Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Máte někdo zkušenosti s Clotrimazolem v samém počátku těhotenství (3. až 4. týden). Nepočítala jsem s tím, že bych v tomto cyklu mohla otěhotnět, protože mi žádný z ovulačních testů nevyšel pozitivní a dostala jsem zánět močových cest v kombinaci s kvasinkovou infekcí. Naordinovala jsem si urologické čaje, lichořeřišnici a Clotrimazol mast, kterou jsem si zaváděla částečně i do pochvy, to bylo tak 3. až 4. TT. No a ani ne týden poté jsem to nedostala a vyšel mi pozitivní těhotenský test. Teď se bojím toho Clotrimazolu - krému, na internetu jsou rozporuplné informace, podle příbalového letáku by se v 1. trimestru používat neměl, jen na základě pokynů lékaře. Máte s ním někdo zkušenost, že byste jej používaly takto na začátku těhotenství a bylo to v pořádku? Ani ty bylinné čaje a lichořeřišnice nebyly určeny pro počátek těhotenství, ale to mě tak nestraší.
Podle mě by to nemělo nějak extra vadit, ale je asi lepší zeptat se lékaře a poradit se. Hlavně teda ten zánět mocaku není žádný med v těhotenství. Já clotrimazol měla asi ve třetím trimestru, ale nesměla jsem to dávat přímo do pochvy. Na druhou stranu někdo vše dodržuje a těhotenství skončí a někdo fetuje, kouří, chlasta a porodí.
v tomhle je to nefér, ale opatrná bych byla
Ahoj! Clotrimazol krém a pak i globule jsem brala v prvním trimestru v předchozím těhotenství a vše v pořádku. Teď jsem taky čerstvě těhotná, krém jsem použila dvakrát a teď jsem si koupila Boraxové globule. Myslím si, že můžeš být v klidu.