nepovedal nic priamo, su tu len naznaky, presuvanie robot.
Robim u súkromníka, tu nikto na zakony nepozera. Citim sa uplne mizerne. Rozmyslam, ci ma zmysel povedat, ze chcem ist na matersku…
nemá. Nastup na nemocenskou a snažte se o mimčo, nikomu to neříkej. Snad otěhotníš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss ono stačí, když kvalitní zaměstnanec může namydlit schody paní vedoucí a byl jednou drzej. Díky tomu mě kdysi nepřijali na mou docela hodně chtěnou pozici. Personalistka s ředitelkou firmy mě vybraly po 2 kolech pohovorů a následoval poslední formální rozhovor s přímou nadřízenou. A už jsem jela. Měla ve své agendě tak předpotopní systém, že nebyla zjevně připravená na moc změn. Místo mě nastoupila holka s vyšší odbornou školou a nulovou praxí…akorát neprudila. Ale to je jedno, já tohle chápu. Není někdy lepší a horší zaměstnanec, jen lepší a horší lezení do pr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je dost možné, že se zakladatelka někomu svěřila, že se snaží otěhotnět a hned odejít na neschopenku a proto se chtějí zbavit jí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit