Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To ti nevím, zkus se přeptat i doktora, myslím, že chemická interrupce nijak s endometriózou nekoliduje, každopádně do interrupce tě nikdo nutit nemůže, je to tvoje rozhodnutí.
Ty jseš taky dáreček.
To tu chceš naštvat ty stovky holek, které se marně snaží o mimčo? Znáš kondom? To je takový návleček na pinďourka, abys pak nemusela chodit na potraty. ![]()
No.. Já myslím, že chemická interrupce nijak s endometriozou nesouvisí, poptej se dr. ale hodně holek má s endo problémy otěhotnět a tobě se to povedlo a mimčo by sis nechala, tak proč se nechat ovlivnit hysterickym chlapem. Nebo ty děti nechceš vůbec, když už jsi jednou na zákroku byla?
@Fee-bee píše:
Ty jseš taky dáreček.To tu chceš naštvat ty stovky holek, které se marně snaží o mimčo? Znáš kondom? To je takový návleček na pinďourka, abys pak nemusela chodit na potraty.
ulevilo se ti?
@Fee-bee píše:
Ty jseš taky dáreček.To tu chceš naštvat ty stovky holek, které se marně snaží o mimčo? Znáš kondom? To je takový návleček na pinďourka, abys pak nemusela chodit na potraty.
A proc by se mela starat o stovky holek, ktere nemuzou otehotnet? ![]()
Dotaz je spíše na doktora než na nás. Plus se tam s ním pořád o vhodné antikoncepci pro příště. Endometrioza je složitá a má na ni vliv hromada věci.
jen tak pro info, určitě víš, že endometrioza je celoživotní boj. I když ti ji odstrani, tak časem se zase udělá?!
A další věc je, že až budeš chtít někdy doopravdy dítě, tak to taky nemusí jít?! ![]()
Jen abys věděla, než se rozhodneš udělat kvůli chlapci, který o tvém těle nerozhoduje tuhle věc.
Díky za první reakce.. Jen pro upřesnění psala jsem, že je to nečekané a neplánované. Ne nechtěné. Tedy z mé strany určitě.
Jen jsem byla požádána abych zjistila a zvážila další možnosti. To je celé.
Do ničeho nucena nejsem a vlastně se ani nemám za sebe moc o čem rozmýšlet. Jen jsem chtěla být fér a alespoň se zeptat, jestli má někdo s tímto zkušenost.
K těhotenství a případné plodnosti mám samozřejmě teď i do budoucna velký respekt i vzhledem k tomu, co mám za sebou. A i proto, že dítě samozřejmě chci, tak partner můj postoj k tomu dobře zná..
Pouze jsem si vlastně tak trochu přála potvrdit to, že je to v mém případně opravdu ještě větší riziko..
To je celé. Tak mi prosím nepište o nevděku a kondomech🙈.. Díky
Partner tě teda požádal, ať si zjistíš možnosti potratu, i když si dítě necháte, chápu to správně? To je nějaký na hlavu postavený, ne? Nebo naopak se bojí, že tě ohrozí to těhotenství? Moc nechápu jeho myšlenkové pochody.
Partner se na to necítí a kdyby bylo na něm, tak by byl rád, kdybych těhotenství ukončila. Nicméně od samého začátku co se známe ví, že klasická chirurgická interrupce je pro mě nemyslitelná. Tak to jen zkouší touhle cestou. Jestli ještě není alternativa.. Nenutí. Jen mě požádal o opětovné pomyšlení… To je celé..
Ale prosím neřešme chlapa..
Mám nějaký svůj názor a vnitřní nastavení. Jen mě zajímaly podobné zkušenosti. To je celé..
Urážlivé příspěvky, které se objevily, neber vážně. Je jen na Tobě, jestli užíváš kondomy, nebo sis zvykla na přerušovanou soulož. Rozhodující je, že jsi zkušená žena a otěhotnění Tě nemůže dostat na kolena. Uvaž, že mimo klasickou kyretáž a chemický/hormonální potrat je v časném stádiu těhotenství možná miniinterrupce, což je rychlý a bezpečný zákrok - odsání obsahu dělohy.
@Lemrucha píše:
Urážlivé příspěvky, které se objevily, neber vážně. Je jen na Tobě, jestli užíváš kondomy, nebo sis zvykla na přerušovanou soulož. Rozhodující je, že jsi zkušená žena a otěhotnění Tě nemůže dostat na kolena. Uvaž, že mimo klasickou kyretáž a chemický/hormonální potrat je v časném stádiu těhotenství možná miniinterrupce, což je rychlý a bezpečný zákrok - odsání obsahu dělohy.
Tebe nějaká klinika platí od kusu nebo proč tu svou potratovou agitku cpeš i ženě, která si chce dítě nechat?
@Lemrucha píše:
Taky jsem se chtěla zeptat proč pořád píšeš jedny a ty samé příspěvky v různých diskuzich o potratech… Hlavně ty kecy o zkušených ženách… To se nedá… To tě to baví nebo někdo ta to platí?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Zdravím všechny.
Měla bych dotaz. Dlouhé roky zpět jsem podstoupila chirurgiskou interrupci někdy kolem 11tt. V roce 2017 mi byl po pár letech bolestí objeven endometriom dělohy a podstoupila jsem laparoskopickou operaci. Ta dopadla dle dr. v pořádku a podařilo se vše odstranit. Dr. mi doporučil brát pro jistotu kontinuálně HA, aby se to nevrátilo. To jsem odmítla.
Nyní jsem těhotná 4+3tt. Chtěla bych se zeptat, jestli je v mém případě „bezpečné“ podstoupit chemickou interrupci?
Vím, že se to takhle z textu těžko soudí. Ale zajímal by mě nějaký obecný „tabulkový“ názor. Případně zkušenosti někoho, kdo to zažil.
Jen bych ráda uvedla, že interrupci podstoupit nechci. Jen to je poměrně neplánované a nečekané, budoucí otec lehce hysterčí
… Tak mě požádal, abych promyslela, zvážila a zjistila možnosti.
Vzhledem ke své zdravotní minulosti mi to ani nepřijde bezpečné. Tak mě zajímají názory ostatních.
Děkuji a krásný den:)
V.