Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
sieta.m píše:momi33 píše:To je děs, chudák dítě, co má takovou matinkusieta.m píše:Já se té krasavici snažím taky vyhýbat,ale někdy mi přijde,že ona na mě čeká.momi33 píše:Těmhle typům maminek jsem se vždy úspěšně vyhýbala.
Ahoj,já do MC nechodím,nejsem moc společenský typa taky se bojím,že bych tam narazila na maminky typu mojí sousedky,které jen říkají:Náš Jeníček už od 5m sedí,od 10m chodí,kousá chleba,kadí do nočníku,a co VY???
Já vím,nejsou všechny maminy takové,aspoň tady na emiminu určitě.
ale i tak mi stačí plavání.I když si myslím,že malému by taky kontakt se stejně starými dětmi prospěl.
Nekamenujte mě prosííím
Zatínám zuby,abych jí něco neřekla,když malého posazovala,a teď ho tahá za ruce,abych viděla,jak chodí.A to je přeci o 2 m mladší než ten náš!!Já znala jednu, která se chlubila, že dáva 5-ti měsíční dítě do chodítka a v tu ránu jsem věděla, že bych si s takovou nikdy už nepovídala, pač by se mi otvíral nůž v kapse
Někdy si říkám, že by některé před otěhotněním měly projít psychotesty
A to má už 2 dítě
to první ve 2 letech jedlo klasický brambůrky,a teď v 5-ti letech jezdí na předním sedadle favorita.Bez sedačky ![]()
No proč ne, prostě každý je jiný, i ty máš právo nechodit do MC ![]()
Já do MC chodím, ale ne že bych si nějak povídala s ostatníma maminama. V tomhle MC se nějak neseznamuju a vůbec mi to neva, prostě se tam na hodinu plácnu a koukám jen, jak si synek hraje a nijak mě to nenudí. Má radost, že tam jsou i jiné děti, přestože zatím si spolu nehrají v pravém slova smyslu. V MC jsou ještě takové hry, ale to je pro mne spíš utrpení, páč synek jaksi nesnáší nějaké koordinované aktivity a řve skoro celou půlhodinu. Pak chodíme na Yamahu - zpívání a tam kupodivu spolupracuje. Mají tam propracovanější metodiku, jednu písničku třeba 4 x opakují a děti opakování milujou. Pak ještě chodíme plavat a to se řehtá a má radost celou dobu, co jsme v bazénu, i mne to baví. To plavčo nám oběma asi bude chybět nejvíc.
Mám spíš pocit, že MC je přínosem pro synka, než pro mne a co bych pro něj neudělala, že
Až se narodí druhý, bude to jistě logisticky náročnější a už nebudeme vymetat všechny akce, tak si užívám teď, dokud se to dá.
Já s malým do MC nechodím,taky zrovna nemusím poslouchat o plínkách apod.Taky jsem přemýšlela že bych s ním chodila na nějaký cvičení, ale on vůbec nespolupracuje,nedokáže vydržet na jednom místě natož cvičit,je pořád strašně v pohybu.On je strašně rád venku tam mu stačí pozorovat auta sbírat kamínky at.Teď v zimě to bude horší,tak se chystm do nějaké herny,ale spíše kvůli němu protože si myslím že mu chybí děti.Když máme příležitost být s dětmi stejného věku tak je nadšenej.
Ale jinak jsem taky teda hrozně líná:-)
momi33 píše:sieta.m píše:A to má už 2 dítěmomi33 píše:To je děs, chudák dítě, co má takovou matinkusieta.m píše:Já se té krasavici snažím taky vyhýbat,ale někdy mi přijde,že ona na mě čeká.momi33 píše:Těmhle typům maminek jsem se vždy úspěšně vyhýbala.
Ahoj,já do MC nechodím,nejsem moc společenský typa taky se bojím,že bych tam narazila na maminky typu mojí sousedky,které jen říkají:Náš Jeníček už od 5m sedí,od 10m chodí,kousá chleba,kadí do nočníku,a co VY???
Já vím,nejsou všechny maminy takové,aspoň tady na emiminu určitě.
ale i tak mi stačí plavání.I když si myslím,že malému by taky kontakt se stejně starými dětmi prospěl.
Nekamenujte mě prosííím
Zatínám zuby,abych jí něco neřekla,když malého posazovala,a teď ho tahá za ruce,abych viděla,jak chodí.A to je přeci o 2 m mladší než ten náš!!Já znala jednu, která se chlubila, že dáva 5-ti měsíční dítě do chodítka a v tu ránu jsem věděla, že bych si s takovou nikdy už nepovídala, pač by se mi otvíral nůž v kapse
Někdy si říkám, že by některé před otěhotněním měly projít psychotesty
to první ve 2 letech jedlo klasický brambůrky,a teď v 5-ti letech jezdí na předním sedadle favorita.Bez sedačky
Jeje, v MC jsem ještě v životě o plínkách, ani o hovnu
neslyšela, máte zkreslené představy ![]()
A ta kámoška, co všechno vysmýčila - seznam nás, pozvu ji na pracovní návštěvu
Na úklid jsem děsně líná, radši se váááálííím
![]()
Ja byla s malym parkrat v herne, ale ze bych si nejak odpocala
Vecne mu stojim za zadkem, protoze on je ten typ ditete, ktere vytrhava ostatnim hracky, jde jak buldozer,a kldine prevalcuje polovicni dite jak krajinu ![]()
Takze za nim poskakuju, mam oci na stopkach, zaroven samozrejme, aby jemu neublizil nekdo vetsi ![]()
To uz se mi zabavi lip doma a opravdu na nej jen obcas hodim oko. Na nejake krouzky mi prijde casu dost. Potykame se dost se vzteklosti, takze nevim, jak bych se tam tvarila, kdyby svym reve a valenim po zemi rusil ostatni.
S ostatnimi maminkami si splknu tady na emimi v domovske diskuzi.
Samozrejme sve dite nechci izolovat, ale myslim, ze do tech 3 let to zas az tolik nevadi, ze nema pravidelny kontakt s detmi a ja jsem stejne nejradsi sama.
nápodobně
, vloni jsem tam byla občas v podstatě jsem se nudila - malého to bavilo, ale já jsem neměla moc s kým mluvit
, letos jsem už taky párkrát zavítala - změnila jsem taktiku a většinou se s někým domluvím… malý je nadšený, já si v relativním klidu pokecám (ne s cizími a o čemkoliv), v podstatě nikdy jsem se nebavila s nikým cizím dýl jak pár minut… chodím tam kvůli němu - myslím, že děti a nové hračky neuškodí, ale i pro mne to určitá změna je
…a to mluvím o volné herně, programů se účastní jen ten, kdo má zájem ![]()
tak to jsem ráda, že nejsem sama-už jsem si připadala jako nějaký exot. Taky mě to jaksi nebere. Jednak jsem taky jak už ut někdo psal takový typ člověka, co nerad chodí někam, kde to nezná a nikoho tam-šla jsem jednou, když bylo hnusně i s ´kamoškou, obě poprvé-ti jsou z toho nadšení, ale mě to teba vůbec nebralo. Jednak jsem si připadala jako pitomec-nikoho jsem tam neznala a všichni ostatní se znali )já vím, že bych se později seznámila, ani s tím obvykle problém nemám, možná mi neseděla ta sestava lidí) ale taky nemusím takové ty organizované akce a malý už vůbec ne. Navíc on je strašně živý a lítá jak torpédo a mylně ho někteří nezasvěcení označují buď za nevychovaného, zlobivého nebo hyperaktivního…a prostě, kde nás neznají mám pořád pocit, že děláme ostudu, páč mi připadne jako jediný tak divoký. Radši se s ním proěhnu tady po dědině, kde nás všichni znají a vědí, že je to prostě divoch od narození a já se můžu petrhnout, abych to změnila a furt marně
teď jsem s ním zkusila jít jednou do takového jakoby folklorního souborečku pro tyto mrňata, ale taky se nechytal-lítal opět jak trdlo po celé sokolovně…i když tam jsem se mu ani nedivila, že ho to nechytlo tím stylem, jak k tomu přistupovali. Prostě je zatím takový, že se nerad podřizuje a nechce se mu dělat nějakou cvičenou opičku. Je sám sebou. A mně to v tom MC připadlo taky takové jakoby nucené…prostě mi to nesedlo.
Ja zase chodim casto a chodim rada, nejsem vubec matka, ktera plka o „hovne“, ani olympionicka, ktera rika, kdy delal tohle a tohle (naopak, nas starsi je trdylko, kterymu vse dlouho trva
)..
Ted momentalne se to ustalilo 2× tydne MC, 1× tydne Yamaha a 2× tydne skolka.
Bavi me to, sedim tam v klidu, kdyz je v herne, tak si dam kafco nebo cokoladu, Domca si hraje, vetsinou sam, posledni dobou uz dokaze kooperovat s ostatnima detma. Na cviceni se tam aspon trochu rozhejbu a i kdyz je taky samorost a obcas to bojkotuje, tak ho to docela bavi a hlavne na Yamaze vidim super pokroky!
Vetsinou hovory nenavazuju, kdyz mi maminka nesedi, tak se s ni proste nebavim nebo slusne odpovim, na cviceni pro tehotny jsem naopak potkala spravny holky, kterejch neni nikdy dost..
Mladsiho to taky bavi, miluje spolecnost a aspon se mu muzu vic venovat, kdyz si hraje Domca s detma nebo cvici..
Doma se nenudime, ale Domcovi je byt hodne maly a zacina prudit, zvlaste v zime, kdyz je hnusne, takze jsem vdecna za MC ![]()
Takze jo, ja chodim ![]()
Ahoj, my do centra chodíme moc rády
S maminkama se tam moc nebavím, vlastně na to ani nemám čas.
Chodím tam kvůli dceři, které se buď věnuji nebo na ni aspoň z dálky dohlížím. Taky jsem líná, radši bych seděla doma na zadku, ale kvůli dceři se ráda „obětuji“
Nicméně každému vyhovuje něco jiného. Jen chci naznačit, že ne každý, kdo do centra chodí, se tam chodí bavit o „hovínkách“ ![]()
Nechodím, protože to cítím jako autorka ![]()
Ale…asi budeme muset začít chodit, protože jsem si na Lukýnovi všimla, že má úplnou hrůzu z ostatních dětí a vždycky na ně jen vyděšeně zírá
S dopsělými je v pohodě, ale s dětmi nee..
Nechodim,nejsem spolecensky typ,nerada se bavim o „detskych“ vecech,na to mam emimino
,jednou jsem se nechala zlakat na cviceni,mala stejne vubec nechtela,furt mi byla za zadkem…Navic my se doma nenudime..
maxak píše:
Jen chci naznačit, že ne každý, kdo do centra chodí, se tam chodí bavit o „hovínkách“
Já přiznávám, že se klidně o hovínkách bavim ( ne doslovně). Každý se tu vdušuje, že se o hovínkách nebaví, ale když se kouknu na obsah zdejšího fóra, tak tedy nevím, kdo sem vlastně přispívá. ![]()
Do MC chodím 1*týdně na 2 hod dolpoledny.I přes to,že můj syn ještě ani nesedí.CHodím buď sama nebo se sousedkou.A nepotřebuju se tam s maminkama bavit ,,o hovně,,Prostě si jen s malým hraju,občas si přijde jiné dítko pohladit mimi,vypiji si kávu,Honzík je mezi dětma.Já se naučím novou říkanku,kterou pak doma opakujeme.Navíc tam budu mít v letním semestru praxi,takže proč bych se předem něco nenaučila.
Teď npř.pořádáme bazárek dětských věcí,byla drakiáda,ke bylo 78 dospělých,masáže miminek,vyrábíme dekorace na okna atd.
Jsem ráda,že můžu jendou za týden vypadnou z každodenního stereotipu a ještě se něco naučím.A Honzík si zvykne na lidi a nebude z něj uřvanej mamánek ![]()