Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, v pátek jsem byla na chirurgickém odstranění Bartholiniho žlázy. Dnes je středa a stále to bolí, v pátek odjíždíme na dovolenou. Prosím kdo to měl, jak dlouho vás to bolelo a popřípadě co pomohlo? Děkuji za odpověď
A jak to dělali, jako fakt chirurgicky? Ne chemicky? Protože mě ten lékař, který dělal zákrok, říkal, že chirurgicky se to už moc dnes nedělá… Jinak, ja byla 8 dní „nemocná“. 4 dny v nemocnici (pokud odstraňují chemicky, je to tak vždy) a 4 dny doma, jeste to bolelo. Nekouoala jsem se asi měsíc kvůli riziku infekce. Kolo taky nebylo, možná déle jeste.
@Santa Juana chirurgicky ano. Možná jsem zapomněla zmínit, že mi odebrali celou cystu. Byla to ambulantní operace, ještě ten den mě propustili domů.
@Niii aha, takže cystu nebo celou tu zlazu? tak to nevím, chemicky se podle mě odebírá celá zlaza, resp. se při prvním zákroku spálí, pak se sroluje a při druhem zákroku se to vyndá. Tak to dělali mne. Je to prý šetrnější, než to chirurgické odstranění. Je pravda, že jsem to měla v roce 2016 a od té doby a tím naštěstí nemám problém. Tuk tuk.
@Santa Juana Cysta/žláza upřímně moc nevím, ale ano vyndali mi to celé, protože se mi opakovaně dělala bartholinka. Jen jedna operace..
Ahoj, v dubnu jsem byla na chemickém odstranění a od té doby mi to přijde ještě horší.
Kdykoliv se vzruším, žláza nateče a bolí, takže sexuální život docela trpí. Pomohlo Vám některé úplné odstranění žlázy (ne cysty)? Jak dlouho jste byly v nemocnici a bolí to asi hodně, že? ![]()