Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte někdo stejnou zkušenost.. Jsem ke dnešku 33+6 a musela jsem na akutní chirurgickou extrakci 7, prý byla infekce až v kosti u nosu, už druhy ATB.. Ten hrozný stres a bolest mi navíc způsobuje teď po zákroku tvrdnuti břicha po par minutách, tak jsem si vzala magnesium, čekám a snažím se odpocivat. Neměl jste někdo podobnou zkušenost? Byli jste do porodu v pohodě? Díky moc za všechny příspěvky.
Zuby těhotenstvím trpí. To se říkalo už za našich babiček, že každé dítě stojí matku jeden zub. Já jsem byla na chirurgické extrakci osmičky, taky zánět a ATB.
Neboj, bude to v pořádku ![]()
@lucieb99 píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte někdo stejnou zkušenost.. Jsem ke dnešku 33+6 a musela jsem na akutní chirurgickou extrakci 7, prý byla infekce až v kosti u nosu, už druhy ATB.. Ten hrozný stres a bolest mi navíc způsobuje teď po zákroku tvrdnuti břicha po par minutách, tak jsem si vzala magnesium, čekám a snažím se odpocivat. Neměl jste někdo podobnou zkušenost? Byli jste do porodu v pohodě? Díky moc za všechny příspěvky.
Jejda, to mě mrzí. Ale snaž se co nejvíc hodit do klidu, ten stres je nejhorší.
Antibiotika máš určitě co jsou vhodné v těhotenství, umrtvovaci injekce taky nevadí. To bude dobrý.
Já jsem si u prvního těhotenství taky užila několikrát čištění kanálků a problémů se zubem. Naštěstí zůstal i když je téměř mrtvý a stihlo se vše před porodem.
A v třetím těhotenství, covid 3 týdny před termínem porodu, tak to byla taky lahůdka.
Pokud to někoho uklidní, tak já jsem ve 26.týdnu musela na zákrok v narkóze z negynekologické indikace. Problém se nedal vyřešit konzervativně. Před tím i potom celé těhotenství v pořádku. Dítě je zdravé.